Το εργαλείο περικοπής στο Photoshop CS2

01 από 09

Παρουσιάζοντας το εργαλείο περικοπής

Το τρίτο κουμπί κάτω στην αριστερή πλευρά της εργαλειοθήκης του Photoshop βρήκαμε το εργαλείο καλλιέργειας. Το εργαλείο καλλιέργειας έχει μια πολύ εύκολη συντόμευση πληκτρολογίου για να θυμάται, οπότε σπάνια θα πρέπει να ενοχλείτε την επιλογή του από την εργαλειοθήκη. Η συντόμευση για την ενεργοποίηση του εργαλείου περικοπής είναι Γ. Το εργαλείο περικοπής στο Photoshop μπορεί πραγματικά να κάνει πολύ περισσότερα από την καλλιέργεια των εικόνων σας. Το εργαλείο περικοπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει το μέγεθος του καμβά σας, να περιστρέψει και να ανακατασκευάσει εικόνες και να διορθώσει γρήγορα την προοπτική μιας εικόνας.

Ας ξεκινήσουμε με τη διερεύνηση της πιο συνηθισμένης χρήσης του εργαλείου καλλιέργειας ... καλλιέργεια, φυσικά! Ανοίξτε οποιαδήποτε εικόνα και επιλέξτε το εργαλείο περικοπής. Σημειώστε στη γραμμή επιλογών ότι έχετε κενά για να συμπληρώσετε το επιθυμητό πλάτος, ύψος και ανάλυση για την τελική περικομμένη εικόνα. Στην αριστερή άκρη της γραμμής επιλογών, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές προεπιλογής εργαλείου συγκομιδής. Θα μεταβιβάσω τις επιλογές του εργαλείου καλλιέργειας και θα προεπιλογή λίγο αργότερα, αλλά για τώρα, αν δείτε τους αριθμούς στις επιλογές εργαλείου συγκομιδής, πατήστε το πλήκτρο διαγραφής στη γραμμή επιλογών για να τις αφαιρέσετε

Δεν χρειάζεται να είστε ακριβείς όταν κάνετε την πρώτη επιλογή καλλιέργειας, επειδή μπορείτε να επεξεργαστείτε την επιλογή σας πριν από τη δέσμευση στην καλλιέργεια. Εάν θέλετε ακριβή ακρίβεια, ωστόσο, θα θέλετε να μεταβείτε σε ένα δρομέα crosshair. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μεταβείτε από τους τυπικούς σε ακριβείς δρομείς πατώντας το πλήκτρο Caps Lock. Αυτό λειτουργεί με τα εργαλεία ζωγραφικής επίσης. Δοκίμασέ το. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο ακριβής δρομέας είναι δύσκολο να δει κανείς σε μερικά φόντα, αλλά είναι ωραίο να έχετε την επιλογή όταν το χρειάζεστε.

02 του 09

Η ασπίδα καλλιέργειας και η ρύθμιση της επιλογής καλλιέργειας

Διαλέξτε ποια επιλογή προτιμήσεων δρομέα επιθυμείτε και σύρετε μια επιλογή καλλιέργειας στην εικόνα σας. Όταν αφήνετε να φύγει, το marquee καλλιέργειας θα εμφανιστεί και η περιοχή που απορρίπτεται είναι θωρακισμένη με μια γκρι οθόνη. Η ασπίδα διευκολύνει την απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο η καλλιέργεια επηρεάζει τη συνολική σύνθεση. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της θωρακισμένης περιοχής και την αδιαφάνεια από τη γραμμή επιλογών μετά την πραγματοποίηση μιας επιλογής καλλιέργειας. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη σκίαση απενεργοποιώντας το πλαίσιο ελέγχου "Ασπίδα".

