Εργασίες και αποτυχίες Labs Google

Το Google Labs ξεκίνησε τον Μάιο του 2002. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια «παιδική χαρά» για τους μηχανικούς της Google να πειραματιστούν με τρελές νέες ιδέες, οι οποίες έγιναν ως δευτερεύοντα έργα κατά τη διάρκεια είκοσι τοις εκατό χρόνου .

Με τα χρόνια, τα Εργαστήρια Google έχουν επωάσει μερικά μεγάλα έργα, όπως το Google Spreadsheets (τα οποία αργότερα έγιναν τα Έγγραφα Google ), το Google Desktop, τους Χάρτες Google και το Google Trends . Βοήθησε επίσης να ξεκινήσει κάποια μικρά έργα που βελτίωσαν σημαντικά τα υπάρχοντα προϊόντα της Google.

Το 2011, με ανακοίνωση ότι η Google θα έβαζε "περισσότερο ξύλο σε λιγότερα βέλη", τα Εργαστήρια Google προσχώρησαν επισήμως στο Google Graveyard . Αυτό δεν σημαίνει ότι η Google θα τερματίσει όλα τα πειράματα του Google Labs. Μερικοί θα συνεχίσουν να αποφοιτούν και θα γίνουν προϊόντα με πλήρη υποστήριξη από την Google και μεμονωμένες εφαρμογές θα διατηρούν τα δικά τους εργαστήρια, επομένως θα εξακολουθείτε να βλέπετε το TestTube, το Blogger σε Σχέδιο και άλλα παρόμοια δοκιμαστικά εργαστήρια για προ-κυκλοφορούντα προϊόντα. Αυτό που δεν θα δείτε είναι ο ίδιος αριθμός τρελών ιδεών με αυτόνομα προϊόντα.

01 από 08

Περιηγήσεις πόλης της Google

2009-2011.

Από όλα τα πειράματα του Google Labs για να πάρετε το τσεκούρι, City Tours είναι ίσως η πιο καρδιάς περικοπή. Η ιδέα πίσω από City Tours είναι ότι αν επισκεφτήκατε μια νέα πόλη, θα μπορούσατε να σχεδιάσετε αμέσως μια περιήγηση με τα πόδια που σχεδίασε τοπικά αξιοθέατα και κράτησε τις ώρες λειτουργίας του προορισμού στο μυαλό με την πρόταση. Εδώ είναι ο Googler Matt Cutts που δείχνει City Tours σε δράση.

Οι Περιηγήσεις Πόλης δεν πέρασαν ποτέ από μεγάλους τουριστικούς προορισμούς, αλλά είχαν καταπληκτική δυνατότητα. Θα μπορούσατε να χαρτογραφήσετε ένα τριήμερο ταξίδι με περίπου 10 προτάσεις προορισμού την ημέρα, αν και οι πρώτες εκδόσεις έκαναν το λάθος να χρησιμοποιούν απόσταση όπως το αεροπλάνο πετάει και όχι πραγματική απόσταση με τα πόδια και υποτίθεται ότι δεν χρειάζεστε γεύμα, ξεκούραση, ευέλικτα σχέδια ή μεταφορά εκτός από τα πόδια. Οι μεγάλες πόλεις είχαν πληροφορίες για περιοδείες, αλλά οι μικρότερες πόλεις παραμένουν λίγο παραμελημένες. Με άλλα λόγια, χρειαζόταν πολλή δουλειά, αλλά είχε καταπληκτική δυνατότητα.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για να προγραμματίσετε τις διακοπές σας. Μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη, αφού μπορείτε να αλλάξετε σχέδια σε λειτουργία. Εάν έχετε ένα τηλέφωνο με ένα σχέδιο δεδομένων, μπορείτε ακόμη και να πάρετε βήμα προς βήμα οδηγίες πεζοπορίας. Μπορείτε επίσης να δείτε βαθμολογίες και βελτιωμένες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς μέσω μιας σελίδας τοποθεσιών έλξης. Ακόμα, ήταν υπέροχο να έχουμε ένα σημείο εκκίνησης. Ας ελπίσουμε ότι η Google θα ξανασκεφτεί αυτή την ιδέα και θα βρει έναν τρόπο να κάνει τους τουριστικούς χάρτες πιο εύκολο από ποτέ.

02 από 08

Google Breadcrumb

2011, RIP.

