Χρησιμοποιώντας αισθητήρες βροχής σε συστήματα οικιακού αυτοματισμού

Άμεση ειδοποίηση όταν βρέχει

Οι περισσότεροι αισθητήρες βροχής έχουν σχεδιαστεί για να κλείνουν τα συστήματα καταιονισμού και άρδευσης όταν ανιχνεύεται συσσώρευση νερού. Οι αισθητήρες το κάνουν αυτό μετρώντας πότε έχει συσσωρευτεί μια καθορισμένη ποσότητα βροχόπτωσης στον αισθητήρα. Παρόλο που αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για να απενεργοποιήσετε ένα σύστημα καταιωνιστήρων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η βροχή μόλις ξεκίνησε. Μερικές φορές πρέπει να γνωρίζετε τη στιγμή που αρχίζει να βρέχει, όχι 15 λεπτά αργότερα.

Η άμεση ειδοποίηση για μια καταιγίδα μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτόματο κλείσιμο φεγγιτών, παραθύρων, τεντών και αυτόματων θυρών γκαράζ. Η ένδειξη "βρέχει" μπορεί επίσης να σας προειδοποιήσει για να ανεβάσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ή να φέρετε το νεώτερο σας έργο βαφής από την πίσω αυλή. Τέλος, η έγκαιρη ειδοποίηση μπορεί να σας προειδοποιήσει ότι ήρθε η ώρα για τα παιδιά ή το οικογενειακό κατοικίδιο ζώο να έρθουν στο σπίτι πριν να μολυβήσουν.

Hydreon οπτικών μετρητών βροχής

Ο μετρητής βροχόπτωσης RG-11 της Hydreon αισθάνεται το νερό να χτυπήσει την εξωτερική του επιφάνεια χρησιμοποιώντας δέσμες υπέρυθρου φωτός. Όταν οι πρώτες σταγόνες χτυπήσουν τον καθαρό θόλο, αλλάζει εσωτερικά το ρελέ, λειτουργώντας ταυτόχρονα τις επαφές NC και NO. Οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ρελέ ξηρής επαφής για να ενεργοποιήσει ένα συμβάν, όπως το INSTEON I / O Linc, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μετρητή βροχόπτωσης RG-11 για να ανιχνεύσει πότε αρχίζει να βρέχει.

Αισθητήρες απενεργοποίησης γρήγορης απόκρισης Hunter

Ο αισθητήρας Rain-Click & trade (κατασκευαστής site), κατασκευασμένος από τον Hunter, σχεδιάστηκε για να ενεργοποιήσει ένα συμβάν στο πρώτο σημάδι βροχής. Ο αισθητήρας διαθέτει τόσο επαφές NO όσο και NC και χρησιμοποιώντας εξωτερικές συσκευές που μπορούν να ανιχνεύσουν μια αλλαγή κατάστασης ξηρής επαφής, μπορούν να ενεργοποιήσουν συμβάντα όπως συστήματα καταιωνιστήρων και αυτόματο φεγγίτη.