Ξεμπλοκάρετε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο: Δέκα διαφορετικούς τρόπους

Γιατί εμποδίζονται ορισμένοι ιστότοποι; Οι διαφορετικές χώρες εμποδίζουν οτιδήποτε να κάνει με τη λαϊκή κουλτούρα, τα σεξουαλικά ζητήματα, τους πόρους των γυναικών ή την πολιτική. Επιπλέον, εταιρείες, σχολεία και διάφοροι οργανισμοί εμποδίζουν τους ιστότοπους να περιορίσουν τις παραβιάσεις της ασφάλειας και να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Ωστόσο, μερικές φορές πρέπει απλά να πάτε κάπου στον Ιστό. Οι παρακάτω μέθοδοι μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε κοινά οδοφράγματα σε απευθείας σύνδεση.

Ιστοσελίδες αποκλεισμένες στο σχολείο, ιστοτόποι μπλοκαρισμένοι στην εργασία

Βρίσκεστε στο σχολείο ή / και στο χώρο εργασίας και πρέπει να φτάσετε σε έναν ιστότοπο , αλλά θεωρείτε ότι έχει αποκλειστεί. Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση; Το πιο σημαντικό, πώς το κάνετε χωρίς να μπεί σε πρόβλημα;

Πρώτα απ 'όλα, τα περισσότερα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι χώροι εργασίας μπλοκάρουν ιστοσελίδες για νόμιμους λόγους - όχι μόνο για να υποχωρήσουν το στυλ σας. Πολλά σχολεία και εργασιακοί χώροι κάνουν μπλοκάρισμα ιστοσελίδων που θεωρούν ακατάλληλες για χρήση στο σχολείο και τη δουλειά και μερικές φορές αυτό τείνει να αποκλείει ιστότοπους που είναι απολύτως λογικοί σε εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό περιβάλλον. Υπάρχουν ιστότοποι στον ιστό που παρουσιάζουν απειλές για η ασφάλεια του δικτύου, είναι ακατάλληλα για σχολικό περιβάλλον ή προκαλούν περισπασμούς στο μαθησιακό περιβάλλον. Το γεγονός ότι ένας νόμιμος ιστότοπος εκμάθησης ενδέχεται να αποκλείεται από την πρόσβαση των φοιτητών - και δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του σχολείου - είναι πιθανότατα λόγος για επανδρωτισμό. Με άλλα λόγια, ποτέ δεν πονάει να ζητά απλά.

Από την άλλη πλευρά, εάν προσπαθείτε να επισκεφθείτε έναν ιστότοπο που έχει μηδενική εκπαιδευτική αξία και είναι γνωστός αποκλειστικά για την αναβολή της αναβλητικότητας, ίσως έχετε τύχη. Καλύτερα να περιμένετε και να πάτε σε αυτές τις τοποθεσίες σε έναν υπολογιστή που δεν είναι στο σχολείο ή την εργασία.

Ο ιστότοπος έχει αποκλειστεί; Εδώ μπορείτε να κάνετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε σε κάποιον εξουσιοδοτημένο για να δείτε εάν το μπλοκ μπορεί να αρθεί από έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Οι υπάλληλοι συνήθως θα συνεργαστούν μαζί σας, εάν ο ιστότοπος έχει νόμιμους εκπαιδευτικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς. Κατανοήστε - όπως αναφέρθηκε προηγουμένως - ότι αν ο ιστότοπος έχει μικρή εκπαιδευτική αξία, το αίτημά σας πιθανότατα θα πέσει στα κωφάλαδα.

