Ένας οδηγός για την αλλαγή του ονόματος Wi-Fi (SSID) σε έναν δρομολογητή δικτύου

Η αλλαγή του ονόματος SSID ενδέχεται να αποθαρρύνει τους χάκερς

Ορισμένοι δρομολογητές Wi-Fi χρησιμοποιούν ένα όνομα που ονομάζεται Service Set Identifier - συνήθως αναφέρεται μόνο ως SSID - για τον εντοπισμό τους στο τοπικό δίκτυο. Οι κατασκευαστές ορίζουν ένα προκαθορισμένο SSID για τους δρομολογητές τους από το εργοστάσιο και τυπικά χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα για όλα αυτά. Οι δρομολογητές Linksys, για παράδειγμα, συνήθως έχουν το προεπιλεγμένο SSID του "Linksys" και οι δρομολογητές AT & T χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του "ATT" συν τρεις αριθμούς.

Γιατί να αλλάξετε το SSID;

Οι χρήστες αλλάζουν ένα προεπιλεγμένο όνομα Wi-Fi για διάφορους λόγους:

Το εγχειρίδιο οδηγιών κάθε δρομολογητή περιέχει ελαφρώς διαφορετικές οδηγίες για την αλλαγή του SSID, αν και η διαδικασία γενικά είναι αρκετά κοινή σε όλους τους μεγάλους κατασκευαστές δρομολογητών. Τα ακριβή ονόματα των μενού και των ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο του δρομολογητή που χρησιμοποιείται.

01 από 04

Συνδεθείτε στον Δρομολογητή Δικτύου

Ένας δρομολογητής της Motorola από την AT & T εμφανίζει τη σελίδα προορισμού μετά τη σύνδεσή σας.

Καθορίστε την τοπική διεύθυνση του δρομολογητή και συνδεθείτε στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Εισαγάγετε το ενεργό όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί.

Οι δρομολογητές χρησιμοποιούν διαφορετικές διευθύνσεις IP για πρόσβαση στους πίνακες ελέγχου τους:

Ελέγξτε την τεκμηρίωση ή τον ιστότοπο άλλων κατασκευαστών δρομολογητών για την τοπική διεύθυνση και τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια σύνδεσης των προϊόντων τους. Παρουσιάστηκε ένα μήνυμα σφάλματος αν παρέχονται τα διαπιστευτήρια σύνδεσης.

Γρήγορη συμβουλή: Ένας τρόπος για να βρείτε τη διεύθυνση του δρομολογητή σας είναι να ελέγξετε την προεπιλεγμένη πύλη . Σε έναν υπολογιστή με Windows, πατήστε Win + R για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε cmd για να ανοίξετε ένα παράθυρο Command Prompt. Όταν ανοίξει το παράθυρο, πληκτρολογήστε ipconfig και αναθεωρήστε τις πληροφορίες που προκύπτουν για τη διεύθυνση IP που συσχετίζεται με την προεπιλεγμένη πύλη του μηχανήματός σας. Αυτή είναι η διεύθυνση που θα πληκτρολογήσετε στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας για πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης του δρομολογητή.

02 από 04

Πλοηγηθείτε στη σελίδα βασικών ασύρματων ρυθμίσεων του δρομολογητή

Σελίδα διαμόρφωσης για ασύρματο δρομολογητή της Motorola χρησιμοποιώντας την ευρυζωνική υπηρεσία της AT & T.

Βρείτε τη σελίδα μέσα στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή που διαχειρίζεται τη διαμόρφωση των οικιακών δικτύων Wi-Fi. Η γλώσσα και η τοποθέτηση του κάθε δρομολογητή διαφέρουν, οπότε πρέπει είτε να ανατρέξετε σε τεκμηρίωση είτε να περιηγηθείτε στις επιλογές έως ότου βρείτε τη σωστή σελίδα.

03 του 04

Επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο SSID

Εισαγάγετε ένα νέο SSID και, εάν χρειάζεται, έναν νέο κωδικό πρόσβασης για σύνδεση στο οικείο δίκτυο Wi-Fi.

Επιλέξτε ένα κατάλληλο όνομα δικτύου και εισάγετε το. Ένα SSID κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων και έχει μέγιστο μήκος 32 αλφαριθμητικών χαρακτήρων. Πρέπει να αποφευχθεί η επιλογή λέξεων και φράσεων προσβλητικών για την τοπική κοινότητα. Τα ονόματα που μπορεί να προκαλέσουν επιδρομείς δικτύου όπως "HackMeIfUCan" και "GoAheadMakeMyDay" θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση για να δεσμεύσετε τις αλλαγές σας, οι οποίες θα ισχύουν αμέσως.

04 του 04

Επαναδημοσίευση στο Wi-Fi

Όταν δεσμεύετε τις αλλαγές στον πίνακα ελέγχου του δρομολογητή, θα ενεργοποιηθούν αμέσως. Θα χρειαστεί να ενημερώσετε τη σύνδεση για όλες τις συσκευές σας που χρησιμοποίησαν τον προηγούμενο συνδυασμό SSID και κωδικού πρόσβασης.