Πώς να φτιάξετε το μοτίβο Voronoi με τον 3D εκτυπωτή

Αυτό το δροσερό μαθηματικό διάγραμμα μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ δροσερό 3D μοντέλο

Όταν γίνεστε συνδεδεμένοι με την εκτύπωση 3D, πηγαίνετε πίσω στο σχολείο, για να μιλήσετε. Κάποιος σας στέλνει ένα τρισδιάστατο μοντέλο, αλλά χρειάζεται κάποιες αλλαγές ή στίλβωση και ανοίγει κάποιο λογισμικό 3D σχεδίασης.

Ακούτε τους ανθρώπους να μιλάνε για διασυνδεδεμένα τρίγωνα, για μοντέλα πλέγματος, για μοντέλα NURBS και για να κάνουν το μοντέλο "υδατοστεγές" πριν προσπαθήσουν να το εκτυπώσουν. Κάθε χόμπι ή μονοπάτι στη ζωή απαιτεί χρόνο για να μάθει τα βασικά και τις περιπλοκές.

Τότε βλέπετε κάποιον να κάνει κάτι πραγματικά δημιουργικό με ένα τρισδιάστατο μοντέλο, μετατρέποντάς το σε Πρότυπο Voronoi. Εσύ;

Βρήκα αυτό το μικρό σκίουρο στο Thingiverse και μου θύμισε το σκυλί στο Up !, την κινούμενη ταινία, έτσι έκανα λήψη για να εκτυπώσω. Όπως μπορείτε να δείτε, έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο - αυτές οι ελβετικές τρύπες τυριού είναι γνωστές ως Voronoi Patterns. Η εικόνα που εμφανίζω είναι από το πρόγραμμα Cura slicer, αλλά το αρχικό σκίουρος Voronoi-Style είναι στο Thingiverse, από τον Roman Hegglin, ώστε να μπορείτε να το κατεβάσετε μόνοι σας. Ο Ρωμαίος είναι ένας πολύ ενεργός σχεδιαστής και έχει πολλά καταπληκτικά τρισδιάστατα μοντέλα που μοιράζεται με άλλους. Απολαμβάνω τη δουλειά του.

Μετά την 3D εκτύπωση του σκίουρου, στο πολύ αξιόπιστο LulzBot Mini (μονάδα δανεισμού μέσων ενημέρωσης), αποφάσισα να αναζητήσω περισσότερα για αυτά τα σχέδια. Όπως πολλοί λάτρεις της εκτύπωσης 3D, κατεβάσα απλά ένα μοντέλο από το Thingiverse χωρίς να σκέφτομαι πραγματικά πώς να το κάνω. Και, φυσικά, έτρεξα σε φίλε μου, Marshall Peck, από το ProtoBuilds, που οι αναγνώστες θα θυμούνται είναι ο τύπος που μοιράστηκε για το πώς η κατασκευή του πρώτου 3D εκτυπωτή σας είναι ευκολότερη από ποτέ.

Ο Μάρσαλ εξηγεί έναν τόνο στο ιστολόγιό του, αλλά και στα Εκπαιδευτικά, με πλήρεις εικόνες, έτσι θα θελήσετε να κατευθυνθείτε εκεί για να το ελέγξετε: Πώς να φτιάξετε μοτίβα Voronoi με το Autodesk® Meshmixer.

Αυτά τα μοτίβα μπορούν να παρέχουν συνεχείς οριζόντιες διατομές για φέτες που μπορεί να είναι χρήσιμες όταν χρησιμοποιείτε 3D εκτυπωτές SLA / ρητίνης.

Τα μοντέλα Voronoi μπορούν να εκτυπώσουν καλά στους περισσότερους εκτυπωτές 3D Fused 3D. Όπως ανέφερα, το δοκίμασα στο LulzBot Mini.

Πρώτη μου πάει, χωρίς λάθος του εκτυπωτή, με άφησε με ένα μισό-κεφάλι σκίουρος. Στο δεύτερο πάει, άφησα το Cura να χτίσει την υποστήριξη για μένα, κάτι που ήταν καλό και κακό. Χρησιμοποιεί έναν τόνο υλικού και στη συνέχεια πρέπει να το σπάσετε, να το κόψετε, να το λειώσετε από την τελική εκτύπωση 3D σας. Δημιουργώ σίγουρα μια ανάρτηση με θέμα "Συμβουλές για την αφαίρεση δομών υποστήριξης 3D εκτύπωσης".

Βήμα 1: Εισαγωγή μοντέλου και μείωση πολυγώνων

1) Εισαγωγή μοντέλου σε Meshmixer [Εικονίδιο εισαγωγής] ή [αρχείο]> [Εισαγωγή]
2) Επιλέξτε ολόκληρο το μοντέλο χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο Ctrl + a ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο [select] για να σύρετε με κλικ ορισμένα τμήματα που θέλετε να επεξεργαστείτε.
3) Κάντε κλικ στο [Επεξεργασία]> [Μείωση] (το μενού εμφανίζεται στην κορυφή μετά την επιλογή).
4) Αυξήστε το ποντίκι ποσοστού ή αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού σε χαμηλότερο τρίγωνο / πολυγωνικό αριθμό. Λιγότερα πολύγωνα έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα ανοίγματα στο τελικό σας μοντέλο. Μπορεί να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε έναν πολύ χαμηλό αριθμό πολυγώνων.
5) κάντε κλικ στο [αποδοχή].

Βήμα 2: Εφαρμογή και τροποποίηση του μοτίβου

1) Κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού [Επεξεργασία]> [Δημιουργία μοτίβου]
2) Αλλάξτε το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού προς το πεδίο [Διπλές άκρες] (μοτίβο μόνο με εξωτερικό περίγραμμα) ή [Δίχτυ άκρη Mesh + Delaunay] (δημιουργεί μοτίβο μέσα στο μοντέλο). Η αλλαγή των [διαστάσεων στοιχείων] θα κάνει παχύτερους ή στενότερους σωλήνες.
3) Για να αποθηκεύσετε μοντέλο: Αρχείο> εξαγωγή .STL

* Η προσαρμογή ορισμένων ρυθμίσεων μοτίβου μπορεί να απαιτεί έντονη χρήση της CPU.

* Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Αποδοχή, ίσως θέλετε να μειώσετε ελαφρώς τα νέα πλέγματα πολυγώνων για ευκολότερη εκτύπωση 3D ή εισαγωγή σε άλλα προγράμματα.

Ενημερώστε με αν εκτυπώνετε μοντέλα Voronoi Pattern. Θα ήθελα πολύ να το ακούσω. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο TJ McCue bio εδώ ή παραπάνω δίπλα στη φωτογραφία μου.