Βρείτε επιστημονικές πληροφορίες σε απευθείας σύνδεση με Scirus

Σημείωση : Δυστυχώς, το Scirus δεν λειτουργεί πλέον. Δοκιμάστε 47 εναλλακτικές λύσεις στη Βικιπαίδεια ή 20 πόρους για την αναζήτηση στον αόρατο ιστό .

Τι είναι το Scirus ;:

Το Scirus είναι μια μηχανή αναζήτησης της επιστήμης αφιερωμένη μόνο στην αναζήτηση επιστημονικών περιεχομένων. Κατά τη διάρκεια αυτής της γραφής, η Scirus αναζητά πάνω από 250 εκατομμύρια ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επιστήμη, φιλτράροντας τα αποτελέσματα που δεν σχετίζονται με την επιστήμη, για να μπορείτε εσείς, ο χρήστης, να εντοπίσετε γρήγορα τι είναι αυτό που ψάχνετε. τροφοδοτούνται από Fast.

Μια σύντομη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του Scirus:

Η αρχική σελίδα του Scirus είναι αναζωογονητικά. Είναι μόνο εσύ και η μπάρα αναζήτησης. Στην επάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένας άμεσος σύνδεσμος με τις ειδήσεις από το New Scientist - θα ήταν ωραίο να έχετε ενεργοποιήσει μια ροή RSS εδώ. Δεν το είδα σήμερα. Η βασική αναζήτηση σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε απλώς το ερώτημά σας και έχετε τις άμεσες επιλογές ελέγχου ή αποεπιλογή των πλαισίων για πηγές περιοδικών, προτιμώμενες πηγές Web, άλλες πηγές ιστού ή ακριβείς φράσεις. Οι πηγές περιοδικών, οι προτιμώμενες πηγές ιστού και άλλες πηγές ιστού ελέγχονται από προεπιλογή, αλλά η ακριβής φράση δεν είναι, πιθανότατα επειδή, αν δεν είστε πραγματικά βέβαιοι για αυτό που αναζητάτε μεταξύ όλων των επιστημονικών περιλήψεων, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε γενικά και να περιορίσετε σταδιακά την αναζήτηση.

Πώς να κάνετε αναζήτηση με το Scirus:

Πληκτρολόγησα στο ερώτημα αναζήτησης χρησιμοποιώντας το πλαίσιο Βασικής αναζήτησης, Botswana Guinea Hens, και πήρα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Συνολικά βρέθηκαν 201 αποτελέσματα και από αυτά υπήρχαν τρία αποτελέσματα περιοδικών, 13 προτιμώμενα αποτελέσματα ιστού, 185 άλλα αποτελέσματα ιστού. Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας (πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου και, στη συνέχεια, την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Scirus, οι επιλογές σας έχουν αποθηκευτεί και είναι έτοιμες για εσάς.), Μπορείτε να στείλετε τα αποτελέσματα που έχετε ελέγξει σε κάποιον άλλο, μπορεί να εξάγει τα αποτελέσματά σας (αποθήκευση αρχείου στο δίσκο ή άνοιγμα λογισμικού αναφοράς).

Στη δεξιά πλευρά της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης βρίσκεται ένα πλαίσιο που σας προσκαλεί να "Περιορίσετε την αναζήτησή σας χρησιμοποιώντας αυτές τις λέξεις-κλειδιά που βρίσκονται στα αποτελέσματα". Όλοι δεν ήταν σχετικοί με αυτό που έψαχνα, αλλά μου έδωσαν καλές ιδέες για να κάνω τη σειρά μου αναζήτησης πιο ισχυρή από όσο θα πίστευα.

Επιλογές σύνθετης αναζήτησης:

Έχετε την επιλογή βασικής αναζήτησης η οποία σας επιτρέπει να εμφανίσετε ένα ερώτημα και να δείτε τι συμβαίνει ή μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε Σύνθετη αναζήτηση ή να ορίσετε τις Προτιμήσεις Αναζήτησης.

Η Σύνθετη αναζήτηση σάς επιτρέπει να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας κατά ημερομηνία, τύπους πληροφοριών (περιλήψεις, άρθρα, βιβλία, διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αρχικές σελίδες επιστημόνων κλπ.), Μορφές αρχείων (αρχεία pdf, αρχεία Word κ.λπ. (πηγές περιεχομένου-μπορείτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε μόνο πηγές περιοδικών (BioMed Central, Medline / PubMed, Project Euclid κ.λπ.) ή μπορείτε να μεταβείτε στις Προτιμώμενες Πηγές Ιστού (NASA, CogPrints, Γραφεία Ευρεσιτεχνιών κ.λπ. Όλα ελέγχονται από προεπιλογή.). Επιπλέον, μπορείτε να εξετάσετε Θέματα Περιοχές για να περιορίσετε πραγματικά την αναζήτησή σας κάτω από το get-go? αυτό περιλαμβάνει τις γεωργικές και βιολογικές επιστήμες, τη μηχανική, την ενέργεια και την τεχνολογία, την επιστήμη των υπολογιστών και πολλά άλλα. Το πλαίσιο "Όλες οι θεματικές ενότητες" είναι επιλεγμένο από προεπιλογή.

