Μάθετε πώς μπορείτε να μετατρέψετε γωνίες από βαθμούς σε Radians στο Excel

Τι είναι το trig;

Το Excel διαθέτει μια σειρά ενσωματωμένων τριγωνομετρικών λειτουργιών που διευκολύνουν την εύρεση του συνημίτονου, του ημιτονοειδούς και της εφαπτομένης ενός ορθογώνιου τριγώνου - ενός τριγώνου που περιέχει γωνία ίση με 90 μοίρες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτές οι λειτουργίες απαιτούν οι γωνίες να μετριούνται σε ακτίνια και όχι σε μοίρες και ενώ τα ακτίνια είναι ένας νόμιμος τρόπος μέτρησης των γωνιών με βάση την ακτίνα ενός κύκλου, δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται σε τακτική βάση.

Για να βοηθήσει τον μέσο χρήστη του υπολογιστικού φύλλου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, το Excel διαθέτει τη λειτουργία RADIANS, η οποία καθιστά εύκολη τη μετατροπή βαθμών σε ακτίνια.

01 από 07

Λειτουργία σύνταξης και επιχειρήματα RADIANS

Μετατροπή γωνιών από βαθμούς σε Radians στο Excel. © Ted French

Η σύνταξη μιας συνάρτησης αναφέρεται στη διάταξη της λειτουργίας και περιλαμβάνει το όνομα, τις αγκύλες και τα επιχειρήματα της συνάρτησης.

Η σύνταξη για τη λειτουργία RADIANS είναι:

= RADIANS (Γωνία)

Το όρισμα Angle είναι η γωνία σε μοίρες που πρέπει να μετατραπεί σε ακτίνια. Μπορεί να εισαχθεί ως βαθμοί ή ως αναφορά κυψέλης στη θέση αυτών των δεδομένων σε ένα φύλλο εργασίας .

02 του 07

Excel RADIANS Παράδειγμα λειτουργίας

Ανατρέξτε στην εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο καθώς ακολουθείτε μαζί με αυτό το σεμινάριο.

Αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιεί τη λειτουργία RADIANS για να μετατρέψει μια γωνία 45 μοιρών σε ακτίνια. Οι πληροφορίες καλύπτουν τα βήματα που χρησιμοποιούνται για την είσοδο της λειτουργίας RADIANS στο κελί B2 του φύλλου εργασίας του παραδείγματος.

Εισαγωγή στη λειτουργία RADIANS

Οι επιλογές για την εισαγωγή της λειτουργίας και τα επιχειρήματά της περιλαμβάνουν:

Παρόλο που είναι δυνατό να εισαχθεί η πλήρης λειτουργία με το χέρι, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ευκολότερο να χρησιμοποιήσουν το παράθυρο διαλόγου, καθώς φροντίζουν να εισάγουν τη σύνταξη της συνάρτησης, όπως αγκύλες και διαχωριστές κόμματος μεταξύ των παραδειγμάτων.

03 του 07

Άνοιγμα του πλαισίου διαλόγου

Για να εισαγάγετε τη λειτουργία RADIANS και τα επιχειρήματα στο κελί B2 χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας:

  1. Κάντε κλικ στο κελί B2 στο φύλλο εργασίας. Εδώ θα βρεθεί η λειτουργία.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φόρμες του μενού κορδέλας .
  3. Επιλέξτε Math & Trig από την κορδέλα για να ανοίξετε την αναπτυσσόμενη λίστα λειτουργιών.
  4. Κάντε κλικ στο RADIANS στη λίστα για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου της λειτουργίας.

04 του 07

Εισαγωγή του Argument της Λειτουργίας

Για ορισμένες λειτουργίες του Excel, όπως η λειτουργία RADIANS, είναι εύκολο να εισαγάγετε τα πραγματικά δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για το επιχείρημα απευθείας στο παράθυρο διαλόγου.

Ωστόσο, είναι συνήθως καλύτερο να μην χρησιμοποιούνται τα πραγματικά δεδομένα για το επιχείρημα μιας λειτουργίας, επειδή το κάνει πιο δύσκολο να ενημερωθεί το φύλλο εργασίας. Αυτό το παράδειγμα εισάγει την αναφορά κυττάρων στα δεδομένα ως όρισμα της συνάρτησης.

  1. Στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στη γραμμή γωνίας .
  2. Κάντε κλικ στο κελί A2 στο φύλλο εργασίας για να εισαγάγετε την αναφορά κυττάρου ως όρισμα της λειτουργίας.
  3. Κάντε κλικ στο OK για να ολοκληρώσετε τη λειτουργία και να επιστρέψετε στο φύλλο εργασίας. Η απάντηση 0.785398163, η οποία είναι 45 μοίρες που εκφράζεται σε ακτίνια, εμφανίζεται στο κελί B2.

Κάντε κλικ στο κελί B1 για να δείτε μια πλήρη λειτουργία = RADIANS (A2) εμφανίζονται στη γραμμή τύπων πάνω από το φύλλο εργασίας.

05 του 07

Μία εναλλακτική

Μια εναλλακτική λύση, όπως φαίνεται στην τέταρτη σειρά της εικόνας του παραδείγματος, είναι να πολλαπλασιάσουμε τη γωνία με τη συνάρτηση PI () και στη συνέχεια να διαιρέσουμε το αποτέλεσμα κατά 180 για να πάρουμε τη γωνία σε ακτίνια.

06 του 07

Τριγωνομετρία και Excel

Η τριγωνομετρία επικεντρώνεται στις σχέσεις μεταξύ των πλευρών και των γωνιών ενός τριγώνου και ενώ πολλοί από εμάς δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιούν καθημερινά, η τριγωνομετρία έχει εφαρμογές σε πολλούς τομείς, όπως η αστρονομία, η φυσική, η μηχανική και η τοπογραφία.

07 του 07

Ιστορική σημείωση

Προφανώς, οι λειτουργίες trig της Excel χρησιμοποιούν ακτίνια και όχι μοίρες, επειδή όταν δημιουργήθηκε το πρόγραμμα, οι λειτουργίες trig σχεδιάστηκαν για να είναι συμβατές με τις λειτουργίες trig στο λογισμικό φύλλου Lotus 1-2-3, το οποίο χρησιμοποίησε επίσης ακτινίδια και το οποίο κυριάρχησε στον υπολογιστή λογισμικού υπολογιστικών φύλλων την εποχή εκείνη.