Πώς να κρύψει τη λίστα των φίλων σας στο Facebook

Επιλογή επιλογών ορατότητας για τα άτομα στη λίστα φίλων σας

Ορισμένοι χρήστες του Facebook δεν ενδιαφέρονται για το αν μπορούν να δουν οι άλλοι χρήστες στη λίστα φίλων τους, αλλά πολλοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του Facebook . Προτιμούν τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που μοιράζονται στον ιστότοπο. Εξαιτίας αυτού, το Facebook παρέχει απλές οδηγίες χρήσης για την απόκρυψη ολόκληρης της λίστας φίλων σας ή απλώς μέρους της.

Δεν έχει νόημα να ψάχνετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για να αποκρύψετε τη λίστα των φίλων σας - δεν θα βρείτε εκεί. Αντ 'αυτού, οι ρυθμίσεις είναι τοποθετημένες στην οθόνη που εμφανίζει όλους τους φίλους σας. Αφού το εντοπίσετε, επιλέξτε μία από τις πολλές επιλογές για να ελέγξετε ποιοι από τους φίλους σας, αν υπάρχουν, μπορούν να προβληθούν από άλλους στη σελίδα σας στο Facebook . Περιορίστε την ορατότητα μόνο στους φίλους σας, μόνο στον εαυτό σας ή σε μία από πολλές άλλες προσαρμοσμένες επιλογές λίστας που προσφέρει το Facebook.

Επιλογή Ρύθμισης απορρήτου φίλων στον ιστότοπο Facebook

  1. Στην ιστοσελίδα του Facebook, κάντε κλικ στο όνομά σας στην επάνω γραμμή μενού ή στο επάνω μέρος της πλαϊνής οθόνης για να μεταβείτε στη χρονογραμμή σας.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα "Φίλοι" κάτω από την φωτογραφία του εξώφυλλου.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Φίλοι.
  4. Επιλέξτε "Επεξεργασία απορρήτου" για να ανοίξετε ένα νέο πίνακα.
  5. Στην ενότητα Λίστα φίλων, κάντε κλικ στο βέλος ακριβώς δεξιά από το "Ποιος μπορεί να δει τη λίστα των φίλων σας";
  6. Δείτε τις ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού. Οι επιλογές περιλαμβάνουν: Δημόσιο, Φίλοι, Μόνο με, Προσαρμοσμένες και περισσότερες επιλογές.
  7. Επεκτείνετε τις "Περισσότερες επιλογές" για να δείτε ότι μπορείτε επίσης να επιλέξετε από λίστα συνομιλιών, Κλείσιμο φίλων, Οικογένεια και οποιεσδήποτε άλλες λίστες που έχετε ορίσει ή Facebook.
  8. Κάντε μια επιλογή και κάντε κλικ στο "Τέλος" για να κλείσετε το παράθυρο.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να φτάσετε στην οθόνη που εμφανίζει όλους τους φίλους σας από την Αρχική οθόνη και όχι από το Χρονοδιάγραμμά σας. Μεταβείτε στην επικεφαλίδα Φίλοι στην αριστερή πλευρά της αρχικής οθόνης. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο "Φίλοι" και επιλέξτε "Περισσότερα".

Τι σημαίνει η ρύθμιση

Αν θέλετε να αποκρύψετε όλους τους φίλους σας από τα περίεργα μάτια, επιλέξτε "Μόνο εγώ" από το αναπτυσσόμενο μενού και είστε στο δρόμο σας. Τότε, κανείς δεν μπορεί να δει κανέναν από τους φίλους σας. Εάν δεν θέλετε να είστε γενικός, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίσετε μόνο ένα υποσύνολο των φίλων σας και να αποκρύψετε τα υπόλοιπα. Το Facebook δημιουργεί κάποιες προσαρμοσμένες λίστες φίλων για εσάς και ίσως έχετε δημιουργήσει κάποια εσείς ή έχετε λίστες από σελίδες ή ομάδες του Facebook. Θα δείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές και θα περιλαμβάνουν πάντα:

Απόκρυψη λιστών φίλων σε κινητές εφαρμογές Facebook

Οι εφαρμογές Facebook για κινητές συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά από τον ιστότοπο. Παρόλο που μπορείτε να προβάλετε μια οθόνη των φίλων σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση απορρήτου για τη Λίστα φίλων με τον τρόπο που δίνεται παραπάνω, ενώ βρίσκεστε στην εφαρμογή. Αποκτήστε πρόσβαση στον ιστότοπο Facebook σε έναν υπολογιστή ή χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά για να ανοίξετε τον ιστότοπο του Facebook και να κάνετε τις αλλαγές εκεί.

Πώς να εμποδίσετε τους ανθρώπους να βλέπουν μηνύματα από τους φίλους σας στο χρονοδιάγραμμά σας

Η επιλογή μιας επιλογής απορρήτου της λίστας φίλων δεν εμποδίζει τους φίλους σας να δημοσιεύσουν τη χρονολογική σειρά σας και, όταν το κάνουν, μπορεί να τους φανεί μόνο αν λάβετε ένα επιπλέον βήμα για να περιορίσετε το κοινό στο Χρονολόγιο και την Ετικέτα. Για να γινει αυτο,

  1. Χρησιμοποιήστε το βέλος στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Facebook και επιλέξτε "Ρυθμίσεις".
  2. Επιλέξτε "Χρονική γραμμή και ετικέτα" στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επεξεργασία" δίπλα στην επιλογή "Ποιος μπορεί να δει τι άλλοι δημοσιεύουν στο Χρονολόγιο σας;"
  4. Επιλέξτε ένα κοινό από το αναπτυσσόμενο μενού. Επιλέξτε "Μόνο εγώ" εάν θέλετε να διατηρήσετε τις ταυτότητες των φίλων σας ιδιωτικές όταν δημοσιεύουν στο Χρονολόγιο σας.