Παρατηρήστε τα τετράγωνα στις γωνίες και στις πλευρές της μαρκαρίσματος επιλογής. Αυτές ονομάζονται λαβές επειδή μπορείτε να τις τραβήξετε για να χειριστείτε την επιλογή. Μετακινήστε τον κέρσορα πάνω από κάθε λαβή και θα παρατηρήσετε ότι αλλάζει σε ένα διπλό βέλος που δείχνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των ορίων καλλιέργειας. Πραγματοποιήστε κάποιες προσαρμογές στην επιλογή καλλιεργειών χρησιμοποιώντας τώρα τις λαβές. Θα παρατηρήσετε ότι αν σύρετε μια γωνιακή λαβή μπορείτε να ρυθμίσετε το πλάτος και το ύψος ταυτόχρονα. Εάν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο αλλαγής ταχύτητας ενώ σύρετε μια γωνιακή λαβή, περιορίζει τις αναλογίες ύψους και πλάτους.

Θα βρείτε αν προσπαθήσετε να μετακινήσετε το περίγραμμα επιλογής σε λίγα εικονοστοιχεία από οποιαδήποτε από τις άκρες των εγγράφων, το περιθώριο θα προσκολλάται αυτόματα στην άκρη του εγγράφου. Αυτό καθιστά δύσκολη την περικοπή μόνο μερικών εικονοστοιχείων από μια εικόνα, αλλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αποκοπή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl (Command on Mac) όταν πλησιάζετε μια άκρη. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε το κουμπωτό πατώντας Shift-Ctrl-; (Shift-Command-; στο Macintosh) ή από το μενού Προβολή> Snap To> Bounds Document.

03 του 09

Μετακίνηση και περιστροφή της επιλογής περικοπής

Τώρα μετακινήστε το δρομέα σας μέσα στη μαρκαρίσματος επιλογής. Ο δρομέας αλλάζει σε ένα συμπαγές μαύρο βέλος που δείχνει ότι μπορείτε να μετακινήσετε την επιλογή. Κρατώντας το πλήκτρο Shift ενώ μετακινείτε την επιλογή περιορίζει τις κινήσεις σας.

Αλλά αυτό δεν είναι όλα ... μετακινήστε το δρομέα σας λίγο έξω από μια από τις γωνιακές λαβές και θα δείτε να αλλάζει σε ένα διπλό καμπυλωτό βέλος. Όταν ο δρομέας με καμπύλη βέλους είναι ενεργοποιημένος, μπορείτε να περιστρέψετε το περιθώριο επιλογής. Αυτό σας επιτρέπει να κόψετε και να ισιώσετε μια εικόνα με καμπύλες ταυτόχρονα. Απλώς ευθυγραμμίστε μια από τις άκρες καλλιέργειας σε ένα τμήμα της εικόνας που θα πρέπει να είναι οριζόντια ή κάθετη και όταν καλέσετε την καλλιέργεια, θα περιστρέψετε την εικόνα ώστε να είναι σύμφωνη με την επιλογή σας. Το κεντρικό σημείο της καμπύλης καλλιέργειας καθορίζει το κεντρικό σημείο στο οποίο περιστρέφεται η περιφέρεια. Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το κεντρικό σημείο για να αλλάξετε το κέντρο περιστροφής κάνοντας κλικ πάνω του και σύροντας.

04 του 09

Προσαρμογή προοπτικής με το εργαλείο περικοπής

Αφού σχεδιάσετε μια επιλογή καλλιέργειας, έχετε ένα πλαίσιο ελέγχου στη γραμμή επιλογών για να προσαρμόσετε την προοπτική. Αυτό είναι χρήσιμο για φωτογραφίες ψηλών κτιρίων όπου υπάρχει κάποια παραμόρφωση. Όταν επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου προοπτικής, μπορείτε να μετακινήσετε τον κέρσορα πάνω από οποιαδήποτε από τις γωνιακές λαβές και θα αλλάξει σε σκιασμένο βέλος. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε κάθε γωνία του περιθωρίου καλλιέργειας ανεξάρτητα. Για να διορθώσετε την παραμόρφωση της προοπτικής, μετακινήστε τις επάνω γωνίες της γραμμής επιλογής προς τα μέσα, έτσι ώστε οι πλευρές της επιλογής να είναι ευθυγραμμισμένες με τις άκρες του κτιρίου που θέλετε να διορθώσετε.

