Τι είναι η πιστοποίηση Cisco CCIE;

Ορισμός: Το CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) είναι το πιο προηγμένο επίπεδο πιστοποίησης δικτύου που διατίθεται από τη Cisco Systems . Η πιστοποίηση CCIE είναι εξαιρετικά διάσημο και φημισμένο για τη δυσκολία του.

Απόκτηση CCIE

Διαφορετικές πιστοποιήσεις CCIE μπορούν να κερδηθούν σε ξεχωριστές περιοχές ειδικότητας που ονομάζονται "κομμάτια":

Για να αποκτήσετε μια πιστοποίηση CCIE απαιτείται να περάσετε τόσο γραπτή εξέταση όσο και ξεχωριστή εργαστηριακή εξέταση ειδικά για ένα από τα κομμάτια που αναφέρονται παραπάνω. Η γραπτή εξέταση διαρκεί δύο ώρες και περιέχει μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Κοστίζει USD $ 350. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης, οι υποψήφιοι του CCIE είναι στη συνέχεια επιλέξιμοι για μια ημερήσια εργαστηριακή εξέταση που κοστίζει επιπλέον USD 1400. Εκείνοι που επιτυγχάνουν και κερδίζουν ένα CCIE πρέπει να ολοκληρώσουν την επαναδιατύπωση κάθε δύο χρόνια για να διατηρήσουν την πιστοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μαθήματα κατάρτισης ή πιστοποιήσεις χαμηλότερου επιπέδου ως προϋπόθεση για μια CCIE. Ωστόσο, εκτός από τη συνηθισμένη μελέτη βιβλίων, απαιτούνται γενικά εκατοντάδες ώρες πρακτικής εμπειρίας με τα εργαλεία της Cisco για την επαρκή προετοιμασία για το CCIE.

Οφέλη από ένα CCIE

Οι επαγγελματίες δικτύωσης συνήθως αναζητούν πιστοποίηση CCIE για να βοηθήσουν να αυξηθεί ο μισθός τους ή να επεκταθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της ειδικότητάς τους. Η επιπλέον εστίαση και προσπάθεια που απαιτούνται για την προετοιμασία για τις εξετάσεις CCIE βελτιώνει συνήθως την ικανότητα ενός ατόμου στον τομέα. Είναι ενδιαφέρον ότι η Cisco Systems δίνει επίσης προτιμώμενη μεταχείριση στα εισιτήρια τεχνικής υποστήριξης των πελατών τους όταν υποβάλλονται από τους μηχανικούς της CCIE.