Πώς να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό βιογραφικό σημείωμα

Οι επαναλήψεις για θέσεις εργασίας στο πεδίο animation μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, ειδικά όταν η πραγματική επίδειξη των δεξιοτήτων και της εμπειρίας σας μπορεί να βρεθεί στο demo του ρόλου και του χαρτοφυλακίου σας. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα αρχείο σχετικά με το πού εργάστηκε και τους ρόλους σας εκεί, όμως, γι 'αυτό είναι πάντα καλό να έχετε ένα κανονικό βιογραφικό στο χέρι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός σωστού animation .

Για φοιτητές ή πρόσφατους μεταπτυχιακούς φοιτητές, επικεντρωθείτε στα πανεπιστήμια και τα σχολικά επιτεύγματα

Εάν δεν έχετε εργασιακή εμπειρία, θα βασίζεστε περισσότερο στον κύλινδρο demo και το χαρτοφυλάκιό σας για να σας πουλήσει ως βιώσιμο υποψήφιο για εργασία - αλλά μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε το βιογραφικό σας για να παρουσιάσετε άλλες δεξιότητες.

Εάν είχατε πρακτική άσκηση, φροντίστε να αναφέρετε αυτές και να περιγράψετε τι κάνατε εκεί. Εάν έχετε κερδίσει κάποια βραβεία στο σχολείο ή έχετε κερδίσει οποιαδήποτε άλλη αναγνώριση για την εργασία σας, καταγράψτε και αυτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει την εκπαίδευσή σας πριν από την εμπειρία σας (μόνο για τους φοιτητές και τα νέα μαθήματα), αν και καταγράψτε τη ΣΔΣ σας αν είναι πάνω από 3,5. Εάν έχετε αποφοιτήσει από το cum laude ή από το summa cum laude , συμπεριλάβετε αυτό.

Για έναν πιο καρυκευμένο animator, εστιάστε στα επιτεύγματα και βασικά έργα

Ως εμψυχωτής καριέρας, αν έχετε εργαστεί σε έργα υψηλού προφίλ όπως ταινίες μεγάλου μήκους ή εξαιρετικά επιτυχημένα βιντεοπαιχνίδια, φροντίστε να συζητήσετε αυτά και το ρόλο σας σε αυτά τα έργα. Είναι συνήθως μια καλή ιδέα, κάτω από κάθε θέση εργασίας, να έχετε μια σύντομη παράγραφο που να περιγράφει τα γενικά σας καθήκοντα εκεί, στη συνέχεια μια λίστα με τα κυριότερα έργα στα οποία συμμετείχατε, συμπληρωμένη από έναν κατάλογο των επιτευγμάτων που περιγράφουν κάθε φορά που κάνατε μια σημαντική διαφορά στη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών, στην επιτυχία ενός έργου ή στην προώθηση νέων καινοτομιών.

Για τους συμβούλους / ελεύθερους επαγγελματίες , επικεντρωθείτε στα μεγαλύτερα έργα σας και στους μεγαλύτερους πελάτες σας

Παρόμοια με έναν εμψυχωτή πλήρους απασχόλησης, θα θέλετε να δημιουργήσετε μια λίστα με κουκκίδες που θα συζητούν τα έργα υψηλής προβολής και το ρόλο σας σε αυτά. Θα θελήσετε επίσης να έχετε μια σφαίρα που να αναφέρει τους πελάτες υψηλού προφίλ σας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζετε συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Συμβουλή: Για να κρατήσετε από τους συντριπτικούς αναγνώστες με ατομικές καταχωρίσεις εργασίας για κάθε πελάτη για τον οποίο έχετε εργαστεί, δημιουργήστε μια ενιαία λίστα εργασίας που καλύπτει την εμπειρία σας με ανεξάρτητη εμπειρία, με μια ενιαία περιγραφή εργασίας που συζητά τις γενικές υπηρεσίες που προσφέρετε στους πελάτες. Για τον κατάλογο των έργων κάτω από αυτό, επιλέξτε και επιλέξτε μόνο τα πιο σημαντικά έργα που παρουσιάζουν την ποικιλία των δεξιοτήτων σας και το εύρος ευθύνης που είχατε.

