Σύστημα ήχου Orb Audio Mod1X Home Theater - Ανασκόπηση

Orb Audio γιορτάζει την 10η επέτειό της με ένα πολύ μικρό σύστημα ομιλητών

Το Orb Audio είναι μια από τις εταιρείες μικρού αριθμού μεγαφώνων που ξεφεύγει από το παραδοσιακό σχεδιασμό μεγαφώνων "box-style", τοποθετώντας τα ηχεία τους μέσα σε σφαιρικά περιβλήματα που παρέχουν μια συμπαγή, κομψή εμφάνιση και παράγουν εκπληκτικά καλό ήχο. Το σύστημα Orb Audio Mod1X, που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της σειράς προϊόντων της 10ης επετείου, αποτελείται από πέντε συμπαγή σφαιρικά ηχεία για το κέντρο, το αριστερό, το δεξί μπροστινό και το κανάλι surround, και ένα υπογούφερ ισχύος 8 ιντσών 200 watt.

Orb Audio Mod1X Επισκόπηση προϊόντων - Κέντρο και δορυφορικά ηχεία

Η καρδιά του συστήματος ομιλητών Orb Mod1X home theatre είναι το κέντρο Mod1X και δορυφορικά ηχεία. Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του ηχείου Mod1X:

1. Ο οδηγός πλήρους φάσματος 3 ιντσών τοποθετείται σε ένα σφαιρικό μεταλλικό περίβλημα Acoustic Suspension .

2. Απόκριση συχνότητας : 80 Hz έως 20.000 Hz (αποτελεσματική απόκριση 110Hz-19.000Hz).

3. Ευαισθησία : 89db

4. Αντίσταση : 8 ohms.

5. Χειρισμός ισχύος: 15 έως 125 watt

Για μια πιο εμπεριστατωμένη εμφάνιση και περαιτέρω επεξήγηση των ηχείων Mod1X που παρέχονται με το σύστημα ήχου Orb Audio Mod1X, ανατρέξτε στη συμπληρωματική σελίδα Προφίλ φωτογραφιών Mod1X .

Orb Audio Mod1X Επισκόπηση προϊόντων - Υπογούφερ που λειτουργεί με SubONE

Ακολουθούν μερικές από τις προδιαγραφές του υπογούφερ SubONE που παρέχεται με το σύστημα ελέγχου Orb Audio Mod1X:

1. Οδηγός: οδηγός 8 ιντσών με 30 oz. μαγνήτη φερρίτη, που συμπληρώνεται από λιμάνι downfiring, σχεδιασμό μπάσων .

2. Απόκριση συχνότητας: 28 έως 180 Hz

3. Τύπος ενισχυτή: Ψηφιακός υβριδικός ενισχυτής με ψηφιακό τροφοδοτικό.

4. Έξοδος ισχύος ενισχυτή: 200 Watt (RMS), 450 Watt (Peak).

5. Φάση: Ρυθμίζεται συνεχώς από 0 έως 180 μοίρες.

6. Crossover Frequency: Συνεχής ρύθμιση από 40 έως 160 Hz

Για μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά σε περισσότερα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές του Sub Subwoofer της SubONE, ανατρέξτε στη συμπληρωματική σελίδα προφίλ φωτογραφιών SubOne .

Παρόλο που παρέχεται το υπογούφερ SubOne, έχετε τη δυνατότητα, με επιπλέον χρέωση, να παραγγείλετε το σύστημα με το μεγαλύτερο υπογούφερ Orb Audio Uber10 των 300-watt Orb Audio Uber10.

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H.

Δέκτης Home Cinema: Onkyo TX-SR705 και Yamaha RX-V775WA (σε δάνειο επανεξέτασης).

Σύστημα ηχείου / υπογούφερ 1 που χρησιμοποιείται για σύγκριση (5.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2 , 2 Klipsch B-3 , Klipsch C-2 Center και Klipsch Synergy Sub10 .

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ 2 που χρησιμοποιείται για σύγκριση (5.1 κανάλια): Ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία CD-R E5Bi για αριστερό και δεξιό κεντρικό και περιβάλλοντα και υπογούφερ ES10i 100 watt .

Συνδέσεις ήχου / βίντεο με καλώδια Accell, διασύνδεσης. 16 Καλώδιο ηχείων που χρησιμοποιείται. Καλώδια HDMI υψηλής ταχύτητας που παρέχονται από την Atlona για αυτήν την αναθεώρηση.

