Τι είναι το Google Brillo και το Weave;

Το κέλυφος: Το Brillo και το Weave αποτελούν μέρος μιας πλατφόρμας που βασίζεται στο Android, η οποία εισήχθη στο Google για την εξουσία του Internet of Things.

Το " Διαδίκτυο των πραγμάτων " αναφέρεται σε μη υπολογιστικές συσκευές με ενσωματωμένη επικοινωνία μέσω Διαδικτύου για την ενίσχυση της εμπειρίας. Ο θερμοστάτης Nest (στο Amazon) είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Το Nest χρησιμοποιεί Wi-Fi για να σας επιτρέψει να τον ελέγξετε εξ αποστάσεως, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι χρησιμοποιεί Wi-Fi για να προσαρμόσετε τη θέρμανση και την ψύξη, αναμένοντας τις προτιμήσεις σας - προτού καν κανείς ζητήσει. Το Nest συγκρίνει το πρόγραμμά σας με τις τυπικές προτιμήσεις θέρμανσης και ψύξης παρόμοιων χρηστών να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια θέρμανσης ή ψύξης, όταν πιθανότατα δεν είστε στο σπίτι ή δεν είστε ξύπνιοι.

Οι ενσωματωμένες συσκευές περιλαμβάνουν θερμοστάτες, αλλά και εργαλεία κηπουρικής (στο Amazon), ηλεκτρονικά πλαίσια εικόνων, ροδέλες και στεγνωτήρια, καφετιέρες, αυτοκίνητα, ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα, μικροκύματα, συστήματα οικιακής ασφάλειας, ψυγεία κ.α.

Γιατί θα χρειαζόταν ένα λειτουργικό σύστημα;

Μόλις ξεκινήσετε εκατοντάδες ενσωματωμένες συσκευές στο Διαδίκτυο των Πράξεων, αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα κλίμακας. Πρέπει να πω την θερμάστρα μου ΚΑΙ το σύστημα ασφαλείας μου και την καφετιέρα μου ότι θα είμαι διακοπές την επόμενη εβδομάδα; Γιατί δεν μπορώ να τους πω όλα μαζί από μια ενιαία εφαρμογή;

Γιατί δεν μπορώ να σχεδιάσω αυτό το μενού της εβδομάδας από το τηλέφωνό μου και να έχω την εφαρμογή να ελέγχει το ψυγείο μου για είδη παντοπωλείου και να ειδοποιήσω το μαγαζί για να ετοιμάσω αυτά τα στοιχεία για μένα να πάρω σπίτι μου; Το αυτοκίνητό μου θα μπορούσε τότε να πει το φούρνο μου ότι είμαι στο δρόμο και αφήστε το να ξεκινήσει προθέρμανση έτσι θα μπορούσα να αρχίσω το ψήσιμο μόλις έφτασα. Το σπίτι μου θα ήταν επίσης η προτιμώμενη θερμοκρασία μου όταν έφτασα και οι πόρτες θα ξεκλειδωθούν μόλις το αυτοκίνητό μου έβγαλε στο γκαράζ.

Η Google εισήγαγε το Brillo και το Weave ως στοιχεία μιας νέας πλατφόρμας Internet of Things κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών I / O 2015. Το Brillo θα επέτρεπε στους προγραμματιστές υλικού να δημιουργούν γρήγορα πρωτότυπα και να αναπτύσσουν συμβατές συσκευές με ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα Brillo, ενώ η Weave είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει στις συσκευές να μιλούν μεταξύ τους και σε άλλες εφαρμογές. Το Weave χειρίζεται επίσης τη ρύθμιση του χρήστη.

Το Brillo και το Weave βρίσκονται σήμερα σε στάδια ανάπτυξης μόνο για προσκλήσεις. Η Google ελπίζει ότι με την εισαγωγή της πλατφόρμας, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη πιο καινοτόμες χρήσεις για συνδεδεμένες συσκευές και να δώσει στους καταναλωτές την εμπιστοσύνη ότι οι συσκευές τους θα συνεργαστούν.