Δημόσια Μουσική Τομέα: Επτά Δωρεάν Ηλεκτρονικούς Πόρους

Η δημόσια μουσική είναι μουσική που έχει περάσει στον δημόσιο τομέα, γεγονός που την καθιστά ελεύθερη και εντελώς νόμιμη για λήψη. Εδώ υπάρχουν επτά πηγές για δωρεάν μουσική δημοσίου χώρου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε τόνους υπέροχης μουσικής στον υπολογιστή ή την ψηφιακή συσκευή ήχου, να επεκτείνετε τους μουσικούς ορίζοντές σας και να ανακαλύψετε έναν εντελώς νέο κόσμο μουσικής που ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν.

Σημείωση : οι νόμοι περί δημόσιου τομέα και πνευματικών δικαιωμάτων είναι πολύπλοκοι και μπορούν να αλλάξουν. Ενώ οι περιοχές που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο έχουν κάνει τη βαριά ανύψωση για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που προσφέρουν είναι πραγματικά δημόσιος τομέας, είναι πάντα καλύτερο να διαβάσετε την εκτύπωση πριν κάνετε λήψη οποιασδήποτε μουσικής για να προστατευθείτε από οποιεσδήποτε πιθανές νομικές επιπλοκές. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για λόγους διασκέδασης.

01 από 07

Διεθνές Πρόγραμμα Βιβλιοθήκης Βαθμολογίας Μουσικής

Η μουσική βιβλιοθήκη IMSLP / Petrucci αποτελεί εξαιρετική πηγή για τη μουσική δημοσίου χώρου, με πάνω από 370.000 μουσικές βαθμολογίες διαθέσιμες τη στιγμή της γραφής. Αναζητήστε το όνομα του συνθέτη, την περίοδο του συνθέτη, ελέγξτε τα εμφανή αποτελέσματα ή περιηγηθείτε στις πιο πρόσφατες προσθήκες. Οι πρώτες εκδόσεις λαϊκών ιστορικών έργων μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ, καθώς και έργα που διανέμονται σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες.

02 του 07

Δημόσιο έργο πληροφοριών τομέα

Το Public Domain Information Project είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε μια λίστα με τραγούδια δημόσιου τομέα και μουσική φύλλων δημόσιου τομέα. Το Δημόσιο Πληροφοριακό Έργο Οργάνων οργανώθηκε το 1986 για να παρέχει πληροφορίες για τη μουσική του δημόσιου τομέα. Παρέχουν προσεκτικά ελεγμένες λίστες τίτλων Public Domain Music, PD Repetments Music Sheet και βιβλία μουσικής φύλλων PD. Προσφέρουν τις ιδέες Music2Hues και Ήχου επαγγελματικές βιβλιοθήκες μουσικής χωρίς βιβλία μουσικής σε CD και για λήψη. Επιπλέον, σε αυτό το δικτυακό τόπο βρίσκονται επίσης τα Υλικά Αναφοράς PD, η Ψηφιακή Μουσική Φυλλαδίων PD σε CD και επιπλέον ηχογραφήσεις Free Royalty Sound by μια προσεκτικά επιλεγμένη ομάδα ανεξάρτητων μουσικών. Αν ψάχνετε για πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε άδεια χρήσης ως μέρος ενός προσωπικού ή εμπορικού έργου, αυτό είναι ένα καλό μέρος για να βρείτε πιθανές πηγές.

03 του 07

Το πρόγραμμα Mutopia

Η Mutopia είναι μια εξαιρετική πηγή για λήψεις μουσικής σε δημόσιο τομέα. Αναζήτηση βάσει συνθέτη, οργάνου ή με την τελευταία προσθήκη. Το Mutopia Project προσφέρει εκδόσεις μουσικής σε κλασική μουσική για δωρεάν download. Αυτά βασίζονται σε εκδόσεις στον δημόσιο τομέα και περιλαμβάνουν έργα του Bach, του Beethoven, του Chopin, του Handel, του Mozart και πολλών άλλων.

04 του 07

ChoralWiki

Το ChoralWiki είναι ένας φανταστικός πόρος για όσους αναζητούν κάποια μεγάλη μουσική από το δημόσιο τομέα και είναι πολύ έξυπνο για αναζήτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε μουσική για τα Advent και τα Χριστούγεννα, να δείτε ολόκληρο τον κατάλογο των Online Score ή να περιηγηθείτε στο Αρχείο για αυτό που έχει προστεθεί από μήνα σε μήνα.

05 του 07

Musopen

Το Musopen προσφέρει μουσική σε δημόσιο τομέα και μουσική δημοσίου χώρου. Το Musopen είναι ένα μη κερδοσκοπικό 501 (c) (3) που επικεντρώνεται στην αύξηση της πρόσβασης στη μουσική δημιουργώντας δωρεάν πόρους και εκπαιδευτικό υλικό. Παρέχουν δωρεάν, χωρίς περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων, ηχογραφήσεις, μουσικά κομμάτια και εγχειρίδια. Η αναφερόμενη αποστολή τους είναι να «θέσουν ελεύθερη τη μουσική».

06 του 07

Freesound

Το έργο Freesound είναι λίγο διαφορετικό από τους άλλους πόρους του δημόσιου τομέα σε αυτόν τον κατάλογο. Αντί για μουσική φύλλων ή για μουσική που μπορείτε να κατεβάσετε, το Freesound Project προσφέρει μια τεράστια βάση δεδομένων με όλα τα είδη ήχων: birdsong, thunderstorms, αποσπάσματα φωνής κλπ. Το Freesound στοχεύει στη δημιουργία μιας τεράστιας συλλογικής βάσης δεδομένων από αποσπάσματα ήχου, δείγματα, ηχογραφήσεις, που κυκλοφορούν υπό άδειες Creative Commons που επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίησή τους. Το Freesound παρέχει νέους και ενδιαφέροντες τρόπους πρόσβασης σε αυτά τα δείγματα, επιτρέποντας στους χρήστες να:

Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα καινούργιο και μοναδικό έργο, το Freesound θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πηγή για εσάς.

07 του 07

ccMixter

Το ccMixter προσφέρει mashups τραγουδιών δημόσιου τομέα κάτω από μια άδεια Creative Commons. Αν ψάχνετε για μουσική υπόκρουση για ένα έργο, για παράδειγμα, αυτό θα ήταν ένα καλό μέρος για να το βρείτε. Στο ccMixter, οι μουσικοί και οι DJ χρησιμοποιούν την άδεια Creative Commons για να μοιράζονται μουσικό περιεχόμενο και να δημιουργούν μια κοινότητα καλλιτεχνών χάρη σε μια υποδομή ανοιχτού κώδικα που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την αποθήκευση, την παρακολούθηση και την κοινή χρήση περιεχομένου πολυμέσων.