Λογισμικό που χρησιμοποιείται

Blu-ray Discs: Θωρηκτό , Ben Hur , γενναίοι , καουμπόηδες και αλλοδαποί , παιχνίδια πεινασμάτων , σιαγόνες , τριγυαλιά του Jurassic Park , μεγαμίντ , αποστολή αδύνατη - πρωτόκολλο φάντασμα , οζ ο μεγάλος και ισχυρός (2D) Παιχνίδι των Σκιών , Star Trek στο Σκοτάδι , Ο Σκοτεινός Ιππότης Αυξάνεται .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , HEART - Dreamboat Annie , Nora Jones - Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

Δίσκοι DVD-Audio περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Ορατό , Sheila Nicholls - Wake .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .

Απόδοση ήχου - Δορυφόροι Mod1X

Τα δορυφορικά ηχεία Mod1X που αντιστοιχούν στα κεντρικά, κύρια και περιφερειακά κανάλια προβάλλουν καθαρό, χωρίς στρεβλώσεις και ευρύχωρο ήχο στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πεδίο surround για ταινίες και ένα ολοκληρωμένο πεδίο ήχου για μουσική.

Ο διάλογος κεντρικού καναλιού και τα φωνητικά ήταν ξεκάθαρα και ξεχωριστά, και τα δύο κατευθυντικά και εμβυθιστικά ηχητικά εφέ αναπαράχθηκαν πιστά.

Παρόλα αυτά, παρόλο που τα ηχεία Mod1X παρήγαγαν ένα πολύ καλό, πιο γεμάτο μεσαίο μέγεθος από το μικρό τους μέγεθος, το γεγονός ότι δεν υπήρχαν tweeters είχε ως αποτέλεσμα μερικά ειδικά εφέ μεταβατικά ήχους και πληροφορίες παρουσίας στα φωνητικά και τα μουσικά όργανα λίγο πιο συγκρατημένα φορές, σε σχέση με την απόδοση των ομιλητών στα συστήματα σύγκρισης που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με αυτήν την ανασκόπηση.

Χρησιμοποιώντας τους ήχους ήχου που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials , διαπίστωσα ότι οι μονάδες ηχείων Mod1X παρήγαγαν στο κάτω άκρο έναν ηχητικό τόνο ξεκινώντας από 70-75Hz με μεγάλη ισχύ μεταξύ 110-120Hz. Αυτό παρέσχε μια καλή αντιστοιχία για τον σύντροφο SubONE για τη συνέχιση της κατώτερης περιοχής συχνοτήτων.

Από την άποψη της πραγματικής περιπετειώδους επίδοσης, το σύστημα Mod1X έκανε πολύ καλά σε σκηνές που συνήθως χρησιμοποιώ για δοκιμές, όπως η πρώτη σκηνή μάχης στο Master και Commander , η σκηνή της βιβλιοθήκης στον Ήρωα , η σκηνή παιχνιδιών ηχώ από το House of the Flying Daggers , σκηνή καταστροφής τρένων στο Super 8 και έντονες σκηνές μάχης Robot vs Monster στο Pacific Rim (σίγουρα ένα καλό δίσκο δοκιμών), καθώς και το περιεχόμενο surround από μουσικές πηγές, όπως το Dark Side of the Moon (έκδοση SACD) του Pink Floyd ) και Bohemian Rhapsody της Βασίλισσας (έκδοση DVD-Audio).

Ηχητική απόδοση - SubONE

Χρησιμοποιώντας τη δοκιμή διασταύρωσης υπογούφερ που παρέχεται στον δίσκο βαθμονόμησης THX και ένα σημείο διασταύρωσης 120 Hz, η μετάβαση μεταξύ των υπογούφερ και των ηχείων Mod1X ήταν απρόσκοπτη. χωρίς καμία αισθητή βουτιά όγκου μεταξύ των υπογείων και των ηχείων. Σε πραγματικό κόσμο ακούγοντας, η SubONE παρείχε πολύ καλή, αρκετά σφιχτή, μπάσο απάντηση που συμπλήρωσε τόσο τη μουσική και τις ταινίες, χωρίς να αποσπά την αποστροφή.

Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιώντας το δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials, παρατηρήσαμε ότι στο χαμηλό τέλος, το SubONE παρήγαγε ένα ηχητικό τόνο ξεκινώντας από 30-35Hz, με μια αποτελεσματική έξοδο ξεκινώντας από 40Hz.

