Μάθετε για την ασύμμετρη ισορροπία στο γραφικό σχέδιο

Ένας ασύμμετρος σχεδιασμός γραφικών είναι συνήθως εκτός κέντρου ή δημιουργείται με έναν περίεργο ή ασαφή αριθμό ανόμοιων στοιχείων. Μια ασύμμετρη σχεδίαση δεν είναι ισορροπημένη, απλά δεν δημιουργεί καθαρά διαιρεμένα ή πανομοιότυπα μισά σελίδων. Μπορείτε να έχετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο χωρίς τέλεια συμμετρία.

Ασυμμετρία στη διάταξη σελίδας

Με ασυμμετρική ισορροπία, κατανέμετε άνισα τα στοιχεία μέσα στη μορφή, πράγμα που μπορεί να σημαίνει εξισορρόπηση μιας μεγάλης φωτογραφίας με αρκετά μικρά γραφικά. Δημιουργείτε ένταση, αποφεύγοντας εκ προθέσεως ισορροπία. Η ασύμμετρη ισορροπία μπορεί να είναι λεπτή ή προφανής.

Τα ανόμοια στοιχεία μας προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες για την οργάνωση της σελίδας και τη δημιουργία ενδιαφέρουσων σχεδίων από ό, τι τα τέλεια συμμετρικά αντικείμενα. Οι ασύμμετρες διατάξεις είναι γενικά πιο δυναμικές. με την παραβίαση σκόπιμης ισορροπίας, ο σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει ένταση, να εκφράσει κίνηση ή να μεταδώσει μια διάθεση όπως ο θυμός, ο ενθουσιασμός, η χαρά ή η περιστασιακή διασκέδαση. Μπορεί να είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα ασύμμετρο σχεδιασμό, αλλά όταν το κάνετε σωστά, το σχέδιο είναι εντυπωσιακό.

Πώς να δημιουργήσετε ένα ασύμμετρο σχεδιασμό

Ενώ η τάση των περισσότερων σχεδιαστών είναι να σχεδιάσουν συμμετρικά σχέδια χωρίς να σκέφτονται πολλά για αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο περισσότερο σε ασυμμετρικά σχέδια. Πειραματιστείτε με τα στοιχεία που πρέπει να εργαστείτε με - κείμενο, εικόνες, χώρο, χρώμα - μέχρι να έχετε ένα σχέδιο που σας ταιριάζει.

Η ασύμμετρη ισορροπία είναι ενδιαφέρουσα. Νιώθει σύγχρονη και γεμάτη ενέργεια. Οι σχέσεις μεταξύ των στοιχείων του σχεδίου είναι πιο πολύπλοκες από ό, τι βρίσκετε σε συμμετρικά σχέδια, αλλά το σχεδιάγραμμα που προκύπτει είναι πιο πιθανό να προσελκύσει την προσοχή ενός θεατή από το ασυμμετρικό σχέδιο.

Ασυμμετρία σε πτυχώσεις και διατρήσεις

Ένα έγγραφο εκτύπωσης μπορεί να είναι ασύμμετρο με άλλους τρόπους. Ένα διπλωμένο κομμάτι με ευδιάκριτα ανόμοια πλαίσια έχει ασυμμετρικές πτυχές, όπως οι γαλλικές πτυχές. Το σχήμα μιας κομμένης μήτρας ή το σχήμα μιας συσκευασίας όπου το αριστερό και το δεξί ή το πάνω και το κάτω μέρος δεν αντικατοπτρίζουν τις εικόνες είναι ασύμμετρα.