Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων κωδικών μπιπ

Είναι ο υπολογιστής σας να ηχεί; Εδώ είναι τι να κάνετε

Ο υπολογιστής σας κάνει ένα ηχητικό ήχο όταν ξεκινά ... και στη συνέχεια δεν ξεκινά πραγματικά; Όχι, δεν είστε τρελοί, ο υπολογιστής σας ακούγεται πραγματικά και ο ήχος μπορεί να προέρχεται από τον υπολογιστή σας, όχι από τα ηχεία σας.

Αυτά τα μπιπ καλούνται κωδικοί μπιπ και χρησιμοποιούνται από το BIOS (το λογισμικό που τρέχει το υλικό του υπολογιστή σας) κατά τη διάρκεια του POST (μια αρχική δοκιμή για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ΟΚ για να ξεκινήσει) για να αναφέρει ορισμένα αρχικά σφάλματα του συστήματος.

Αν ακούτε κωδικούς ήχου όταν ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας, συνήθως σημαίνει ότι η μητρική πλακέτα αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα πριν να μπορέσει να στείλει οποιαδήποτε πληροφορία σφάλματος στην οθόνη . Το ηχητικό σήμα, λοιπόν, είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσετε με ένα πρόβλημα όταν ο υπολογιστής δεν μπορεί να δείξει ένα σωστό σφάλμα στην οθόνη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να προσδιορίσετε ποιο πρόβλημα υπολογιστή αντιπροσωπεύει ο κωδικός μπιπ. Αφού ξέρετε τι συμβαίνει, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα.

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων κωδικών μπιπ

Ο υπολογισμός του γιατί ο υπολογιστής σας κάνει ήχους ήχου θα έπρεπε να διαρκέσει μόνο 10 με 15 λεπτά. Η επίλυση αυτού του προβλήματος που αναγνωρίζετε είναι μια άλλη εργασία εξ ολοκλήρου και μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά έως ώρες, ανάλογα με το ποιο είναι το πρόβλημα.

  1. Ενεργοποιήστε τον υπολογιστή ή κάντε επανεκκίνηση, εάν είναι ήδη ενεργοποιημένη.
  2. Ακούστε πολύ προσεκτικά τους κωδικούς μπιπ που ακούγονται όταν ο υπολογιστής αρχίζει να εκκινεί .
    1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν θέλετε να ακούσετε ξανά το ηχητικό σήμα. Σίγουρα δεν πρόκειται να κάνετε οποιοδήποτε πρόβλημα χειρότερες, επανεκκινώντας μερικές φορές.
  3. Καταγράψτε, με οποιονδήποτε τρόπο σας έχει νόημα, πώς ακούγονται τα ηχητικά σήματα.
    1. Σημαντικό: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των ηχητικών σημάτων, εάν τα ηχητικά σήματα είναι μακρά ή βραχεία (ή το ίδιο μήκος) και εάν η ηχητική ένδειξη επαναλαμβάνεται ή όχι. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός κωδικού μπιπ "beep-beep-beep" και ενός κωδικού μπιπ "beep-beep".
    2. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο τρελό αλλά αυτό είναι σημαντική πληροφορία που θα βοηθήσει να καθοριστεί ποιο θέμα εκπροσωπούν οι κωδικοί μπιπ. Εάν το κάνετε αυτό λάθος, θα προσπαθήσετε να λύσετε ένα πρόβλημα που δεν έχει ο υπολογιστής σας και αγνοώντας το πραγματικό.
  4. Στη συνέχεια, θα πρέπει να υπολογίσετε ποια εταιρεία κατασκευάζει το τσιπ BIOS που βρίσκεται στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας. Δυστυχώς, η βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν συμφώνησε ποτέ σε έναν ομοιόμορφο τρόπο επικοινωνίας με μπιπ, οπότε είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό.
    1. Ο ευκολότερος τρόπος να υπολογίσετε αυτό το πρόβλημα είναι να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα δωρεάν εργαλεία πληροφοριών συστήματος , τα οποία θα σας ενημερώσουν εάν το BIOS σας έχει κατασκευαστεί από AMI, Award, Phoenix ή άλλη εταιρεία. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, μπορείτε να ανοίξετε τον υπολογιστή σας και να ρίξετε μια ματιά στο πραγματικό τσιπ του BIOS στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας, το οποίο θα πρέπει να φέρει το όνομα της εταιρείας τυπωμένο πάνω ή δίπλα σε αυτό.
    2. Σημαντικό: Ο κατασκευαστής του υπολογιστή σας δεν είναι ο ίδιος με τον κατασκευαστή BIOS και ο κατασκευαστής μητρικής σας δεν είναι απαραιτήτως ο ίδιος με τον κατασκευαστή του BIOS, οπότε μην υποθέσετε ότι γνωρίζετε ήδη τη σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.
  1. Τώρα που γνωρίζετε τον κατασκευαστή του BIOS, επιλέξτε τον παρακάτω οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων βάσει αυτών των πληροφοριών:
  2. Αναγνώριση κωδικών αναγνώρισης κτύπων (AwardBIOS)
  3. Αντιμετώπιση προβλημάτων κώδικα ήχου Phoenix (PhoenixBIOS)
  4. Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες κώδικα μπιπ ειδικών για εκείνους τους κατασκευαστές του BIOS σε αυτά τα άρθρα, θα είστε σε θέση να καταλάβετε τι ακριβώς είναι λάθος που προκαλεί το ηχητικό σήμα, είτε πρόκειται για πρόβλημα μνήμης RAM , πρόβλημα κάρτας γραφικών ή κάποιο άλλο πρόβλημα υλικού.

Περισσότερες Βοήθεια με κωδικούς Beep

Ορισμένοι υπολογιστές, παρόλο που ενδέχεται να έχουν firmware BIOS που έχουν δημιουργηθεί από μια συγκεκριμένη εταιρεία, όπως η AMI ή το βραβείο, προσαρμόζουν περαιτέρω τη γλώσσα τους με το beep-to-problem, καθιστώντας τη διαδικασία αυτή λίγο απογοητευτική. Αν νομίζετε ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει ή αν ανησυχείτε ότι μπορεί να είναι, σχεδόν κάθε κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών δημοσιεύει τον κατάλογο των κωδικών μπιπ στους οδηγούς χρήσης τους, τους οποίους πιθανόν να βρείτε στο διαδίκτυο.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης πληροφοριών τεχνικής υποστήριξης, εάν χρειάζεστε βοήθεια για την εκσκαφή του εγχειριδίου του υπολογιστή σας στο διαδίκτυο.

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνουν οι κωδικοί των μπιπ; Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.