Στην πραγματική εμφάνιση του κόσμου, το SubONE ήρθε λίγο μαλακά στον μαγικό άνθρωπο Heart's Magic Man και έλειπε το γροθιά στο μπάσο Sade του βαρέως στρατιώτη αγάπης . Εντούτοις, οι συχνότητες των μπάσων και στις δύο αυτές κασέτες είναι προκλητικές για τα περισσότερα subwoofer και παρόλο που το SubONE δεν φτάνει αρκετά κάτω με αυτή την έξτρα γροθιά, παρέδωσε καλή παρουσία μπάσων χωρίς υπερβολική φωτεινότητα ή φούσκα στο μεσαίο μπάσο, η οποία είναι μερικές φορές προβληματική ακόμα και σε μερικά μεγαλύτερα και ακριβότερα υπογούφερ.

Τι μου άρεσε

Υπήρχαν πολλά που ήθελε για το πακέτο ηχείων Orb Audio Mod1X Home Theater Speaker, συμπεριλαμβανομένων:

1. Εξαιρετικός ήχος τόσο για κινηματογραφικό όσο και για μουσικό περιεχόμενο.

2. Καλή βάθος κεντρικού καναλιού, παρά το μικρό ηχείο.

3. Τα ηχεία Mod1X προβάλλουν μια πολύ πληρέστερη και ευρύτερη εικόνα από ό, τι νομίζετε, δεδομένου του μικρότερου μεγέθους τους.

4. Το υπογούφερ SubONE παρέχει πολύ καλή, σχετικά σφιχτή απόκριση μπάσων, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το μέγεθός του.

5. Η μετάβαση του υπογούφερ σε δορυφορικό ηχείο είναι πολύ ομαλή - δεν υπάρχει παρατηρήσιμη βουτιά στον όγκο όταν πλησιάζει το σημείο διέλευσης.

6. Οι δορυφόροι Mod1X μπορούν είτε να τοποθετηθούν στις προβλεπόμενες τραπέζες ή να το τοποθετήσουν στο τοίχωμα (προαιρετικό υλικό τοποθέτησης).

7. Ηχεία διατίθενται σε διάφορα προαιρετικά χρώματα για να ταιριάζουν σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Δεν υπάρχουν tweeters - Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια λεπτότητα στις εξαιρετικά υψηλές συχνότητες.

2. Το SubONE κυλά ελαφρά στις χαμηλότερες συχνότητες αλλά είναι αρκετά βαθιά και σφιχτά για το μέγεθός του.

3. Οι δορυφόροι Mod1X είναι εφοδιασμένοι με μικρούς ακροδέκτες σύνδεσης, οι οποίοι δεν μπορούν να χωρέσουν πολύ εύκολα το καλώδιο μεγαφώνων 16 και 14 (αν και ο Orb δηλώνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλώδιο μήκους 14).

Τελική λήψη

Το Orb Audio Mod1X με το σύστημα SubONE είναι ένα εξαιρετικά συμπαγές σύστημα ηχείων για κινηματογραφικές ταινίες και μουσική. Εάν ψωνίζετε για ένα σύστημα ηχείων για μια μέτρια τροφοδοσία εγκατάστασης σε ένα δωμάτιο μικρού ή μεσαίου μεγέθους, σίγουρα πρέπει να δώσετε στο Mod1X μια ακρόαση.

Επίσης, προτού ολοκληρώσω αυτή την αναθεώρηση, θέλω επίσης να κάνω μια ειδική σημείωση σχετικά με το SubONE. Για πρόσθετη ευκολία εγκατάστασης, το SubONE μπορεί επίσης να γίνει ασύρματα με την αγορά ενός προαιρετικού ασύρματου κιτ που συνοδεύει έναν δέκτη που μπορεί να συνδεθεί σε μια ειδική θύρα στο πίσω μέρος του υπογούφερ και έναν πομπό που συνδέεται στην έξοδο subwoofer σε ένα home theatre δέκτης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, το Orb Audio Mod1X σύστημα ηχείων Home Theatre σίγουρα αξίζει να εξεταστεί.

Για μια οπτική εμφάνιση και πρόσθετη προοπτική στο σύστημα Orb Audio Mod1X 5.1 καναλιών home theatre, ελέγξτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου

Επίσημη σελίδα προϊόντος (περιλαμβάνει διαθέσιμα εξαρτήματα, επιλογές αναβάθμισης, τιμολόγηση και πληροφορίες παραγγελίας)

Διατίθεται επίσης σε διαμόρφωση 7.1 καναλιών: επίσημη σελίδα προϊόντος του συστήματος Mod1X Plus

Επίσης, να είστε σίγουροι και να διαβάσετε την προηγούμενη αναθεώρηση του Orb Audio Audio Choice 5.1 Channel Speaker System .