05 του 09

Ολοκλήρωση ή αφαίρεση της καλλιέργειας

Εάν αλλάξετε γνώμη, αφού έχετε κάνει μια επιλογή καλλιέργειας, μπορείτε να την απομακρύνετε πατώντας Esc. Για να δεσμευτείτε με την επιλογή σας και να κάνετε τη συγκομιδή μόνιμη, μπορείτε να πατήσετε Enter ή Return ή απλά να κάνετε διπλό κλικ μέσα στην επιλογή επιλογής. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί επιλογής στη γραμμή επιλογών για να δεσμεύσετε την καλλιέργεια ή το κουμπί κύκλου-ολίσθησης για να ακυρώσετε την καλλιέργεια. Εάν κάνετε δεξί κλικ στο έγγραφο όπου έχετε κάνει μια επιλογή καλλιέργειας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού ευαισθησίας περιβάλλοντος για να ολοκληρώσετε την περικοπή ή να ακυρώσετε την καλλιέργεια.

Μπορείτε επίσης να περικόψετε σε μια επιλογή χρησιμοποιώντας το εργαλείο ορθογώνιου περιθωρίου. Όταν μια ορθογώνια επιλογή είναι ενεργή, απλά επιλέξτε Εικόνα> Περικοπή.

06 του 09

Περικοπή επιπέδων - Διαγραφή ή απόκρυψη της περικομμένης περιοχής

Αν κόβετε μια εικονογραφία σε στρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να διαγράψετε μόνιμα την περικομμένη περιοχή ή απλά να αποκρύψετε την περιοχή εκτός της περιφέρειας καλλιέργειας. Αυτές οι επιλογές εμφανίζονται στη γραμμή επιλογών, αλλά απενεργοποιούνται εάν η εικόνα σας περιέχει μόνο ένα φόντο φόντου ή όταν χρησιμοποιείτε την επιλογή προοπτικής. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ασκήσετε την καλλιέργεια και να χειριστείτε την επιλογή των καλλιεργειών χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους που έχουμε συζητήσει μέχρι στιγμής. Μπορείτε να επαναφέρετε την εικόνα στην αρχική της κατάσταση ανά πάσα στιγμή μεταβαίνοντας στο File> Revert.

07 του 09

Προεπιλογές εργαλείου περικοπής

Τώρα ας επιστρέψουμε σε αυτές τις επιλογές εργαλείων καλλιέργειας και προεπιλογές. Εάν επιλέξετε το εργαλείο περικοπής και κάντε κλικ στο βέλος στο άκρο αριστερά της γραμμής επιλογών, θα πάρετε μια παλέτα προεπιλογών εργαλείου καλλιέργειας. Αυτές οι προεπιλογές είναι για την περικοπή στα πιο συνηθισμένα μεγέθη φωτογραφιών και όλα αυτά ορίζουν την ανάλυση στα 300 που σημαίνει ότι το αρχείο σας θα επαναληφθεί.

Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές εργαλείου καλλιέργειας και να τις προσθέσετε στην παλέτα. Σας προτείνω να δημιουργήσετε τις δικές σας προεπιλογές εργαλείων καλλιέργειας για τα συνηθισμένα μεγέθη φωτογραφιών χωρίς να καθορίσετε την ανάλυση, ώστε να μπορείτε να περικόψετε γρήγορα σε αυτά τα μεγέθη χωρίς αναδειγματοληψία. Θα σας οδηγήσω στη δημιουργία της πρώτης προεπιλογής και μπορείτε να δημιουργήσετε το υπόλοιπο από μόνος σας. Επιλέξτε το εργαλείο περικοπής. Στη γραμμή επιλογών, καταχωρίστε αυτές τις τιμές:

Κάντε κλικ στο βέλος για την παλέτα προεπιλογών και κάντε κλικ στο εικονίδιο στα δεξιά για να δημιουργήσετε μια νέα προρύθμιση. Το όνομα θα συμπληρωθεί αυτόματα με βάση τις τιμές που χρησιμοποιήσατε, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε αν θέλετε. Ονομάσαμε το προκαθορισμένο μου "Crop 6x4".

