Πώς να αλλάξετε το μέγεθος εκτύπωσης μιας ψηφιακής φωτογραφίας

Πολλές ψηφιακές φωτογραφίες θα ανοίγουν στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών με ανάλυση 72 ppi. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή η ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή δεν αποθηκεύει πληροφορίες ανάλυσης όταν αποθηκεύει τη φωτογραφία, είτε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να διαβάσει τις ενσωματωμένες πληροφορίες ανάλυσης. Ακόμα κι αν το λογισμικό σας διαβάσει τις πληροφορίες ανάλυσης, η ενσωματωμένη ανάλυση μπορεί να μην είναι αυτό που πραγματικά θέλετε.

Ευτυχώς μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος εκτύπωσης των ψηφιακών φωτογραφιών, συνήθως με μικρή ή καθόλου απώλεια ποιότητας. Για να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για μια εντολή "Μέγεθος εικόνας", "Αλλαγή μεγέθους", "Μέγεθος εκτύπωσης" ή "Επανάληψη". Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την εντολή, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις pixel , το μέγεθος εκτύπωσης και την ανάλυση (ppi).

Ποιότητα

Όταν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος εκτύπωσης χωρίς απώλεια ποιότητας, θα πρέπει να αναζητήσετε μια επιλογή "επαναδειγματοληψίας" σε αυτό το παράθυρο διαλόγου και να βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη.

Περιορισμός αναλογιών

Όταν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος εκτύπωσης χωρίς τέντωμα ή παραμόρφωση, αναζητήστε μια επιλογή "περιορίστε τις αναλογίες" ή "διατηρήστε την αναλογία " και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. (Με αυτήν την ενεργοποίηση, ενδέχεται να μην μπορείτε να λάβετε τις ακριβείς διαστάσεις που χρειάζεστε.)

Ανάλυση

Όταν η επιλογή ανασύνθεσης είναι απενεργοποιημένη και η επιλογή περιορισμού αναλογιών είναι ενεργοποιημένη, η αλλαγή της ανάλυσης θα αλλάξει το μέγεθος εκτύπωσης και το μέγεθος εκτύπωσης θα μεταβάλει την ανάλυση (ppi). Το ppi θα μειωθεί όσο αυξάνεται το μέγεθος εκτύπωσης. Εάν γνωρίζετε ποιο μέγεθος θέλετε να εκτυπώσετε, εισαγάγετε τις διαστάσεις για το μέγεθος εκτύπωσης.

Επαναδειγματοληψία

Αν δεν έχετε αρκετά εικονοστοιχεία για να έχετε αποδεκτή ή υψηλής ποιότητας εκτύπωση, θα πρέπει να προσθέσετε εικονοστοιχεία μέσω της αναδειγματοληψίας. Ωστόσο, η προσθήκη εικονοστοιχείων δεν προσθέτει ποιότητα στην εικόνα σας και συνήθως θα έχει ως αποτέλεσμα μαλακή ή θολή εκτύπωση. Η αναδειγματοληψία με μικρή ποσότητα είναι γενικά αποδεκτή, αλλά αν χρειαστεί να αυξήσετε το μέγεθος περισσότερο από 30 τοις εκατό ή έτσι, θα πρέπει να εξετάσετε άλλες μεθόδους για την αύξηση της ανάλυσης εικόνας .