Τι είναι ένα αρχείο EAP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EAP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EAP είναι πιθανότατα ένα αρχείο έργου Enterprise Architect Project. Δημιουργούνται από το εργαλείο Engineering Software Assisted Engineering (CASE) από την Sparx Systems που ονομάζεται Enterprise Architect.

Ορισμένα αρχεία EAP ενδέχεται να είναι αρχεία έκθεσης Adobe Photoshop. Αυτά τα είδη αρχείων EAP χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση τιμών έκθεσης, μετατόπισης και διόρθωσης γάμμα για εικόνες του Photoshop. Οι τιμές ελέγχονται στο μενού Image> Adjustments> Exposure ... του Photoshop.

Σημείωση: Μη συγχέετε τις μορφές EAP και EPS - τα αρχεία EPS είναι Encapsulated PostScript.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EAP

Τα αρχεία EAP που είναι αρχεία έργου μπορούν να ανοίξουν με το πρόγραμμα Enterprise Architect του Sparx Systems ή δωρεάν (αλλά μόνο σε λειτουργία ανάγνωσης) με το Enterprise Architect Lite.

Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αρχείο EAP σε μια εφαρμογή Enterprise Architect, δείτε τον οδηγό τους σχετικά με τις εργασίες διαχείρισης δεδομένων, όπως την επισκευή, συμπίεση ή αναπαραγωγή αρχείων EAP.

Το Adobe Photoshop χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία EAP εάν είναι αρχεία έκθεσης. Αυτό γίνεται μέσω του μενού Εικόνα> Προσαρμογές> Έκθεση .... Επιλέξτε το μικρό μενού Προρυθμίσεις δίπλα στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλήκτρο Load Preset ... για να αναζητήσετε το αρχείο EAP.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες ρυθμίσεις έκθεσης στο Photoshop μέσω της ίδιας διαδικασίας. απλά επιλέξτε Αποθήκευση Προκαθορισμένου ... αντί.

Για να εγκαταστήσετε αρχεία EAP στο Photoshop, αντιγράψτε τα στο φάκελο \ Presets \ Exposure \ του καταλόγου εγκατάστασης του προγράμματος και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του προγράμματος. Στα Windows, αυτή η πλήρης διαδρομή είναι πιθανώς C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe Photoshop \ Presets \ Exposure \.

Σημείωση: Όταν εγκατασταθεί για πρώτη φορά το Adobe Photoshop, έρχεται προεπιλεγμένο με μερικά αρχεία EAP από προεπιλογή, που ονομάζεται Minus 1.0, Minus 2.0, Plus 1.0 και Plus 2.0 .

Τα αρχεία EAP σχετίζονται επίσης με το eaDocX, ώστε να μπορείτε να φορτώσετε μοντέλα EA σε προγράμματα όπως το Microsoft Word. Εγκαθιστά ως πρόσθετο, οπότε δεν είναι ένα πλήρως λειτουργικό πρόγραμμα από μόνο του και δεν έχει τη δική του γραφική διεπαφή χρήστη. Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό χρήσης εδώ.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EAP, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EAP, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EAP

Ένα αρχείο προγράμματος Enterprise Architect Project μπορεί να μετατραπεί σε διαφορετική μορφή αρχείου με το λογισμικό Enterprise Architect. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το EAP σε PDF με το μενού ΑΡΧΕΙΟ> Εκτύπωση σε PDF .... Μια άλλη υποστηριζόμενη μετατροπή είναι το EAP σε XMI ( XML Metadata Interchange), το οποίο γίνεται μέσω του μενού PACKAGE> Import / Export .

Πιθανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρειαστεί να μετατρέψετε ένα αρχείο EAP που χρησιμοποιείται στο Photoshop επειδή είναι απλά ένα σύνολο ρυθμίσεων έκθεσης που ισχύουν για το πρόγραμμα Adobe Photoshop. Εάν συμβεί να πάρετε το αρχείο EAP σε διαφορετική μορφή αρχείου, θα άλλαζε την επέκταση του αρχείου και τη δομή του και θα εμπόδιζε το Photoshop να το χρησιμοποιήσει.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία EAP

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα αρχεία μοιάζουν ακριβώς με αρχεία EAP επειδή η επέκταση αρχείου γράφεται παρόμοια. Με άλλα λόγια, μπορεί να μην έχετε ακόμη ένα αρχείο EAP και αυτό θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δεν ανοίγει με τα προγράμματα που συνδέσαμε παραπάνω.

Μερικά παραδείγματα αρχείων που θα μπορούσαν να συγχέονται για τα αρχεία EAP περιλαμβάνουν τα αρχεία EASM , EAS (RSLogix Symbol), αρχεία EAR (Java Enterprise Archive) και αρχεία EAL (Ενέργειες Kindle End).