Συμπεριλάβετε πάντα μια σύνδεση ιστοτόπου

Μπορείτε να τοποθετήσετε τόσα πολλά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό σας ή στον κύλινδρο επίδειξης, ειδικά καθώς ενημερώνετε τόσο κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, και κάποιος που διαβάζει το βιογραφικό σας μπορεί να μην έχει εύκολη πρόσβαση στα δύο. Ωστόσο, θα μπορούσαν εύκολα να φτάσουν στην ιστοσελίδα σας, όπου μπορείτε να ενώσετε όλα τα ξεχωριστά στοιχεία της εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας σε ένα κομμάτι παρουσίασης. Μπορείτε να συμπεριλάβετε το βιογραφικό σας και να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν στη σελίδα. μπορείτε να επεκτείνετε το χαρτοφυλάκιό σας και το online ρολό επίδειξης με πρόσθετες εικόνες και βίντεο πέραν των διαθέσιμων στα κομμάτια του δείγματος. μπορείτε επίσης να τους δώσετε πρόσβαση σε διαδραστικά έργα που μπορεί να μην έχουν δουλέψει σε μορφή demo ρόλων. Είναι ένα μέρος για να δώσετε λίγο περισσότερες προσωπικές πληροφορίες για τον εαυτό σας, επίσης, αλλά χωρίς να αποτολμήσετε στο αντιεπαγγελματικό. θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα ίδια ταμπού με τον ιστότοπό σας όπως κάνετε με το ρολόι επίδειξης .

Γενικά, θα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένο και θα πρέπει να δημιουργήσει μια συνεκτική εικόνα για εσάς ως επαγγελματία υψηλής εξειδίκευσης. Εάν έχετε ισχυρή παρουσία σε ιστότοπους όπως το LinkedIn, ίσως θελήσετε να συμπεριλάβετε αυτόν το σύνδεσμο και στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Μην ξεχάσετε τον κατάλογο δεξιοτήτων σας

Ανάλογα με το αν είστε παραδοσιακός ή animator ηλεκτρονικών υπολογιστών , αυτό μπορεί να είναι μια λίστα με περιοχές όπου έχετε εμπειρία (μια ζωγραφική, stop motion animation, keyframing, καθαρισμός κλπ.) Ή μια λίστα τεχνικών δεξιοτήτων και λογισμικού ( Adobe Photoshop CS5, Adobe Flash 5.5, Maya, 3D Studio Max, χαρτογράφηση χτυπήματος, αντίστροφη κινηματική, κλπ.). Οι περισσότερες θέσεις εργασίας με κινούμενα σχέδια απαιτούν πολύ συγκεκριμένες ομάδες δεξιοτήτων ή γνώσεις λογισμικού και για να μην παραβρεθούν πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το βιογραφικό σας καθιστά σαφές ότι έχετε εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.

Χρησιμοποιήστε Στοιχεία Σχεδιασμού και Δείγμα έργου τέχνης

Είναι δελεαστικό να θέλετε να μετατρέψετε το βιογραφικό σας σε γραφικό σχέδιο. Ενώ μερικοί άνθρωποι τραβούν αυτό καλά με απλά, κομψά σχέδια, ως επί το πλείστον αυτό μετατρέπεται σε ένα γεμάτο χάος που μειώνει τον αντίκτυπο της πραγματικής σας εμπειρίας και φαίνεται εξαιρετικά αντιεπαγγελματική. Αυτό δεν είναι το μέρος για να συμπεριλάβετε δείγματα από τα έργα που συζητούνται στο βιογραφικό σημείωμα. Αυτό είναι το φύλλο του δείγματος. Και σε αυτή τη σημείωση ...

Συμπεριλάβετε πάντοτε ένα φύλλο δείγματος

Σκεφτείτε το ως "φως χαρτοφυλακίου εκτύπωσης". Είναι ένα κομμάτι μιας σελίδας με στιγμιότυπα μεγάλου μεγέθους από τα καλύτερα έργα του χαρτοφυλακίου σας. Θα πρέπει να τις υπογραμμίζετε με το έργο με το οποίο σχετίζονται, καθώς θα έπρεπε να είναι αναφορές σε έργα που αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα, έτσι ώστε οι αναγνώστες να δουν το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας που συζητήσατε. Το φύλλο του δείγματος θα πρέπει να είναι η τελευταία σελίδα του βιογραφικού σημειώματος.

Ποτέ μην περάσετε δύο σελίδες

Αυτό δεν περιλαμβάνει το φύλλο δειγμάτων - αυτή είναι η τρίτη σελίδα σας. Το βέλτιστο βιογραφικό σημείωμα πρέπει να είναι μία σελίδα. ένα βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να είναι δύο σελίδες. Εάν δεν μπορείτε να ταιριάξετε την εμπειρία σας σε αυτό το διάστημα, δίνετε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες ή εστιάζεστε σε πράγματα που δεν έχουν σημασία. Αποθηκεύστε κάτι για τη συνέντευξη. Αν συσσωρεύσετε πάρα πολλές πληροφορίες, δεν θα διαβάσουν καθόλου.