Τι είναι ένα αρχείο XLK;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLK

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLK είναι ένα αρχείο δημιουργίας αντιγράφων Excel που δημιουργήθηκε στο Microsoft Excel.

Ένα αρχείο XLK είναι απλώς ένα αντίγραφο ασφαλείας του τρέχοντος αρχείου XLS που επεξεργάζεται. Το Excel δημιουργεί αυτά τα αρχεία αυτόματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το έγγραφο του Excel. Εάν, για παράδειγμα, το αρχείο είναι κατεστραμμένο στο σημείο που δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, το αρχείο XLK λειτουργεί ως αρχείο ανάκτησης.

XLK αρχεία μπορεί επίσης να δημιουργηθεί κατά την εξαγωγή πληροφοριών από τη Microsoft Access στο Microsoft Excel.

Η μορφή αρχείου BAK είναι ένα άλλο αρχείο αντιγράφου ασφαλείας που χρησιμοποιείται στο Excel.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLK

Τα αρχεία XLK συνήθως ανοίγουν χρησιμοποιώντας το Microsoft Excel, αλλά το δωρεάν πρόγραμμα LibreOffice Calc μπορεί επίσης να τα ανοίξει.

Σημείωση: Εάν το αρχείο XLK δεν ανοίγει σε κανένα από αυτά τα προγράμματα, βεβαιωθείτε ότι δεν το συγχέετε με ένα αρχείο που έχει παρόμοια επέκταση, όπως ένα αρχείο XLX , το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το Excel. Πολλοί άλλοι τύποι αρχείων χρησιμοποιούνται επίσης στο Excel και μοιάζουν πολύ με XLK - XLB, XLL και XLM είναι μερικοί. Ευτυχώς, όλα ανοίγουν στο Excel χωρίς κανένα πρόβλημα που προκαλεί σύγχυση στο αρχείο XLK με ένα από αυτά δεν είναι σημαντικό θέμα.

Συμβουλή: Το αρχείο XLK είναι πιθανότερο ένα αρχείο Backup του Excel, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο αν αυτό δεν συμβαίνει με το Excel ή κάποιο άλλο πρόγραμμα υπολογιστικού φύλλου όπως το Excel. Με το αρχείο να ανοίγει σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ακόμα και αν δεν είναι αναγνώσιμο / χρησιμοποιήσιμο, θα μπορείτε να δείτε αν υπάρχει κάποιο κείμενο μέσα σε αυτό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσετε.

Εάν έχετε εγκαταστήσει περισσότερα από ένα προγράμματα που υποστηρίζουν αρχεία XLK, αλλά αυτό που έχει οριστεί για να ανοίξει αυτά τα αρχεία από προεπιλογή δεν είναι αυτό που θέλετε, ανατρέξτε στο βοήθημα αλλαγής του αρχείου "Πώς να αλλάξετε αρχεία στο Windows" .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLK

Το άνοιγμα ενός αρχείου XLK στο Excel είναι ακριβώς όπως το άνοιγμα ενός αρχείου XLS, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αρχείο Αρχείο Excel > Αποθήκευση ως για να μετατρέψετε το αρχείο σε οποιαδήποτε από τις άλλες μορφές του Excel, όπως για παράδειγμα το XLSX .

Το LibreOffice Calc υποστηρίζει κάποιες από τις ίδιες μορφές με το Excel. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο XLK στο LibreOffice Calc ανοίγοντας το αρχείο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την επιλογή File> Save As .... Ένα αρχείο XLK μπορεί επίσης να μετατραπεί σε PDF με το μενού Αρχείο Calc > Εξαγωγή ....

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία XLK

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας του Excel σε βάση ανά έγγραφο. Όταν πηγαίνετε για να αποθηκεύσετε το αρχείο XLS σε ένα συγκεκριμένο φάκελο, αλλά πριν το αποθηκεύσετε, επιλέξτε την επιλογή Εργαλεία> Γενικές επιλογές .... Στη συνέχεια, ελέγξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Δημιουργία πάντα αντίγραφο ασφαλείας για να αναγκάσετε το Excel να διατηρήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτού του συγκεκριμένου εγγράφου.

Τα αρχεία XLK είναι πραγματικά μια έκδοση πίσω από την τρέχουσα που έχετε αποθηκεύσει. Εάν αποθηκεύσετε το αρχείο μία φορά και ενεργοποιήσετε το αντίγραφο ασφαλείας, το αρχείο XLS και XLK θα αποθηκευτεί μαζί. Αλλά αν το αποθηκεύσετε ξανά, μόνο το αρχείο XLS θα αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές. Αποθηκεύστε το ξανά και το αρχείο XLK θα έχει τις αλλαγές από την πρώτη και τη δεύτερη αποθήκευση, αλλά μόνο το αρχείο XLS θα έχει τις πιο πρόσφατα αποθηκευμένες επεξεργασίες.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε πολλές αλλαγές στο αρχείο XLS, αποθηκεύστε το και, στη συνέχεια, θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη αποθήκευση, μπορείτε απλά να ανοίξετε το αρχείο XLK.

Μην αφήσετε όλα αυτά να σας συγχέουν. Ως επί το πλείστον, τα αρχεία XLK αναδύονται αυτόματα και βοηθούν να σιγουρευτείτε ότι δεν χάνετε τα δεδομένα σας αν συμβεί κάτι ατυχές στο ανοιχτό αρχείο.