Επισκευή αρχείων 3D με το Meshmixer και το Netfabb

Η Sherri Johnson της CatzPaw προσφέρει συμβουλές επισκευής για τρισδιάστατα μοντέλα

Ο Sherri Johnson της Catzpaw Innovations μοιράζεται περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη χρήση των Meshmixer και Netfabb για τη βελτίωση των 3D μοντέλων σας ώστε να εκτυπώνονται καλύτερα.

Στον κόσμο της 3D εκτύπωσης, μόνο και μόνο επειδή δημιουργείτε ή κάνετε λήψη ενός αρχείου STL, δεν σημαίνει ότι θα εκτυπωθεί. Δεν είναι όλα τα αρχεία STL εκτυπώσιμα. ακόμα κι αν φαίνονται καλά στο αρχείο CAD και στο πρόγραμμα προβολής STL. Για να είναι δυνατή η εκτύπωση, ένα μοντέλο πρέπει να είναι:

Επιπλέον, αυτά τα θέματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εκτύπωση ενός μοντέλου:

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω συνθήκες σημαίνει ότι θέλετε να ανοίξετε το αρχείο STL σε ένα βοηθητικό πρόγραμμα που είναι σε θέση να ελέγξει για προβλήματα και τη διόρθωση αυτών των ζητημάτων, είτε αυτόματα είτε μη αυτόματα. Ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού (όπως το Simplify3D) προσφέρουν εργαλεία επισκευής όπως και μερικά από τα προγράμματα CAD (επεκτάσεις SketchUp). Αφιερωμένες εφαρμογές, που είναι επίσης δωρεάν, οι οποίες περιλαμβάνουν τα περισσότερα εργαλεία επισκευής είναι netFabb και MeshMixer.

Για παράδειγμα, στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε το σχήμα πυροσβέστης να φαίνεται υπέροχα στο πρόγραμμα προβολής STL, αλλά εξετάστε τι συμβαίνει όταν το μοντέλο αναλύεται για σφάλματα στο MeshMixer. Αρχίζετε να βλέπετε τα Κόκκινα Πινάκια που σημαίνουν ότι η περιοχή είναι "μη πολλαπλή" (βλ. Παραπάνω τον ορισμό του Διανομέα) και οι Πείροι Ματζέντα δείχνουν μικρά αποσυνδεδεμένα μέρη. Το Meshmixer θα δείχνει επίσης Blue Pins για να σας αφήσει να δείτε πού υπάρχουν τρύπες στο πλέγμα. Τουλάχιστον αυτό το μοντέλο δεν έχει τρύπες.

Το MeshMixer προσφέρει ένα εργαλείο αυτόματης επιδιόρθωσης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι επιθυμητά. θέλει να διαγράψει προβληματικές περιοχές. Αυτό δεν είναι ιδανικό. Σε αυτή την περίπτωση, ο Sherri εξήγησε ότι χρησιμοποίησε το εργαλείο επισκευής " Hollow with thickness wall " για να πυκνώσει τους τοίχους του μοντέλου, να συνδέσει τα αποσυνδεδεμένα εξαρτήματα και να κάνει το πολλαπλό μοντέλο. Όταν το αντικείμενο αναλύεται για δεύτερη φορά, μόνο τέσσερις προβληματικές περιοχές παρέμειναν σταθερές.

Το Netfabb είναι ένα άλλο εργαλείο επισκευής που έχει γίνει το βιομηχανικό πρότυπο. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες εκδόσεις: Pro, Single / Home User και Basic. Η βασική έκδοση είναι δωρεάν και μπορεί να επισκευάσει τα περισσότερα σφάλματα. Ανάλογα με το λογισμικό CAD που χρησιμοποιείται και τον αριθμό των απαιτούμενων επισκευών, μπορεί να χρειαστεί μία από τις πιο εύρωστες εκδόσεις του Netfabb. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές σχεδιασμού με στόχο τη δημιουργία μοντέλων για 3D εκτύπωση, όπως το 123D Design και το TinkerCad, ο αριθμός των επισκευών που απαιτούνται είναι ελάχιστος και μπορεί εύκολα να γίνει με ένα από τα δωρεάν προϊόντα.

Ο Πυροσβέστης, που παρουσιάζεται παραπάνω, χρησιμοποιείται ξανά ως πρότυπο δοκιμής για να παρουσιάσει τα εργαλεία ανάλυσης και επισκευής της Netfabb.

Η ανάλυση του Netfabb είναι πολύ πιο λεπτομερής και επιτρέπει την επισκευή να γίνεται χειροκίνητα ανά βάση πολυγώνου. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα και στις περισσότερες περιπτώσεις, το σενάριο επιδιόρθωσης Netfabb Default μπορεί να διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα με ένα μοντέλο. Όταν το Netfabb εξάγει ένα επισκευασμένο αρχείο πίσω στη μορφή STL, εκτελεί μια δεύτερη ανάλυση του αντικειμένου για τυχόν επιπρόσθετες επισκευές που μπορεί να χρειαστούν.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να τρέχετε οποιοδήποτε εργαλείο επισκευής πολλές φορές. Κάθε φορά που εκτελείται η διαδικασία ανάλυσης και επισκευής. βρεθούν και διορθωθούν περισσότερα ζητήματα. Μερικές φορές μια επισκευή μπορεί να εισαγάγει άλλο θέμα. Και τα δύο προαναφερθέντα εργαλεία έχουν εκπληκτικά μαθήματα και χρήσιμες πληροφορίες στους ιστοτόπους τους.

Η Sherri παρείχε τους συνδέσμους στα αγαπημένα της εργαλεία:

Autodesk Meshmixer - http://www.123dapp.com/meshmixer

netfabb - http://www.netfabb.com

Αν ψάχνετε για παραδείγματα για το πώς η Sherri και η Yolanda έχουν λύσει τις πραγματικές προκλήσεις με τη δική τους επιχείρηση 3D εκτύπωσης, τότε κατευθυνθείτε στη σελίδα Facebook τους: Catzpaw Innovations.