Ωστόσο, αν αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, μπορείτε να ξεμπλοκάρετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους με τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο που είναι ασφαλείς, δεν προκαλούν βλάβες στον κεντρικό υπολογιστή και (πιθανότατα) δεν θα σας φέρουν σε πρόβλημα. Κανείς εκτός από εσάς δεν είναι υπεύθυνος για το τι μπορεί να συμβεί εάν επιχειρήσετε να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο ο οποίος έχει αποκλειστεί για νόμιμο λόγο! Τις περισσότερες φορές, το καλύτερο στοίχημά σας είναι απλά να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας προσωπικό υπολογιστή. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, καθώς και οι επαγγελματικοί χώροι εργασίας, έχουν συνήθως πολύ καλούς λόγους πίσω από τις πολιτικές αποκλεισμού των ιστοτόπων τους και λαμβάνουν μια πολύ αμυδρή άποψη των φοιτητών και των εργαζομένων που προσπαθούν να τα προσεγγίσουν. Να είστε πολύ προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν λαμβάνετε αυτή την απόφαση.

Γιατί εμποδίζεται το Facebook;

Ένα από τα πιο δημοφιλή sites κοινωνικής δικτύωσης στο Web σήμερα είναι το Facebook , ένας ιστότοπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους στον κύκλο σας. Ωστόσο, μερικές φορές το Facebook αποκλείεται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να φτάσετε σε αυτό από το σημείο όπου έχετε πρόσβαση στον Ιστό. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους:

Όποια και αν είναι η κατάσταση σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην τοποθεσία.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση IP:

Μην πληκτρολογείτε στο "facebook.com". δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση IP του Facebook (την αριθμητική υπογραφή οποιασδήποτε τοποθεσίας στο Internet). Μπορείτε να εντοπίσετε τη διεύθυνση IP οποιασδήποτε τοποθεσίας χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο WHOIS, όπως εργαλεία Whois Domain.

Πρόσβαση στην έκδοση για κινητά του ιστότοπου:

Το Facebook είναι προσβάσιμο μέσω m.facebook.com. αυτή η διεύθυνση URL είναι διαθέσιμη από οποιαδήποτε συσκευή με δυνατότητα Web, είτε πρόκειται για υπολογιστή, smartphone είτε για συσκευή tablet.

Χρησιμοποιήστε ένα διακομιστή μεσολάβησης:

Ένας διαδικτυακός διακομιστής μεσολάβησης βασικά προστατεύει την ταυτότητά σας από κάθε τοποθεσία που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, ενεργώντας ως υποκατάστατη διεύθυνση IP, ώστε να αποκρύπτεται η προσωπική σας διεύθυνση IP. Το Anonymouse και το Hide My Ass είναι και τα δύο παραδείγματα δωρεάν proxy στο Web.

Τι γίνεται αν θέλω να εμποδίσω άλλους ανθρώπους να με βρουν στο Facebook;

Πολλοί άνθρωποι έχουν ανησυχίες για το απόρρητο στο Facebook και για βάσιμους λόγους: ο δημοφιλής ιστότοπος είναι πασίγνωστος για την αλλαγή των ρυθμίσεων ασφαλείας που δεν ωφελούν απαραιτήτως τον χρήστη. Αν προτιμάτε να μην έχετε πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες στο Facebook για το κοινό, διαβάστε πώς να αποκλείσετε τους ανθρώπους από το να σας βρουν στο Facebook , ένα γρήγορο φροντιστήριο για το πώς να κάνετε το προφίλ σας στο Facebook ιδιωτικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η παραβίαση των περισσότερων όρων χρήσης από τις εταιρείες μπορεί να αποτελέσει αιτία για άμεσο τερματισμό. Επιπλέον, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία έχουν κανόνες που απαγορεύουν τη μη εκπαιδευτική χρήση του Ιστού. Χρησιμοποιήστε αυτές τις μεθόδους με δική σας ευθύνη.

01 από 10

Χρησιμοποιήστε μια διεύθυνση IP αντί να πληκτρολογήσετε το όνομα τομέα

mjmalone / Flikr / CC BY 2.0

Αντί να πληκτρολογείτε ένα συγκεκριμένο όνομα τομέα, δοκιμάστε να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση IP αντί. Μια διεύθυνση IP είναι η διεύθυνση / αριθμός υπογραφής του υπολογιστή σας καθώς είναι συνδεδεμένη στο Internet. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP οποιουδήποτε ιστότοπου χρησιμοποιώντας εργαλεία διεύθυνσης IP, όπως Netcraft ή Whois Domain Tools.

