Τι είναι ένα αρχείο ASE;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASE

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ASE είναι ένα αρχείο Swatch του Adobe Swatch που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση μιας συλλογής χρωμάτων που έχουν πρόσβαση μέσω της παλέτας Swatches ορισμένων προϊόντων της Adobe όπως το Photoshop. Η μορφή διευκολύνει την κοινή χρήση χρωμάτων μεταξύ προγραμμάτων.

Το λογισμικό της Autodesk μπορεί να εξάγει αρχεία στη μορφή ASE. Χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προγράμματα ως αρχεία απλού κειμένου που αποθηκεύουν πληροφορίες σχετικά με σκηνές 2D και 3D. Είναι παρόμοια με τη μορφή ASC της Autodesk, αλλά μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες για πράγματα όπως σχήματα και σημεία.

Άλλα αρχεία ASE μπορεί να είναι τα αρχεία δείγματος Velvet Studio, τα οποία είναι αρχεία ήχου που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ήχων οργάνων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ASE

Τα αρχεία ASE μπορούν να ανοίξουν με το λογισμικό Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Fireworks και InCopy.

Αυτό γίνεται μέσω της παλέτας Swatches , την οποία μπορείτε να ανοίξετε μέσω του μενού Window> Swatches . Επιλέξτε το μικρό κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία της παλέτας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Φόρτωση δειγμάτων ... (ονομάζεται Open Swatch Library ... στο Illustrator και Add Swatches ... σε Fireworks).

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο ASE, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή "Αρχεία τύπου:" έχει οριστεί σε Swatch Exchange (* .ASE) , αλλιώς μπορεί να φιλτράρετε τα αποτελέσματα για άλλα αρχεία κατά λάθος, όπως ACO ή ACT αρχεία.

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία εξαγωγής Autodesk ASCII Scene (ASE) και αρχεία εξαγωγής Autodesk ASCII (ASC) με το λογισμικό AutoCAD και 3ds Max της Autodesk. Εφόσον πρόκειται για αρχεία κειμένου, οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαβάσει το αρχείο, όπως τα αγαπημένα αγαπημένα από τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου .

Το Velvet Studio χρησιμοποιείται για να ανοίξει αρχεία ASE που είναι αρχεία δείγματος Velvet Studio.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ASE, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο πρόγραμμα εγκατεστημένων αρχείων ASE, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ASE

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, υπάρχουν μερικές διαφορετικές χρήσεις για τα αρχεία ASE. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν μετατροπείς αρχείων ή προγράμματα διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται παραπάνω που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους τύπους αρχείων ASE.

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο μετατροπής ενός αρχείου Swatch του Adobe Swatch σε μορφή κειμένου για να δείτε τα χρώματα που περιέχει, αυτή η ανάρτηση στην κοινότητα της Adobe μπορεί να είναι χρήσιμη.

Ίσως μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό Autodesk που ανέφερα παραπάνω για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο εξαγωγής Scene Autodesk ASCII σε μια νέα μορφή, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει να έχει περισσότερες λεπτομέρειες. Αναζητήστε ένα μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή κάποια επιλογή Εξαγωγή - ίσως μπορέσετε να μετατρέψετε το αρχείο ASE με αυτόν τον τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για αρχεία ASE

Για να δημιουργήσετε αρχεία ASE σε ένα πρόγραμμα της Adobe, βρείτε ακριβώς το ίδιο μενού στην παλέτα Swatches που χρησιμοποιείται για να ανοίξετε το αρχείο, αλλά επιλέξτε την επιλογή αποθήκευσης αντί. Στο Photoshop ονομάζεται Save Swatches for Exchanges ... (η επιλογή Save Swatches ... θα την αποθηκεύσει σε ACO).

Από προεπιλογή, τα προεγκατεστημένα αρχεία ASE αποθηκεύονται στο φάκελο \ Presets \ Swatches \ του προγράμματος Adobe.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία Adobe Swatch Exchange στο Adobe Color CC, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να τα κατεβάσετε στη μορφή ASE.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με ένα αρχείο ASE;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου ASE και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.