Το Google Sky δείχνει το χάρτη των αστέρες της NASA

Η Google έχει ιστορικό συνεργασίας με τη NASA για να φέρει τις ίδιες λειτουργίες γεωγραφικής απεικόνισης του Google Earth / Google Maps σε ουράνιους φορείς. Το Google Sky είναι μια λειτουργία του Google Earth , όπως και το Google Moon και το Google Mars.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Sky για να δείτε ένα χάρτη με τα αστέρια στον νυχτερινό ουρανό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Sky από το τηλέφωνο ή το tablet Android για να δείτε μια εικονική έκδοση των αστεριών. Πιθανές χρήσεις από το τηλέφωνό σας περιλαμβάνουν την εύρεση αστερισμών για νυχτερινή προβολή, προβολή του ουρανού στην πόλη ή σε άλλες συνθήκες που έχουν υπερβολική φωτεινή ρύπανση, προβολή μιας εικονικής έκδοσης του νυχτερινού ουρανού όταν είναι θολό ή προβολή των αστεριών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Google Sky έχει επίσης τη NASA και άλλες διεθνείς συλλογές εικόνων χώρου που μπορείτε να προβάλετε από την επιφάνεια εργασίας ή την κινητή συσκευή με τον ίδιο τρόπο που θα βλέπατε εικόνες τουριστών απομακρυσμένων τοποθεσιών στο Google Earth ή τους Χάρτες Google.

Χρησιμοποιώντας το Google Sky στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιφάνειας εργασίας σας

Από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας:

(Το X-Ray Observatory της Chandra είναι ένα δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει τις ακτίνες Χ σε "καυτές" περιοχές του σύμπαντος, έτσι ώστε οι φωτογραφίες που λαμβάνονται από την Chandra είναι ιδιαίτερα πολύχρωμες και λαμπρές).

Από την επιφάνεια εργασίας σας (Google Earth)

Το Sky ενεργοποιείται επίσης κάνοντας κλικ στο κουμπί πλανήτη στην κορυφή του παραθύρου εφαρμογής του Google Earth, αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την έκδοση του Google Earth για υπολογιστές.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε το Google Mars και το Google Moon.

Ο ουρανός χρησιμοποιεί το επιλεγμένο περιεχόμενο στρώματος στο Google Earth και μπορείτε να αναζητήσετε αστερισμούς και άλλα ουράνια όργανα πληκτρολογώντας λέξεις-κλειδιά στο πλαίσιο αναζήτησης, ακριβώς όπως μπορείτε να αναζητήσετε διευθύνσεις στο Google Earth.

Από τη φορητή συσκευή σας

Δεν μπορείτε να φτάσετε στο Google Sky από την εφαρμογή Google Earth για Android. Υπάρχει πιθανότατα πάρα πολύ δεδομένα για μια εφαρμογή και πρέπει να χωριστούν σε δύο εφαρμογές. Το Sky Map είναι η εφαρμογή που σας επιτρέπει να προβάλλετε δεδομένα Google Sky στη συσκευή σας Android. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται πλέον από την Google. Έχει ανοιχτή προέλευση. Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί.

Η εφαρμογή Sky Map αναπτύχθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια του "20% του χρόνου". (Οι υπάλληλοι της Google επιτρέπεται να ξοδεύουν το 20% του χρόνου τους σε προγράμματα κατοικίδιων ζώων με έγκριση της διοίκησης.) Δεν ήταν ποτέ υψηλή προτεραιότητα για συντήρηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε αρχικά για να παρουσιάσει τους αισθητήρες γυροσκοπίων σε πρόωρα τηλέφωνα Android.

Μπορείτε επίσης να προβάλετε το Google Sky από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τηλεφώνου σας, αλλά δεν επωφελείται από τους αισθητήρες γυροσκοπίων του τηλεφώνου ή αντιδρά καλά στο μικρότερο μέγεθος της οθόνης.