Πώς να απενεργοποιήσετε τις εικόνες στο πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera

Φόρτωση του προγράμματος περιήγησης Opera πολύ αργά; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Opera σε λειτουργικά συστήματα Windows ή Mac OS X.

Ορισμένες ιστοσελίδες περιέχουν μεγάλο αριθμό εικόνων ή μερικές εικόνες μεγαλύτερου από το μέσο μέγεθος. Αυτές οι σελίδες μπορούν να χρειαστούν πολύ χρόνο για να φορτωθούν, ειδικά σε βραδύτερες συνδέσεις όπως dial-up. Εάν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τις εικόνες, το πρόγραμμα περιήγησης Opera σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε όλα αυτά από τη φόρτωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα επιταχύνει σημαντικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας. Λάβετε, ωστόσο, υπόψη ότι πολλές σελίδες εμφανίζονται εσφαλμένα όταν αφαιρούνται οι εικόνες τους και ως εκ τούτου κάποιο περιεχόμενο μπορεί να γίνει δυσανάγνωστο.

Για να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση εικόνων:

1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

ένα. Χρήστες Windows: Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: ALT + P

σι. Χρήστες Mac: Κάντε κλικ στην Όπερα στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω συντόμευση πληκτρολογίου αντί αυτού του στοιχείου μενού: Command + Comma (,)

Η διεπαφή ρυθμίσεων της Όπερας θα εμφανιστεί τώρα σε μια νέα καρτέλα. Στο παράθυρο αριστερού μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ιστότοποι .

Η δεύτερη ενότητα αυτής της σελίδας, Εικόνες, περιέχει τις ακόλουθες δύο επιλογές - καθεμία συνοδεύεται από ένα κουμπί επιλογής.

Το Opera προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης ορισμένων ιστοσελίδων ή ολόκληρων ιστότοπων σε μια λευκή λίστα εικόνων και σε μια μαύρη λίστα. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε οι εικόνες να εμφανίζονται ή να απενεργοποιούνται μόνο σε συγκεκριμένους ιστότοπους. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη διασύνδεση, κάντε κλικ στο κουμπί Διαχείριση εξαιρέσεων.