Πώς να χτίσετε έναν πίνακα 2x2

Οι πίνακες HTML είναι εύκολο να δημιουργηθούν μόλις καταλάβετε τα βασικά στοιχεία των γραμμών και των στηλών - και επίσης όταν καταλάβετε πότε είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι και πότε πρέπει να το αποφύγετε.

Μια σύντομη ιστορία των πινάκων και του σχεδιασμού ιστοσελίδων

Πριν από πολλά χρόνια, πριν από τα αποδεκτά πρότυπα CSS και web, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων χρησιμοποίησαν το στοιχείο

HTML για να δημιουργήσουν τη διάταξη σελίδας για ιστότοπους. Τα σχέδια του ιστοτόπου θα "τεμαχιστούν" σε μικρά κομμάτια όπως ένα παζλ και στη συνέχεια θα συνδυαστούν με έναν πίνακα HTML για να εμφανιστούν στο πρόγραμμα περιήγησης όπως προβλέπεται. Ήταν μια πολύ περίπλοκη διαδικασία που δημιούργησε πολλά πρόσθετα σήματα HTML και τα οποία ποτέ δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σήμερα στον κόσμο με πολλές οθόνες που ζουν οι ιστοσελίδες μας . Καθώς το CSS έγινε η αποδεκτή μέθοδος για την απεικόνιση ιστοσελίδων και τη διάταξη, η χρήση των πινάκων γι 'αυτό αποφεύχθηκε και πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων πίστευαν λανθασμένα ότι "τα τραπέζια ήταν κακά". Αυτό ήταν και είναι αναληθές. Οι πίνακες για τη διάταξη είναι κακοί, αλλά εξακολουθούν να έχουν θέση στον σχεδιασμό ιστοσελίδων και στο HTML, δηλαδή στην εμφάνιση στοιχείων πίνακα όπως ένα ημερολόγιο του προγράμματος των τρένων. Για αυτό το περιεχόμενο, η χρήση ενός πίνακα παραμένει μια αποδεκτή και καλή προσέγγιση.

Έτσι πώς σχεδιάζετε ένα τραπέζι; Ας ξεκινήσουμε δημιουργώντας ένα απλό τραπέζι 2x2. Αυτό θα έχει 2 στήλες (αυτές είναι οι κάθετες μπλοκ) και 2 σειρές (τα οριζόντια μπλοκ). Αφού έχετε δημιουργήσει ένα τραπέζι 2x2, μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε πίνακα μεγέθους που θέλετε απλά προσθέτοντας επιπλέον σειρές ή στήλες.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 10 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Ανοίξτε πρώτα τον πίνακα
  • Ανοίξτε την πρώτη σειρά με την ετικέτα tr
  • Ανοίξτε την πρώτη στήλη με την ετικέτα td
  • Όταν αυτή η σελίδα θα εμφανίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης, αυτή η πρώτη γραμμή με τις κεφαλίδες του πίνακα θα εμφανίζεται από προεπιλογή με έντονη γραφή και θα επικεντρώνεται στο κελί του πίνακα στο οποίο εμφανίζονται.

    Έτσι, είναι σωστό να χρησιμοποιείτε πίνακες σε HTML;

    Ναι - εφ 'όσον δεν τις χρησιμοποιείτε για σκοπούς διαμόρφωσης. Εάν θέλετε να εμφανίσετε πληροφορίες πίνακα, ένας πίνακας είναι ο τρόπος για να το κάνετε αυτό. Στην πραγματικότητα, αποφεύγοντας ένα τραπέζι εξαιτίας κάποιας λανθασμένης καθαρότητας για να αποφύγετε αυτό το legitmate στοιχείο HTML είναι το ίδιο και προς τα πίσω, καθώς τα χρησιμοποιήσαμε για λόγους διαμόρφωσης σε αυτήν την ημέρα και ηλικία.

    Γράφτηκε από την Jennifer Kyrin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 8/11/16

  • Γράψτε τα περιεχόμενα του κελιού
  • Κλείστε το πρώτο κελί και ανοίξτε το δεύτερο
  • Γράψτε τα περιεχόμενα του δεύτερου κελιού
  • Κλείστε το δεύτερο κελί και κλείστε τη γραμμή
  • Γράψτε τη δεύτερη σειρά ακριβώς όπως η πρώτη
  • Στη συνέχεια κλείστε τον πίνακα
  • Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε κεφαλίδες πινάκων στο τραπέζι σας χρησιμοποιώντας το στοιχείο

    . Αυτές οι κεφαλίδες τραπέζι θα αντικαταστήσουν τα τεμάχια ή τα στοιχεία "πίνακα" στην πρώτη σειρά τραπέζι, όπως αυτό:

    Ο Jeremy Σχεδιαστής td> Jennifer Προγραμματιστής