Το Android σας χρειάζεται μια εφαρμογή Killer Task;

Οι δολοφόνοι των εφαρμογών ήταν κάποτε όλοι οργισμένοι, αλλά είναι ακόμα απαραίτητοι;

Από όλες τις προδιαγραφές υλικού που αναφέρονται για smartphones και tablet, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να είναι η πιο λεπτομερής. Κάθε νέα γενιά tablet ή smartphone τείνει να είναι πιο ικανή από ό, τι πριν, με τα τελευταία χαρακτηριστικά να αυξάνουν τις συνολικές απαιτήσεις ενέργειας. Μια μέθοδος που παραμένει δημοφιλής για τη βελτίωση της διάρκειας ζωής των μπαταριών smartphone και tablet μεταξύ ορισμένων χρηστών συσκευών Android είναι ο δολοφόνος των εφαρμογών, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ο φονιάς εργασίας.

Χρειάζεστε ένα; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Τι κάνει ένας δολοφόνος εργασίας

Ένας δολοφόνος εργασίας είναι μια εφαρμογή για κινητά που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάζει άλλες εφαρμογές και διαδικασίες υποβάθρου να τρέχουν. Αυτό απελευθερώνει τη μνήμη συστήματος (RAM) στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Μερικοί εντοπιστές εργασιών εκτελούν αυτή τη λειτουργία αυτόματα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ενώ άλλοι λειτουργούν μόνο όταν ο χρήστης επιλέγει χειροκίνητα να σκοτώσει επιλεγμένες εφαρμογές που εμφανίζονται σε μια λίστα. Πολλοί προσφέρουν και τις δύο επιλογές μαζί με άλλα προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά.

Οι δολοφόνες εργασίας αυξήθηκαν σε δημοτικότητα ως απάντηση στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας των smartphone και των tablet. Η αρχή πίσω από τη χρήση ενός δολοφόνου εργασίας είναι ότι με την αφαίρεση άλλων εφαρμογών που εκτελούνται από τη μνήμη, η CPU θα έχει λιγότερη επεξεργασία (δραστηριότητες, υπηρεσίες, εκπομπές κ.λπ.). Λιγότερο έργο που τοποθετείται στην CPU οδηγεί σε λιγότερη ενέργεια που χρησιμοποιείται, πράγμα που σημαίνει ότι μια συσκευή θα διαρκέσει περισσότερο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρά τους ισχυρισμούς εξοικονόμησης ενέργειας που πραγματοποιούνται από τους προγραμματιστές δολοφόνων εργασίας και τους χρήστες που ορκίζονται από τα οφέλη, υπάρχουν πολλά αντιτιθέμενα επιχειρήματα. Το λειτουργικό σύστημα Android έχει μεγαλώσει με τα χρόνια. είναι πολύ πιο ικανός στη διαχείριση των διαδικασιών του συστήματος σήμερα από ό, τι στις προηγούμενες εκδόσεις (οτιδήποτε πριν από το Android 2.2).

Όχι μόνο αυτό, αλλά η μνήμη μέσα σε smartphones και tablet λειτουργεί διαφορετικά από αυτή των επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών. Επίσης, το κινητό υλικό έχει προχωρήσει σε πολύ δρόμο για να γίνει πιο έξυπνο και να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια συνολικά.

Πώς το Android έχει ωριμάσει

Οι φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές επεξεργάζονται λογισμικό / εφαρμογές και διαχειρίζονται πόρους διαφορετικά από τις κινητές συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android (OS). Για παράδειγμα, με το λειτουργικό σύστημα Windows, λιγότερη διαθέσιμη μνήμη σημαίνει πιο αργή εμπειρία συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσθήκη μνήμης είναι ένας εύκολος τρόπος για την ενίσχυση της απόδοσης του υπολογιστή.

Αλλά το τελευταίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο γεμάτο ή άδειο μπορεί να είναι η μνήμη - είναι φυσιολογικό για μια συσκευή Android να καταναλώνει μέχρι και μισή ή περισσότερη διαθέσιμη μνήμη. Στην πραγματικότητα, η αποθήκευση εφαρμογών στη μνήμη συχνά έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη απόδοση μπαταρίας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εφαρμογές που είναι αποθηκευμένες στη μνήμη Android είναι ουσιαστικά σε παύση και ανενεργή, έως ότου επιλέξετε να φορτώσετε ξανά την εφαρμογή (βασικά να αποσυρθεί). Αυτό είναι καλό, δεδομένου ότι η φόρτωση εφαρμογών από τη μνήμη είναι ταχύτερη και λιγότερο CPU-εντατική από την πλήρη φόρτωση από την αποθήκευση της συσκευής. Δεν έχει σημασία, πραγματικά, αν η μνήμη Android είναι εντελώς γεμάτη ή κενή. η ισχύς της μπαταρίας χρησιμοποιείται μόνο όταν η CPU επεξεργάζεται ενεργά τις δραστηριότητες. Με άλλα λόγια, μόνο επειδή μια εφαρμογή αποθηκεύεται στη μνήμη του Android δεν σημαίνει ότι κάνει τίποτα για να χρησιμοποιήσει ενέργεια.