Οι προτιμήσεις αναζήτησης σάς δίνουν τη δυνατότητα να οδηγείτε τις αναζητήσεις σας με τον τρόπο που θέλετε να εμφανίζονται. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε πόσα αποτελέσματα εμφανίζονται στη σελίδα, μπορείτε να επιλέξετε αν τα αποτελέσματα αναζήτησης ανοίγουν σε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα αποτελέσματά σας ανά τομέα, αλλά το πιο cool από όλα αυτά είναι κάτι που ονομάζεται "ερώτημα επανεγγραφή. " Τώρα, δεν είμαι το πιο επιστημονικό μυαλό κορίτσι, οπότε αυτό έπληξε ιδιαίτερα το μάτι μου - ο Scirus θα "ξαναγράψει αυτόματα τα ερωτήματα για να βελτιώσει τα αποτελέσματα" αν αφήσετε αυτό το κουτάκι ελεγμένο (αυτό ελεγχθεί από προεπιλογή).

Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές (Προηγμένη Αναζήτηση και Προτιμήσεις Αναζήτησης) θα σας εξοπλίσει για να βρείτε αυτό που ψάχνετε, χωρίς να χρειαστεί μεγάλη αναστάτωση, αλλά εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, ανατρέξτε στη σελίδα Συμβουλές αναζήτησης. Η Scirus περιγράφει μερικούς από τους διάφορους χειριστές αναζήτησης που θα σας βοηθήσουν και υπάρχει και μια πολύ πιο λεπτομερής επεξήγηση σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ρυθμίσεων για προχωρημένη αναζήτηση από ό, τι έχω πάει εδώ.

Γιατί το Scirus αξίζει να το χρησιμοποιήσετε:

Το Scirus είναι ένας απίστευτα πλούσιος πόρος. Αρχικά, αναζητά πάνω από 250 εκατομμύρια ιστοσελίδες που σχετίζονται με την επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών περιοδικών. Ας υποθέσουμε ότι αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με τους κύκλους ζωής των βοοειδών της Μποτσουάνα - επειδή το Scirus είναι μια κάθετη μηχανή αναζήτησης με στόχο την επιστήμη, μπορείτε να βρείτε τις ερευνητικές πληροφορίες που ψάχνετε από άλλες γενικότερες μηχανές αναζήτησης. Επιπλέον, σας βοηθά να ξαναγράψετε το ερώτημά σας αν έχετε έναν δύσκολο χρόνο να βγάζετε τη σωστή επιστημονική γλώσσα. υποδεικνύοντας καλύτερες λέξεις-κλειδιά ή φράσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Η Scirus βρίσκει επίσης πληροφορίες που δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στις γενικότερες μηχανές αναζήτησης , όπως τα επισκοπικά έγγραφα ή τα αρχεία .pdf. Τέλος, ο μεγαλύτερος λόγος που μπορώ να συστήσω το Scirus είναι ότι αντλεί τα αποτελέσματά του από ένα τεράστιο αποθετήριο επιστημονικών πηγών - θα θελήσετε να ελέγξετε το φάσμα του επιστημονικού περιεχομένου που καλύπτει η Scirus για να εκτιμήσετε πραγματικά τι πρέπει να κάνει αυτή η μηχανή αναζήτησης επιστήμης προσφορά.

Σημείωση : Οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν συχνά, οπότε οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο μπορούν και θα ξεπεραστούν, καθώς απελευθερώνονται περισσότερες πληροφορίες ή χαρακτηριστικά σχετικά με την επιστημονική μηχανή αναζήτησης Scirus. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Για την αναζήτηση στο Web περισσότερες ενημερώσεις καθώς θα είναι διαθέσιμες.

Scirus:

Αν ψάχνετε για επιστημονικές, επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με ένα απίστευτα ευρύ φάσμα θεμάτων, θα θελήσετε να κοιτάξετε την Scirus, μια μηχανή αναζήτησης που επικεντρώνεται ειδικά μόνο στις πληροφορίες που σχετίζονται με την επιστήμη.