Τι είναι το φύλλο στυλ χρήστη;

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα φύλλο στυλ χρήστη;

Τώρα, όταν χρησιμοποιώ ένα φύλλο στυλ χρήστη, δεν δημιουργώ μια κατάσταση όπου όλες οι ιστοσελίδες που επισκέπτομαι φαίνονται το ίδιο. Αντίθετα, έχω ένα φύλλο στυλ χρήστη που με βοηθά να περιηγώ στο Διαδίκτυο. Τα φύλλα στυλ χρήστη σας επιτρέπουν να ορίζετε στυλ στα στοιχεία της σελίδας έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να τα διαβάσετε και να τα χρησιμοποιήσετε, ανεξάρτητα από τον προορισμό του σχεδιαστή ιστοσελίδας.

Ένα από τα πράγματα που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλές ιστοσελίδες χτίζονται από νεότερους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να αγαπούν τις γραμματοσειρές που είναι μικροσκοπικές. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο στυλ χρήστη, μπορώ να ρυθμίσω τα προεπιλεγμένα μεγέθη γραμματοσειράς σε ένα μέγεθος γραμματοσειράς που είναι πιο ευανάγνωστο για μένα. Ένα άλλο δημοφιλές τέχνασμα από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι να αφαιρέσουν τις υπογραμμίσεις από συνδέσμους . Ενώ αυτό μπορεί να κάνει τη σελίδα να δείχνει "καλύτερο", είναι πιο δύσκολο να πει τι είναι clickable. Έτσι με τα φύλλα στυλ των χρηστών, έβαλα τις υπογραμμίσεις πίσω στις συνδέσεις στις σελίδες που επισκέπτομαι.

Γράφοντας ένα φύλλο στυλ χρήστη

Γράφοντας ένα φύλλο στυλ χρήστη είναι τόσο απλό όσο γράφοντας ένα φύλλο στυλ CSS για την ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις ίδιες ιδιότητες και εντολές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ένα τυπικό φύλλο στυλ. Το κόλπο σε ένα φύλλο στυλ χρήστη είναι ότι είναι αποθηκευμένο στον σκληρό σας δίσκο και λέτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web να το χρησιμοποιήσει. Ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, οι οδηγίες για τη ρύθμιση του είναι διαφορετικές:

Φύλλα στυλ χρήστη και προσβασιμότητα

Η προσθήκη των υπογραμμισμένων γραμμών ή η μεγέθυνση των γραμματοσειρών είναι μια καλή αρχή για να γίνει πιο προσιτή στις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι, αλλά με τα φύλλα στυλ των χρηστών, μπορείτε να πάτε ακόμη πιο μακριά. Για παράδειγμα, πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία και τις σελίδες τους αντί να χρησιμοποιούν τα πιο σημασιολογικά και. Αν ήμουν τυφλός, χρησιμοποιώντας ένα ακουστικό πρόγραμμα περιήγησης, ο περιηγητής δεν θα ξέρει τι να κάνει και καθώς αυτά δεν έχουν σημασιολογικό νόημα. Αλλά με ένα φύλλο στυλ χρήστη, θα μπορούσα να τα ορίσω να ακουστούν ακουστικά με ισχυρή ή έμφαση, όπως και οι σημασιολόγοι τους.

Αναπαραγωγή με φύλλα στυλ χρήστη

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης των φύλλων στυλ χρήστη είναι να προσθέσετε την υπογράμμιση στους συνδέσμους. Θα το κάνετε αυτό προσθέτοντας απλά την ακόλουθη ιδιότητα CSS στο φύλλο στυλ χρήστη:

: σύνδεσμος:: επισκέφθηκε {κείμενο-διακόσμηση: υπογράμμιση! σπουδαίος; }}

Η προσθήκη του "! Important" στο τέλος του στυλ είναι ζωτικής σημασίας, διότι διαφορετικά, ο καθοριζόμενος από τον συγγραφέα φύλλο στυλ θα έχει προτεραιότητα έναντι του φύλλου στυλ χρήστη.

Ένα άλλο χρήσιμο τέχνασμα με φύλλα στυλ χρήστη είναι να κάνει μερικές από τις πιο ενοχλητικές ετικέτες λιγότερο ενοχλητικές. Αυτό το στυλ καθιστά την ετικέτα αναλαμπής και τις ετικέτες της μάρκας να μην αναβοσβήνουν ή να μετακινηθούν:

blink {κείμενο-διακόσμηση: κανένα! σπουδαίος; } marquee {-moz-binding: κανένα! σπουδαίος; }}

Σχεδιαστές Ιστού: Κρατήστε αυτό στο μυαλό

Πρέπει να θυμάστε ότι έχετε δημιουργήσει ένα φύλλο στυλ χρήστη κατά το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Διαφορετικά, θα περάσετε ώρες και ώρες προσπαθώντας να εντοπίσετε γιατί υπογραμμίζετε σε όλους τους συνδέσμους, ενώ όλοι οι άλλοι στην ομάδα σας δεν το κάνουν. Μπορείτε να γελάσετε, αλλά αν ορίσετε το φύλλο στυλ χρήστη σήμερα και στη συνέχεια αλλάξετε τα στυλ ιστοτόπων σας σε έξι μήνες, πιθανόν να έχετε ξεχάσει να ορίσετε ένα φύλλο στυλ χρήστη.

Αυτό που κάνω είναι το πρότυπο προφίλ μου το οποίο περιηγώ στο Web και ένα προεπιλεγμένο προφίλ που χρησιμοποιώ για να δοκιμάσω τις ιστοσελίδες μου με. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να περιηγηθεί στο Web πώς είμαι πιο άνετος, αλλά ξέρω επίσης πώς οι περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να δουν την ιστοσελίδα μου. Εάν επιμένετε στην περιήγηση με τον Internet Explorer, τότε θα πρέπει να θυμάστε να απενεργοποιείτε τα φύλλα στυλ χρηστών κατά τη δοκιμή των ιστοσελίδων σας.