Το λειτουργικό σύστημα Android έχει σχεδιαστεί για να καταργεί αυτόματα τις εφαρμογές από τη μνήμη όταν χρειάζονται περισσότερα χρήματα αυτή τη στιγμή, επιλέγοντας πρώτα τη χαμηλότερη προτεραιότητα (αυτά που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τόσο πολύ). Θα συνεχίσει να διαρκεί μέχρι να υπάρχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη για την εκ νέου ανάθεση και εκτέλεση οποιασδήποτε εφαρμογής που μόλις φορτώσατε. Αυτό δεν συμβαίνει με τις πρώιμες εκδόσεις (πριν από το 2.2) του Android, οι οποίες ήταν επιρρεπείς στο να αφήνουν τις εφαρμογές να τρέχουν απεριόριστα. Τότε, οι δολοφόνοι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και αναγκαίοι.

Το κινητό υλικό έχει εξελιχθεί, πάρα πολύ

Τα smartphones και τα tablet της παλαιότερης γενιάς χρησιμοποιούσαν επεξεργαστές με πυρήνες κανονικού μεγέθους που επικεντρώνονταν στη μέγιστη ισχύ. Αυτοί οι επεξεργαστές θα επιταχύνουν τις ταχύτητες του πυρήνα σε πραγματικό χρόνο για να ταιριάζουν με τις δραστηριότητες - δεν είναι πολύ αποδοτικές. Πολλοί από τους σημερινούς επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων κινητής τηλεφωνίας έχουν βελτιωμένες επιδόσεις και την ικανότητα έξυπνης διαχείρισης εργασιών. Η ARM (κατασκευαστής κινητών επεξεργαστών που χρησιμοποιείται στη συντριπτική πλειοψηφία των smartphones και δισκίων) χρησιμοποιεί ένα σχέδιο που συνδυάζει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους πυρήνες μαζί, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη απόδοση.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα: ένας 8-core ARM CPU διαθέτει τέσσερις μικροί πυρήνες σε έναν επεξεργαστή και τέσσερις μεγάλους πυρήνες στον άλλο επεξεργαστή. Όταν ένας χρήστης ασκεί μια δραστηριότητα, το σύστημα αποφασίζει το κατάλληλο μέγεθος πυρήνα. οι μικρές δραστηριότητες (π.χ. αποστολή γραπτού μηνύματος, άνοιγμα εγγράφου κλπ.) μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρούς πυρήνες, ενώ οι πιο εντατικές δραστηριότητες (π.χ. εγγραφή βίντεο, κινητά παιχνίδια , φόρτωση πολλαπλών ιστοσελίδων κ.λπ.) θα χρησιμοποιούσαν μεγάλους πυρήνες. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει τη γρήγορη εκτέλεση των διαδικασιών χωρίς χρήση υπερβολικής ισχύος και σπατάλη ζωής της μπαταρίας. Ως εκ τούτου, οι συσκευές του σήμερα διαρκούν περισσότερο, ακόμα και αν τρέχουν πολλές διαδικασίες ταυτόχρονα.

Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε ένα Killer Task Android;

Η γενική συναίνεση είναι ότι τα σύγχρονα Android smartphones και tablet δεν έχουν ανάγκη για έναν δολοφόνο εργασίας, ειδικά επειδή ο ενσωματωμένος Διαχειριστής εφαρμογών Android σας επιτρέπει να διακόψετε τις εφαρμογές κατόπιν παραγγελίας. Επίσης, μερικές συσκευές Android συνοδεύονται από την εφαρμογή Smart Manager, η οποία είναι ένας φονιάς εργασίας.

Ενώ ο Smart Manager μπορεί να μην είναι γεμάτος από λειτουργίες, δείχνει πόση συνολική μνήμη RAM χρησιμοποιείται, απαριθμεί όλες τις εφαρμογές φόντου (με την ποσότητα μνήμης RAM και την ισχύ CPU που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή) και προσφέρει την επιλογή να κλωτσήσει οποιαδήποτε / όλα εφαρμογές από τη μνήμη. Ο Έξυπνος διαχειριστής περιγράφει επίσης λεπτομέρειες χρήσης και αποθήκευσης της μπαταρίας.

Οι φωνητικοί αντίπαλοι των δολοφόνων εργασίας ισχυρίζονται ότι τέτοιες εφαρμογές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, γεγονός που μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό. Η εκτέλεση ενός έργου δολοφόνος είναι απίθανο να καταστρέψει εντελώς τη συσκευή σας. μπορείτε απλά να μην βιώσετε πολύ (εάν υπάρχει) εξοικονόμηση μπαταρίας για τις προσπάθειές σας.

Πλεονεκτήματα της χρήσης των δολοφόνων εργασίας

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα:

Μειονεκτήματα της χρήσης ενός

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλετε απλά να το παρακάμψετε από:

Λίγα επιλογές για εσάς

Εάν έχετε ρυθμίσει την καρδιά σας χρησιμοποιώντας έναν φονέα εργασίας, έχουμε κάποιες καλές προτάσεις για εσάς καθώς και κάποιες εναλλακτικές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια χωρίς την αντιπαράθεση των καθηκόντων διακοπής της δύναμης.