Τι είναι ένα αρχείο JSX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία JSX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου JSX είναι ένα αρχείο δέσμης ενεργειών ExtendScript. Αυτά τα αρχεία έχουν γραφτεί στη γλώσσα δέσμης ενεργειών ExtendScript, η οποία είναι παρόμοια με τη JavaScript και ActionScript, αλλά υποστηρίζει κάποιες πρόσθετες λειτουργίες.

Τα αρχεία JSX χρησιμοποιούνται για την εγγραφή προσθηκών για λογισμικό Adobe Creative Suite όπως Photoshop, InDesign και After Effects.

Η επέκταση αρχείου .JSXBIN χρησιμοποιείται όταν αποθηκεύεται ένα αρχείο JSX σε δυαδική μορφή.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο JSX

Προειδοποίηση: Τα αρχεία JSX είναι εκτελέσιμα αρχεία, πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κανονική λειτουργία του υπολογιστή σας εάν έχει σχεδιαστεί με κακόβουλη πρόθεση. Θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων όπως αυτή που λάβατε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έχετε κατεβάσει από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Δείτε τη λίστα των εκτελέσιμων επεκτάσεων αρχείων για άλλες επεκτάσεις, όπως το JSX, για τις οποίες θα πρέπει να προσέχετε.

Δεδομένου ότι τα αρχεία JSX χρησιμοποιούνται στα προγράμματα της Adobe, μπορείτε να τα ανοίξετε με τα προγράμματα Photoshop, InDesign και After Effects από το στοιχείο μενού File> Scripts> Browse .... Αυτό είναι επίσης όπου αυτά τα προγράμματα εισάγουν τα αρχεία JS και JSXBIN.

Όπως και οι περισσότεροι πηγαίοι κώδικες, τα αρχεία JSX είναι πραγματικά αρχεία κειμένου , οπότε οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να τα ανοίξει για επεξεργασία. Η δωρεάν εφαρμογή Notepad που περιλαμβάνεται στα Windows είναι ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό, αλλά συνιστούμε έναν από τον κατάλογο των Καλύτερων Επεξεργαστών Ελεύθερου Κειμένου . Ωστόσο, το δωρεάν εργαλείο ExtendScript Toolkit της Adobe είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επεξεργαστείτε αρχεία JSX, επειδή διαθέτει έναν έλεγχο σύνταξης , ένα εργαλείο εντοπισμού σφαλμάτων και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά ανάπτυξης.

Σημείωση: Θα χρειαστείτε το Creative Cloud να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας και σε ένα λογαριασμό χρήστη της Adobe για να κατεβάσετε το Toolkit ExtendScript Toolkit.

Συμβουλή: Ορισμένα αρχεία JSX ενδέχεται να μην είναι στη μορφή Script ExtendScript και έτσι δεν θα ανοίξουν με το πρόγραμμα ExtendScript Toolkit. Αν νομίζετε ότι το αρχείο JSX που διαθέτετε είναι σε διαφορετική μορφή, δοκιμάστε να το ανοίξετε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ακόμη και αν η μορφή δεν είναι μόνο κείμενο, η κεφαλίδα στο αρχείο μπορεί να σας δώσει κάποια κατεύθυνση ως προς το είδος του αρχείου που είναι.

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ρίξτε μια ματιά στην επέκταση. Με τις περισσότερες που έχουν μόνο τρία γράμματα, μερικές φορές είναι εύκολο να συγχέουμε παρόμοιες επεκτάσεις. Ελέγξτε ότι το αρχείο JSX δεν είναι πραγματικά ένα διαφορετικό αρχείο με παρόμοια επέκταση αρχείου, όπως ένα αρχείο JSP, HSX, SXO ή CSX.

Ενώ δεν προβλέπω ότι συμβαίνει αυτό πολύ συχνά, θεωρώντας ότι λίγες, αν και άλλες μορφές εκτός αυτών των αρχείων δέσμης ενεργειών χρησιμοποιούν την επέκταση JSX, είναι πιθανό ότι κάποιο πρόγραμμα εκτός από το ExtendScript Toolkit θα ρυθμιστεί ώστε να ανοίγει αυτά τα αρχεία από προεπιλογή. Αν συμβαίνει αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε συσχετίσεις αρχείων στο φροντιστήριο των Windows για βοήθεια σχετικά με την αλλαγή αυτού του προγράμματος.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο JSX

Το πρόγραμμα ExtendScript Toolkit μπορεί να μετατρέψει το αρχείο JSX σε δυαδικό αρχείο JavaScript στη μορφή JSXBIN.

Δεδομένου ότι τα αρχεία JSX είναι μόνο έγγραφα κειμένου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να αποθηκεύσετε το αρχείο .JSX σε .TXT, .HTML ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή που θέλετε να βασιστεί σε κείμενο. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι τα προγράμματα Adobe θα είναι σε θέση να εκτελέσουν τον κώδικα σε αυτά τα αρχεία μόνο αν χρησιμοποιούν την επέκταση JSX.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου JSX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Να είστε βέβαιος να μου πείτε τι είδους πράγματα έχετε δοκιμάσει ήδη - αυτό θα μας σώσει πολύ χρόνο και κόπο.

Ωστόσο, δεν θα μπορέσω να βοηθήσω με συγκεκριμένα αναπτυξιακά ερωτήματα. Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα κώδικα ή χρειάζεστε συμβουλές σε αυτό το επίπεδο, ανατρέξτε στους πόρους που είναι διαθέσιμοι στον ιστότοπο του Κέντρου προγραμματιστών της Scripting της Adobe. Το StackExchange είναι μια άλλη μεγάλη επιλογή.