08 από 09

Περικοπή αναλογίας όψεως

Τώρα όταν επιλέγετε αυτήν την προεπιλογή, το εργαλείο περικοπής θα έχει καθορισμένο λόγο διαστάσεων 4: 6. Μπορείτε να διαχωρίσετε το μέγεθος της καλλιέργειας σε οποιοδήποτε μέγεθος, αλλά πάντα θα διατηρήσετε αυτόν τον λόγο διαστάσεων και όταν δεσμευθείτε στην καλλιέργεια, δεν θα υπάρξει επαναδειγματοληψία και η ανάλυση της εικόνας σας δεν θα αλλάξει. Επειδή έχετε εισάγει μια σταθερή αναλογία διαστάσεων, η περιφέρεια καλλιέργειας δεν θα εμφανίζει πλευρικές λαβές - μόνο γωνίες λαβής.

Τώρα που έχουμε δημιουργήσει μια προκαθορισμένη για μια καλλιέργεια 4x6, μπορείτε να προχωρήσετε και να δημιουργήσετε προρυθμίσεις για άλλα κοινά μεγέθη όπως:
1x1 (τετράγωνο)
5x7
8x10

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να δημιουργήσετε προρυθμίσεις τόσο για πορτρέτο όσο και για προσανατολισμό τοπίου για κάθε μέγεθος, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Για να αλλάξετε τις τιμές πλάτους και ύψους για το εργαλείο καλλιέργειας, απλά κάντε κλικ στα διπλά βέλη που δείχνουν μεταξύ των πεδίων Πλάτος και Ύψος στη γραμμή επιλογών και οι αριθμοί θα ανταλλάσσονται.

09 του 09

Πρόσθετες συμβουλές περικοπής

Οποτεδήποτε χρησιμοποιείτε έναν αριθμό στο πεδίο ανάλυσης του εργαλείου περικοπής, η εικόνα σας θα επαναληφθεί. Αν δεν γνωρίζετε πραγματικά τι κάνετε, προτείνω να καθαρίζετε πάντα το πεδίο ανάλυσης των επιλογών καλλιέργειας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις τιμές pixel στο πεδίο ύψους και πλάτους της γραμμής επιλογών πληκτρολογώντας "px" μετά τους αριθμούς. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν ιστότοπο και θέλετε να δημοσιεύσετε όλες τις εικόνες σας στο ίδιο μέγεθος των 400 x 300 εικονοστοιχείων, μπορείτε να δημιουργήσετε μια προεπιλογή για αυτό το μέγεθος. Όταν χρησιμοποιείτε τιμές εικονοστοιχείων στα πεδία ύψους και πλάτους, η εικόνα σας θα αναπαράγεται πάντα έτσι ώστε να ταιριάζει με τις ακριβείς διαστάσεις.

Το κουμπί "Μπροστινή εικόνα" στη γραμμή επιλογών έρχεται σε αναπαραγωγή αν χρειαστεί ποτέ να περικόψετε μια εικόνα με βάση τις ακριβείς τιμές μιας άλλης εικόνας. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί, τα πεδία ύψους, πλάτους και ανάλυσης θα συμπληρώνονται αυτόματα χρησιμοποιώντας τις τιμές του ενεργού εγγράφου. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο έγγραφο και να περικόψετε αυτές τις ίδιες τιμές ή να δημιουργήσετε μια προεπιλεγμένη λειτουργία εργαλείου συγκομιδής με βάση το ενεργό μέγεθος και ανάλυση του εγγράφου.