Αναθεώρηση: iHome iBT4 επαναφορτιζόμενη Bluetooth Boombox

Η εμφάνιση των smartphones δεν δημιούργησε μόνο μια γενιά ανθρώπων που βλέπουν πάντα προς τα κάτω, καθώς χτυπούν έντονα τις μικρές οθόνες αφής τους. Επίσης, οδήγησε στον πολλαπλασιασμό των αξεσουάρ Bluetooth ως ένας τρόπος για τους ανθρώπους να πάρουν τα μέσα τους να καθορίζουν χωρίς καλώδια. Τα ηχεία Bluetooth είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή αυτές τις μέρες για τους ανθρώπους που θέλουν να μεταφέρουν τη μουσική τους έξω από τα smartphones τους χωρίς πολύ φασαρία.

Σχεδίαση Boombox

Παρόλο που πολλά ηχεία Bluetooth προσπαθούν είτε να προχωρήσουν στην κομψή διαδρομή όπως το Wren V5AP είτε να πάνε για εξουσία όπως το iNuke Boom Junior , μια πρόσφατη είσοδος πηγαίνει σε μια διαφορετική διαδρομή τραβώντας τις καρδιές των καταναλωτών που θυμούνται μια παλαιότερη γενιά των μουσικών συσκευών, αν και με μια σύγχρονη συστροφή. Αυτό θα ήταν το παλιό ραδιοφωνικό πρόγραμμα και το σχέδιο boombox, το οποίο το iBT4 του iHome μιμείται απροσδόκητα.

Ολοκληρωμένο με κουμπιά επιλογής, μια λαβή μεταφοράς που περιστρέφεται έξω και ακόμη και μια παλιά σχολική κεραία, το iBT4 προκαλεί ένα παλαιότερο χρόνο πριν τα smartphones και τα tablet έγιναν τα κορυφαία gadget της αγοράς. Η κεραία δεν είναι απλά για εμφάνιση είτε επειδή το iBT4 έρχεται με ραδιοφωνικό δέκτη FM για λήψη τοπικών σταθμών. Η επιλογή των σταθμών γίνεται μέσω ενός κουμπιού μπροστά και πίσω, ενώ η λήψη είναι γενικά καλή, ειδικά όταν η κεραία είναι εκτεταμένη.

Άμεση σύνδεση οποιουδήποτε MP3 player, Smartphone ή Tablet

Κάντε κλικ στον επιλογέα τρόπου λειτουργίας για μια ακόμη φορά προς τα δεξιά και θα έχετε μερικές ακόμα επιλογές για την πηγή μουσικής σας. Συνδέστε το συμπεριλαμβανόμενο καλώδιο διπλής όψης μήκους 3,5 χιλιοστών και το iBT4 μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία Aux, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε απευθείας οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής MP3, smartphone ή tablet με υποδοχή υποδοχής ακουστικών για να μεταδώσετε τη μουσική σας στο boombox. Αποσυνδέστε το καλώδιο και το iBT4 εισέρχεται στη λειτουργία Bluetooth για ασύρματη ροή μουσικής από οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth.

Απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το μεσαίο κουμπί μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει η ένδειξη ζευγαρώματος και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bluetooth του smartphone, του tablet ή της συμβατής συσκευής αναπαραγωγής MP3 για να αντιστοιχίσετε τη συσκευή σας με το iBT4. Μόλις αντιστοιχίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια προαναφερθέντα κουμπιά για αναπαραγωγή, παύση και παράλειψη κομματιών στα κινητά τηλέφωνα iPhone, iPad ή Android (στην περίπτωσή μου, δοκιμάσαμε τη συσκευή σε iPhone 4S και Samsung Galaxy S3).

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία

Άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ομαλό, ελαστικό φινίρισμα που διατίθεται σε σκούρο γκρι, πράσινο και μοβ. Το iBT4 έρχεται επίσης με επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία επεκτείνει περαιτέρω τη φορητότητα της συσκευής. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι συνήθως 7 ώρες, αν και τα χιλιόμετρα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα επίπεδα έντασης. Για τους ανθρώπους που λατρεύουν την αλυσίδα Daisy το iBT4 με άλλα ηχεία, το boombox έρχεται επίσης με μια θύρα εξόδου.

Παρόλο που το SRS Tru Bass κάνει το iBT4 πιο δυναμικό από κάποια ηχεία προϋπολογισμού, ο ήχος από μόνος του δεν είναι αρκετά ισχυρός για να ικανοποιήσει τους σκληροπυρηνικούς ομιλητές. Δοκιμάστε να πιέσετε την ένταση ήχου, για παράδειγμα, και να αρχίσετε να παρατηρείτε αισθητή παραμόρφωση. Είναι βασικά ένα βήμα από κάτι σαν το Scosche boomSTREAM, αλλά δεν ακούγεται τόσο καλό όσο, ας πούμε, το Edifier Prisma .

Πιθανή μείωση

Τα επίπεδα έντασης είναι επίσης ασυμβίβαστα. Το iBT4 είναι πολύ δυνατό σε κατάσταση ραδιοφώνου και όταν μεταδίδεται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής του iPhone, αλλά χάνει κάποια ένταση κατά τη ροή με την εφαρμογή Denon του iPhone μου ή με το Galaxy S3 player μου. Ο τόμος επίσης δεν είναι τόσο δυνατός όταν το έχω δοκιμάσει με μια γραμμή σε σύνδεση. Εν τω μεταξύ, τα χαμηλά επίπεδα μπαταρίας επηρεάζουν τόσο την ένταση όσο και τη σαφήνεια.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η σύνδεση Bluetooth έχει πολύ περιορισμένη εμβέλεια και μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και από στενούς τοίχους. Αυτό συνέβη ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούσα ένα iPhone ή το Galaxy S3 μου. Τέλος, θα ήταν ωραίο να έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε έναν ορισμένο αριθμό σταθμών, ώστε να μπορείτε να αλλάζετε γρήγορα μεταξύ των αγαπημένων σας, χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητάτε με το χέρι κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε.

Συνολική αναθεώρηση

Ακόμα, σε περίπου 99 δολάρια, το iBT4 δεν είναι κακό για αυτό που ουσιαστικά είναι ένας ομιλητής προϋπολογισμού, ιδιαίτερα δεδομένου του συνόλου χαρακτηριστικών του. Η προσθήκη μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας και των ενσωματωμένων επιλογών ραδιοφώνου είναι ιδιαίτερα ωραίο αν θέλετε ένα ηχείο χωρίς προβλήματα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στην πισίνα ή στην αυλή. Εάν εστιάζετε πρωταρχικά στην φορητότητα, σε αντίθεση με τον κορυφαίο ήχο με πολλά μπάσα, τότε το iBT4 αξίζει να προσθέσετε στον κατάλογο των συσκευών σας για να δείτε και να συγκρίνετε με άλλες επιλογές.

Τελική αξιολόγηση: 3,5 αστέρια από 5

ΤΙ ΝΕΑ? Το iHome κυκλοφόρησε μια δέσμη συσκευών "iBT", καθώς εξετάσαμε το iBT4.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης. Για περισσότερα σχετικά με τα ακουστικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το διανομέα των Ακουστικών και Ηχείων. Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.