Πώς να μετατρέψετε τις υποσημειώσεις και τις τελικές σημειώσεις στο Word 2010

Μόλις τελειώσατε ένα μακρύ χαρτί και ξαναδιαβάσετε τις οδηγίες και παρατηρήστε ότι ο καθηγητής θέλει να χρησιμοποιήσετε υποσημειώσεις και δημιουργήσατε υποσημειώσεις. Ή ίσως το αντίθετο ισχύει, χρησιμοποιήσατε υποσημειώσεις και τώρα συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υποσημειώσεις. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τις υποσημειώσεις στις σημειώσεις και αντίστροφα με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού.

Μετατρέψτε όλες τις υποσημειώσεις σε υποσημειώσεις ή αντίστροφα

Μετατρέψτε όλες τις υποσημειώσεις ή τις υποσημειώσεις. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Όπως είπατε στην εισαγωγή, μπορείτε να μετατρέψετε τις υποσημειώσεις σας σε υποσημειώσεις ή endonotes σε υποσημειώσεις με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού!

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση υποσημειώσεων και σημείων πλαισίου στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας Υποσημειώσεις στην καρτέλα Αναφορές .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Μετατροπή .
  3. Επιλέξτε Σύνοψη όλων των υποσημειώσεων στις σημειώσεις , Μετατρέψτε όλες τις υποσημειώσεις στις υποσημειώσεις ή Αντικαταστήστε τις υποσημειώσεις και τις υποσημειώσεις .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Οι υποσημειώσεις σας έχουν μετατραπεί σε τελικές σημειώσεις ή οι σημειώσεις σας έχουν μετατραπεί σε υποσημειώσεις ή και στα δύο με τέσσερα απλά κλικ του ποντικιού! Βιόλα!

Μετατρέψτε μια ενιαία υποσημείωση σε μια σημείωση τέλους ή αντίστροφα

Μετατροπή μεμονωμένων υποσημειώσεων ή τελικών σημείων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μετατρέψετε μία μόνο υποσημείωση ή μία τελική υποσημείωση στο άλλο. Αυτό είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιήσατε υποσημειώσεις, για παράδειγμα, ορισμούς ή κομμάτια επεξηγηματικού κειμένου, και χρησιμοποιήσατε τις τελικές σημειώσεις για αναφορές. Είναι εύκολο να κάνετε ένα λάθος και να εισαγάγετε μια υποσημείωση όπου πρέπει να υπάρχει μια σημείωση ή το αντίστροφο.

  1. Κάντε κλικ στο Σχέδιο στην καρτέλα Προβολή στην ενότητα Προβολή εγγράφου. Πρέπει να είστε σε κατάσταση προβολής για να ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση σημειώσεων στην καρτέλα Αναφορές στην ενότητα Υποσημειώσεις.
  3. Επισημάνετε την υποσημείωση ή την τελική σημείωση που θέλετε να μετατρέψετε στην περιοχή Σημειώσεις.
  4. Κάντε δεξί κλικ στην επισημασμένη σημείωση και επιλέξτε Μετατροπή σε Endnote ή Μετατροπή σε Υποσημείωση . Η υποσημείωση ή η σημείωση σας μετατρέπονται.
  5. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για τυχόν υπόλοιπες υποσημειώσεις και υποσημειώσεις που πρέπει να μετατρέψετε.

Δοκίμασε το!

Τώρα που βλέπετε πόσο εύκολη είναι η προσθήκη τελικών σημείων στο έγγραφό σας, δοκιμάστε την την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να γράψετε ένα ερευνητικό έγγραφο ή ένα μεγάλο έγγραφο! Τώρα που έχετε δει πώς να μετατρέψετε όλες τις υποσημειώσεις ή τις υποσημειώσεις σας, ή ακόμα και μόνο μεμονωμένες, δοκιμάστε!

Θα έχετε τις σημειώσεις σας μετατραπεί σε λίγα μόνο κλικ και σχεδόν καθόλου χρόνο! Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής μιας υποσημείωσης ή μιας υποσημείωσης, διαβάστε την ενότητα Τρόπος εισαγωγής υποσημειώσεων στο Word ή την εισαγωγή τελικών σημείων στο Word .

Χρησιμοποιώντας το Word 2007; Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πώς να εισαγάγετε τις υποσημειώσεις στο Word 2007, πώς να εισάγετε σημειώσεις στο Word 2007 και πώς να μετατρέψετε τις υποσημειώσεις και τις σημειώσεις στο Word 2007.