City Tours κακό δεν ήταν η μόνη οδυνηρή περικοπή. Το Google Breadcrumb ήταν μια γεννήτρια κουίζ για μη προγραμματιστές. Οι εφαρμογές Google Breadcrumb quiz θα μπορούσαν να δημιουργηθούν για χρήστες κινητής τηλεφωνίας ή ιστού και το μόνο που χρειάστηκε να συμπληρώσετε ήταν μια φόρμα κειμένου. Παρόλο που τα κουίζ κειμένου και τα παιχνίδια "Επιλέξτε το δικό σου περιπέτεια" είναι κάπως περιορισμένα στο πεδίο εφαρμογής, ήταν ακόμα ωραίο να έχεις το εργαλείο, όμως, περιόρισε το τρέξιμο.

Δυστυχώς, κάθε κουίζ που δημιουργήσατε χρησιμοποιώντας το Google Breadcrumb έχει πλέον ξεκινήσει μαζί με τη δυνατότητα δημιουργίας νέων.

03 του 08

Γρήγορη μετακίνηση ειδήσεων Google

2009-2011. Φωτογραφία ευγένεια Google

Το Fast Flip σχεδιάστηκε για να φέρει περισσότερη εμπειρία περιήγησης σε εφημερίδες στις Ειδήσεις Google. Η ιδέα ήταν να επιτρέψουμε σε ανυπόμονοι αναγνώστες ειδήσεων να γυρνούν γρήγορα σελίδες ειδήσεων μέχρι να βρουν ένα σχετικό άρθρο για να διαβάσουν. Υπήρξε επίσης μια έκδοση κινητού για να φέρει μια κίνηση δάχτυλο δάχτυλο στο γρήγορο ανατροπή. Ορισμένες δημοσιεύσεις, όπως οι New York Times, συμμετείχαν στο πείραμα για να δουν αν αυξάνεται η αφοσίωση των αναγνωστών και οι προβολές σελίδων.

Κάποιος μπορεί μόνο να συμπεράνει ότι δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο ήλπιζαν, αφού το έργο πέθανε με τα Google Labs και η υπηρεσία έληξε επίσημα στις 5 Σεπτεμβρίου 2011. Ωστόσο, τα σχόλια έδειξαν ότι οι χρήστες που το δοκιμάζουν αγαπούσαν την εμπειρία και ήταν αναστατωμένοι με το θάνατό του. Αναμφισβήτητα θα δούμε τα πιο επιτυχημένα στοιχεία του Fast Flip ενσωματωμένα στο Google News ως σύνολο.

04 του 08

Μετατροπή δέσμης ενεργειών

2011 ΠΕΕ. Εικόνα Ευγένεια Google

Η μετατροπή σεναρίου κατευθυνόταν προς άτομα που μπορούσαν να κατανοήσουν την προφορική γλώσσα αλλά δεν μπορούσαν να διαβάσουν το σενάριο. Η ιδέα ήταν να μετατραπούν από και προς τις γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα ελληνικά, τα ρωσικά, τα σερβικά, τα περσικά και τα χίντι. Ενώ αυτό ήταν πραγματικά δροσερό, ήταν επίσης μια διπλή προσπάθεια. Ο χρήστης Google σπούδασε χρήστες για να μεταβεί στην Google Transliteration. Ο κώδικας για το API Google Transliteration αποσβέστηκε τον Μάιο του 2011, αλλά δεν υπήρχαν σχέδια για κατάργηση της λειτουργικότητας.

05 του 08

Μυρμηγκοφάγο θηλαστικό

2010-2011.

Το Google αγόρασε μια ιδιόμορφη εφαρμογή Web που ονομάζεται Aardvark το 2010. Η υπηρεσία ήταν ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που σας επέτρεπε να κάνετε ερωτήσεις στο "Διαδίκτυο" και να έχετε κάποιον με σχετική εμπειρία να απαντήσει. Αυτό ήταν σαν να γράφετε μια ερώτηση "Dear Hive-mind" στο blog σας ή στο Twitter λογαριασμό σας, αλλά θεωρητικά με τρόπο που αφορούσε μόνο ανθρώπους που πραγματικά ήθελαν να απαντήσουν σε αυτό το είδος ερώτησης.

Ήταν διασκεδαστικό να απαντάς σε ερωτήσεις, αλλά η υπηρεσία Aardvark έγινε πιο ενοχλητική την πάροδο του χρόνου. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, η Aardvark θα μπορούσε να σας προτρέψει (σφάλμα) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άμεσου μηνύματος κάθε φορά που εμφανίστηκε μια σχετική ερώτηση και ο κινητήρας Aardvark δεν ήταν πάντα πολύ καλός για την αντιστοίχιση σχετικών ερωτήσεων με το σύνολο δεξιοτήτων που δηλώσατε.