02 από 10

Χρησιμοποιήστε τον ιστό για κινητά

Μερικές φορές μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην έκδοση του ιστότοπου για κινητά που έχει αποκλειστεί. Χρησιμοποιήστε τον ιστό για κινητά στο τηλέφωνο ή στον υπολογιστή σας (οι ιστότοποι θα φαίνονται διαφορετικοί από αυτό που συνηθίζετε στον υπολογιστή σας, αλλά θα μπορείτε να τις δείτε).

03 από 10

Χρησιμοποιήστε την προσωρινή μνήμη Google για να βρείτε μια παλαιότερη έκδοση ενός ιστότοπου

Η μνήμη cache της Google , ο τρόπος με τον οποίο η ιστοσελίδα εμφανίστηκε όταν οι αράχνες της Google το έδειξαν, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε έναν ιστότοπο που έχει αποκλειστεί (αν δεν σας πειράζει να βλέπετε μια παλαιότερη έκδοση του ιστότοπου). Απλά πλοηγηθείτε στην αρχική σελίδα της Google και χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή:

cache: www.websearch.

Αυτό θα σας δείξει αυτόν τον ιστότοπο (ή οποιοδήποτε ιστότοπο θέλετε) όπως φαινόταν όταν το τελευταίο το κοίταξε η Google.

04 από 10

Χρησιμοποιήστε έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης ιστού

Ένας ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης Web αποκρύπτει την ταυτότητά σας από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στον Ιστό. Όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης Web για να επισκεφθείτε έναν αποκλεισμένο ιστότοπο, η διεύθυνση IP σας (βλέπε αριθμό 1 του καταλόγου) είναι ουσιαστικά κρυμμένη και ο ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης Web υποκαθιστά τη δική του διεύθυνση IP για τη δική σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν ζείτε σε μια χώρα που περιορίζει συγκεκριμένους ιστότοπους, θα μπορείτε να τις επισκεφτείτε με μια υποκατάστατη διεύθυνση IP ανώνυμου διαδικτυακού πληρεξούσιου, καθώς θα εξηγεί στις εξουσίες ότι είστε στην άλλη χώρα (και δεν υπόκεινται πλέον στις πολιτικές τους). Οι περισσότεροι δωρεάν διακομιστές μεσολάβησης Web θα κωδικοποιούν επίσης τις διευθύνσεις URL που επισκέπτεστε, καθιστώντας το ιστορικό αναζητήσεών σας σχεδόν ανιχνεύσιμο.

05 από 10

Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία μετάφρασης

Οι περισσότερες μεγάλες τοποθεσίες έχουν περισσότερες από μία γλωσσικές εκδόσεις του περιεχομένου τους. Μπορείτε να τα βρείτε μόνο με αναζήτηση στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης , για παράδειγμα, Google, χρησιμοποιώντας αυτή τη συμβολοσειρά αναζήτησης: "myspace france" ή "wikipedia spain". Μόλις βρείτε αυτούς τους ιστότοπους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο μετάφρασης για να μεταφράσετε το περιεχόμενο στη σελίδα στη γλώσσα σας, παρακάμπτοντας έτσι τον αποκλεισμένο περιορισμό ιστότοπου και να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε.

06 από 10

Χρησιμοποιήστε έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης HTTP

Tetra Images / Getty Images

Ένας ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης HTTP είναι παρόμοιος με έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης Web (αναφέρεται σε αυτόν τον κατάλογο): είναι ένας πραγματικός διακομιστής που λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του ερευνητή και του ιστότοπου στον οποίο προσπαθούν να έχουν πρόσβαση.

