Πόροι για το πώς να κάνετε DIY Filament για τον εκτυπωτή σας 3D

Για το σκληρό πλήθος DIY πλήθος, κάνοντας το δικό σας νήμα μπορεί να κρατήσει το κόστος κάτω

Οι περισσότεροι από τους δημοφιλείς εκτυπωτές σήμερα χρησιμοποιούν ένα πολυμερές υλικό, όπως ABS ή PLA , το οποίο έχει περάσει από την ακατέργαστη μορφή του σφαιριδίου σε ένα νήμα ή νήμα, και στη συνέχεια φορτώθηκε σε ένα καρούλι.

Γιατί αυτό γίνεται, δεν είμαι βέβαιος πότε η μορφή ακατέργαστου σφαιριδίου είναι λιγότερο δαπανηρή για να γίνει. Πριν σας πω για μερικούς από τους πόρους για να φτιάξετε το δικό σας νήμα 3D εκτυπωτή, επιτρέψτε μου να μοιραστώ για ένα "νέο" εκτυπωτή γνωστό ως David που χρησιμοποιεί pellets αντ 'αυτού.

Η προϋπόθεση τους είναι ότι: " Κάθε πλαστικό προϊόν, ακόμη και νήμα, ξεκινάει σε μορφή pellet. Εξαιτίας αυτού, τα ακατέργαστα σφαιρίδια είναι άμεσα διαθέσιμα σε χιλιάδες διαφορετικά υλικά, χρώματα και βαθμούς. Με την απευθείας εκτύπωση με πλαστικούς κόκκους, ο David μπορεί να εκτυπώσει με πολλά περισσότερα υλικά από τους παραδοσιακούς εκτυπωτές 3D - καθιστώντας το χρήσιμο για πολλούς περισσότερους ανθρώπους και βιομηχανίες. "

Με την πρώτη ματιά, έχει πολύ νόημα. Ακόμη και με μια δεύτερη ματιά, είναι μια λογική ιδέα. Η καμπάνια Kickstarter τους υπερκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014. Όχι μόνο έχετε μια εκτεταμένη, πολύ ευρύτερη επιλογή υλικών, αλλά ένα συνολικό χαμηλότερο κόστος. Δυστυχώς, δεν έχω διαβάσει λεπτομέρειες από μονάδες που έχουν αποσταλεί. Θα επιστρέψω σύντομα με μια ενημέρωση.

Συγκρίνουν τα κόστη στον ιστότοπο της εκστρατείας, σε μια χρονική περίοδο. Δεν βλέπετε άμεσα οικονομικά οφέλη, καθώς ο εκτυπωτής τους κοστίζει λίγο περισσότερο από τον MakerBot Replicator, ο οποίος στοχεύει τον χόμπι της επιφάνειας εργασίας με τα οικονομικά προσιτά του μηχανήματα. Οι συνολικές συγκρίσεις κόστους κόστους ιδιοκτησίας ισούνται μετά το δεύτερο έτος χρήσης του εκτυπωτή. Ο David είναι μια εταιρεία που ονομάζεται Sculptify που ονομάζεται νέα μέθοδος εκτύπωσης: FLEX (Fused Layer Extrusion).

Αυτό που μου αρέσει είναι η ποικιλία των υλικών και η δυνατότητα να αναμειγνύεται η δική σας. Αυτός είναι ο τύπος που κερδίζω στο μυαλό μου - η δυνατότητα να πετιέμαι σε μερικούς σβώλους ανθρακονημάτων (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) ή ξύλο (όπως αναφέρουν).

Ο εκτυπωτής φαίνεται να αντικατοπτρίζει πολλές από τις δυνατότητες που θα περιμένατε να βρείτε σε έναν "τυποποιημένο" εκτυπωτή 3D. Είδη όπως μια θερμαινόμενη πλατφόρμα κατασκευής, αυτόματη διαμόρφωση και διαφορετικά μεγέθη ακροφυσίων (μεταξύ άλλων). Συνολικά, είναι μια κομψή μηχανή αναζήτησης - με εξωτερικό από αλουμίνιο τύπου αεροσκάφους και ανοδιωμένο. Πρόσθεσαν επιπλέον παράθυρα, ώστε να μπορείτε να δείτε το έργο σας καθώς εκτυπώνεται - κάτι που είναι μια μεγάλη ιδέα και μερικές φορές λείπει για άλλους εκτυπωτές.

Με κάνει να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο που εφευρέθηκε το Filabot, που σας επιτρέπει να ανακυκλώνετε τα πλαστικά αντικείμενα στο δικό σας νήμα. Τι γίνεται αν σας επέτρεψαν να δημιουργήσετε σφαιρίδια αντί για νήμα; Μπορεί να είναι μια πολύ γρήγορη διαδικασία, δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μακριές δέσμες πλαστικού, αναγκασμένες ή τραβηγμένες μέσα από μια μήτρα τύπου χύτευσης τύπου. Αλλά κάνοντας τη δική σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Εντάξει, εάν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το δικό σας νήμα, δείτε μερικούς πόρους που εξηγούν πώς να το κάνετε ή τουλάχιστον πώς να φτιάξετε μια συσκευή, μια μηχανή, που θα σας βοηθήσει να κάνετε το σκέλος.

Οι βέλτιστες οδηγίες περί εγκαρσίων ινών DIY προέρχονται από την τοποθεσία "Τρισδιάστατη εκτύπωση για αρχάριους".

Το Caleb Kraft στο Make κάνει μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο έγινε: Πώς γίνεται: Τρισδιάστατο νήμα εκτύπωσης.

Ο Ian McMill έχει μια εξαιρετική Instructable που περιγράφει ολόκληρη τη διαδικασία εξώθησης των νημάτων: Δημιουργήστε το δικό σας εργοστάσιο πυριτικών εκτυπωτών 3d (Εξωθητήρας νήματος).

Υπάρχει ακόμη και ένα Ίδρυμα Ηθικής Φίλλερ για ανθρώπους που προσπαθούν να πηγή ή να κάνουν τα υλικά με βιώσιμο και ενδιαφέρον τρόπο. Έμαθα γι 'αυτό σε μια θέση σχετικά με τη λήψη παλαιών κανάτων γάλακτος για να φτιάξετε το δικό σας νήμα.

Και ο γνωστός κατασκευαστής κιτ ηλεκτρονικών ειδών DIY, Adafruit, έχει ένα βίντεο για τη διάσπαση των αποτυχημένων 3D εκτυπώσεων σας και τη μετατροπή τους σε νήμα με το προαναφερθέν Filabot.