Η ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα, αλλά μερικές φορές η Google αγοράζει περισσότερες υπηρεσίες για την εμπειρία των εργαζομένων αντί για την αξία της ίδιας της υπηρεσίας. Ήταν Aardvark ένα από αυτά, ή μήπως κρυφά ελπίζω να απαντήσει σε ερωτήσεις από IM θα είναι το επόμενο Twitter; Όποια και αν είναι η περίπτωση, η ενέργεια της Google πιθανότατα θα δαπανηθεί πολύ καλύτερα στο Google+ .

06 του 08

Google Squared

2009-2011.

Το Google Squared ήταν ένα ενδιαφέρον πείραμα στη σημασιολογική αναζήτηση. Αντί να βρίσκουμε αυστηρά αποτελέσματα αναζήτησης, το Google Squared θα προσπαθήσει να καταγράψει κατηγορίες που ταιριάζουν με το ερώτημα αναζήτησης και να απαριθμήσει τα αποτελέσματα σε ένα πλέγμα. Δούλεψε καλά για κάποιες αναζητήσεις και ελάχιστα σε άλλους και ποτέ δεν ένιωθε τίποτα άλλο από ένα ενδιαφέρον πείραμα. Η Google είχε ήδη ενσωματώσει κάποια από την τεχνολογία Google Squared στην κύρια μηχανή αναζήτησης Google, οπότε δεν είναι μια τραγική απώλεια για να την δείτε. Αμφιβάλλω ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το Google Squared θα επιβιώσει ως αυτόνομη εφαρμογή.

07 του 08

Εφαρμοστής Google App

2011 ;.

Το Google App Inventor είναι ένας τρόπος για την εισαγωγή μη προγραμματιστών στον κόσμο της ανάπτυξης εφαρμογών Android. Η ιδέα είναι χτισμένη γύρω από το έργο Scratch του MIT και χρησιμοποιεί την ιδέα της σύμπλεξης κομματιών του κώδικα για να δημιουργηθεί μια εφαρμογή που θα μπορούσατε να αγοράσετε και στο Android Market. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το App Inventor με τα δημοφιλή κιτ κτιρίων ρομπότ Lego Mindstorms.

Το προϊόν είναι ελαφρώς λιγότερο διαισθητικό από αυτό που ακούγεται από αυτήν την περιγραφή. Ενώ είναι πιο εύκολο να προγραμματίσετε παρά να μάθετε Java, δεν είναι αρκετά μια βόλτα στο πάρκο για έναν νέο προγραμματιστή. Άκουσα επίσης έναν προγραμματιστή της Google να μου πει ότι οι εφαρμογές λειτουργούν, αλλά ο "κώδικας είναι ένα χάος κάτω από την κουκούλα".

Ωστόσο, το App Inventor δεν παίρνει το άμεσο φιλί του θανάτου. Αντ 'αυτού, ρίχνεται στο έλεος της κοινότητας ανοιχτού κώδικα. Ίσως θα ανθίσει και θα εξελιχθεί σε κάτι φοβερό που όλοι χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη για το Android. Ίσως θα είναι ξεπερασμένη με την επόμενη ενημερωμένη έκδοση Android και θα πεθάνει ένα παρατεταμένο και αργό θάνατο. Η Google εξετάζει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του App Inventor ως εργαλείου ανοιχτού κώδικα, μόνο και μόνο επειδή έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλής στην εκπαιδευτική κοινότητα.

08 από 08

Το Google Sets

Το Google Sets 2002-2011.

Ένα από τα πρώτα πειράματα του Google Labs κατέβηκε με το πλοίο. Το Google Sets ήταν ένα απλό μικρό εργαλείο. Βάζετε τρία ή περισσότερα στοιχεία που σκέφτηκα ότι πήγαν μαζί και η Google προσπάθησε να βρει περισσότερα μέλη του σετ. Για παράδειγμα, ένα σύνολο "κόκκινο, πράσινο, κίτρινο" θα αποδώσει περισσότερα χρώματα.

Τα στοιχεία των Σετ Google ήταν ήδη στην κύρια μηχανή αναζήτησης Google καθώς άρχισαν να κατανοούν τη σημασιολογική γλώσσα και να αποδίδουν καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.