Βασικά, όταν χρησιμοποιείτε έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης και καταχωρίζετε τη διεύθυνση URL που θέλετε να επισκεφθείτε ανώνυμα, ο ανώνυμος διακομιστής μεσολάβησης ανακτά τις σελίδες ΠΡΙΝ τους παραδοθούν σε εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, η διεύθυνση IP και άλλες πληροφορίες περιήγησης που βλέπει ο απομακρυσμένος διακομιστής δεν ανήκουν σε εσάς - ανήκει στον ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης.

Υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι διακομιστές μεσολάβησης στον ιστό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε χρειάζεται να αποκλείσει αποκλεισμένους ιστότοπους. Απλά πληκτρολογήστε "ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης Web" στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης και αρκετοί πρέπει να εμφανιστούν. λόγω της φύσης αυτών των πληρεξουσίων, οι σύνδεσμοι τους αλλάζουν πολύ συχνά.

07 από 10

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο ανακατεύθυνσης URL ή συντόμευσης

Υπάρχουν πολλά εργαλεία συντόμευσης URL στο Web που θα πάρουν μια μεγάλη διεύθυνση URL και θα τα συντομεύσουν σε κάτι που είναι ευκολότερο να αντιγράψετε και να επικολλήσετε. Μερικές φορές, αυτές οι συντομευμένες διευθύνσεις URL μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο της πραγματικής διεύθυνσης URL του ιστότοπου στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το TinyURL για να συντομεύσετε τη διεύθυνση URL του websearch. , θα λάβετε αυτόν τον σύνδεσμο: http://tinyurl.com/70we , τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο (εάν αποκλείστηκε) αντί για την πραγματική διεύθυνση URL, η οποία είναι http: // websearch. .

08 από 10

Δοκιμάστε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης RSS

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης RSS για να εγγραφείτε στους ιστότοπους που θέλετε να βλέπετε ότι έχουν αποκλειστεί (εάν έχουν ροή RSS). Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση μέσα σε έναν αναγνώστη τροφοδοσίας για τη ροή του ιστοτόπου που αναζητάτε. οι περισσότεροι αναγνώστες τροφοδοσίας θα έχουν επίσης μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς ροές δεδομένων που μπορείτε να περιηγηθείτε για να διαπιστώσετε αν οι ιστότοποι που προσπαθείτε να προσεγγίσετε υπάρχουν ήδη.

09 από 10

Μετατροπή της διεύθυνσης IP σε δεκαδικό αριθμό

Στο πρώτο στοιχείο αυτής της λίστας, μοιραστήκαμε πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μιας διεύθυνσης IP αντί να πληκτρολογούμε ένα ολόκληρο όνομα τομέα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε μια διεύθυνση IP σε έναν δεκαδικό αριθμό για να αποκλείσετε τους αποκλεισμένους ιστότοπους. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που αναφέρονται στο πρώτο στοιχείο αυτής της λίστας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν τη διεύθυνση IP σε εργαλείο δεκαδικών μετατροπών για να λάβετε αυτό που χρειάζεστε.

10 από 10

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Tor

Ο Tor είναι ένα "δίκτυο εικονικών σηράγγων που επιτρέπει σε άτομα και ομάδες να βελτιώνουν το απόρρητο και την ασφάλεια στο Διαδίκτυο". Πρόκειται για δωρεάν λήψη λογισμικού που προστατεύει βασικά τις δραστηριότητές σας στον Ιστό από την παρακολούθηση και θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Tor στην επισκόπηση Tor και να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το Tor στη σελίδα τεκμηρίωσης Tor. Δεδομένου ότι ο Tor λειτουργεί μέσω πολλαπλών κόμβων και δικτύων, τείνει να κάνει την περιήγησή σας λίγο αργή. Ωστόσο, μπορείτε να παρακάμψετε αυτό χρησιμοποιώντας μόνο το Tor όταν προσπαθείτε να ξεμπλοκάρετε αποκλεισμένους ιστότοπους (δοκιμάστε το addon του κουμπιού Tor για να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο).