Τι είναι το ραβδί του υπολογιστή;

Ένα κομπιούτερ υπολογιστή - μερικές φορές αναφέρεται ως "υπολογιστικό ραβδί", "PC stick", "PC σε ένα ραβδί", "υπολογιστή σε ραβδί", ή "PC χωρίς οθόνη" είναι ένας φορητός υπολογιστής μεγέθους φοινίκων που κάπως μοιάζει με ένα stick streaming media (π.χ. το Amazon Fire TV Stick , το Google Chromecast, το Stick Streaming Stick ) ή μια υπερμεγέθη μονάδα flash USB.

Οι κάρτες υπολογιστών διαθέτουν λειτουργικούς επεξεργαστές (π.χ. ARM, Intel Atom / Core, κλπ.), Επεξεργαστές γραφικών, αποθήκευση μνήμης flash (μεταξύ 512MB και 64GB), RAM (μεταξύ 1GB και 4GB), Bluetooth, Wi-Fi, λειτουργικά συστήματα έκδοση των Windows, Linux ή Chrome OS) και μια υποδοχή HDMI. Ορισμένες μονάδες υπολογιστή διαθέτουν επίσης υποδοχές κάρτας microSD, θύρες micro USB και / ή θύρες USB 2.0 / 3.0 για αποθήκευση / επέκταση συσκευών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα stick υπολογιστή

Τα μπαστούνια υπολογιστών είναι απλά να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν (όπως συμβαίνει με τα ραβδιά streaming media) όσο έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε:

Μόλις συνδεθεί, το ραβδί του υπολογιστή θα ξεκινήσει την ακολουθία εκκίνησης του. μετακινήστε την είσοδο τηλεόρασης / οθόνης στη θύρα HDMI με το ραβδίο του υπολογιστή, για να δείτε την επιφάνεια εργασίας του συστήματος. Αφού συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι για πλήρη έλεγχο (μερικά κομπιούτερ υπολογιστών διαθέτουν εφαρμογές για κινητά που λειτουργούν ως ψηφιακά πληκτρολόγια) και συνδέστε το ραβδίο του υπολογιστή σε ένα τοπικό ασύρματο δίκτυο, θα έχετε έτοιμο να λειτουργήσει ένας πλήρως λειτουργικός υπολογιστής.

Λόγω των περιορισμών του υλικού, τα κομπιούτερ ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για προγράμματα / εφαρμογές που απαιτούν επεξεργαστή (π.χ. Photoshop, παιχνίδια 3D κ.λπ.) ή / και πολλαπλές εργασίες. Ωστόσο, τα ραβδιά ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν ένα ελκυστικό σημείο τιμής - γενικά μεταξύ $ 50 και $ 200, αλλά μερικά μπορεί να κοστίζουν πάνω από $ 400 ή περισσότερα και είναι εξαιρετικά φορητά. Όταν συνδυάζεται με ένα πτυσσόμενο πληκτρολόγιο Bluetooth (γενικά όχι πολύ μεγαλύτερο από πολλά smartphones) με touchpad, τα κομπιούτερ ηλεκτρονικών υπολογιστών κερδίζουν το πλεονέκτημα της ευελιξίας και της ισχύος για το μέγεθος.

Πλεονεκτήματα ενός υπολογιστή Stick

Δεδομένου ότι έχουμε επιτραπέζιους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές για υπολογιστές στο σπίτι / στο χώρο εργασίας, καθώς και smartphones και tablet για κινητά ψυχαγωγία / εργασία, είναι κατανοητό κάποιος να αμφισβητήσει την πρακτικότητα της κατοχής και ενός stick computer. Ενώ δεν είναι για όλους, υπάρχουν καταστάσεις που καθιστούν ένα stick υπολογιστή πραγματικά χρήσιμο. Μερικά παραδείγματα είναι: