Τι είναι το ηχείο Bass Reflex;

Υπάρχει μια πλούσια ποικιλία ομιλητών και υπογούφερ για να διαλέξετε, καθένα με τα δικά του υποσύνολα της τάξης. Όσον αφορά ειδικότερα το τελευταίο, κάποιος μπορεί να συναντήσει μοντέλα που περιγράφονται ως το "ref reflex" ή "ported" είδος. Παρόλο που μπορεί να μην φαίνεται πολύ, η επιλογή αυτού του τύπου μεγαφώνου μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο πώς ακούγεται η μουσική - ειδικά στα αυτιά που μπορεί να είναι συνηθισμένα να απολαμβάνουν ηχεία με σφραγισμένα περιβλήματα. Εάν θέλετε να φέρετε την καλύτερη απόδοση από το subwoofer σας , αξίζει σίγουρα να επιλέξετε το είδος που θα ταιριάζει καλύτερα στις προσωπικές σας προτιμήσεις ακρόασης.

Ένα ηχείο αναστολέων μπάσων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε το οπίσθιο κύμα ενός κώνου ηχείου να κατευθύνεται μέσω μιας ανοιχτής θύρας (μερικές φορές αποκαλείται μια οπή ή σωλήνας) στο περίβλημα, προκειμένου να ενισχυθεί η συνολική έξοδος μπάσων. Αυτές οι θύρες είναι γενικά τοποθετημένες στο μπροστινό ή πίσω μέρος του ντουλαπιού ηχείων και μπορούν να ποικίλουν σε βάθος και διάμετρο (ακόμη και αρκετά ευρείες για να φτάσουν στο χέρι σας). Η τοποθέτηση του ηχητικού κύματος του κωνικού ηχείου μέσω μιας τέτοιας θύρας μπορεί συχνά να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αύξησης του όγκου εξόδου, μείωσης της παραμόρφωσης και βελτίωσης της απόκρισης και επέκτασης των μπάσων (έναντι των σφραγισμένων ηχείων).

Ένα ηχείο / υπογούφερ με ανακλαστήρα μπάσων διαθέτει μία ή περισσότερες ανοιχτές θύρες στο περίβλημα, οι οποίες συμβάλλουν στη διοχέτευση ήχου και στη βελτίωση της απόδοσης. Μπορεί επίσης να είναι μια φανταστική κρύπτη για μικρά παιχνίδια που ανήκουν σε περίεργα, κινητά νήπια. Έτσι, αν υπάρχουν μικροί άνθρωποι στο σπίτι, και το ηχείο αναπλήρωσης μπάσων ξαφνικά ξεκινάει να ακούγεται (π.χ. συντονισμένη / πλαστική κουδουνίστρα, κουδούνισμα μικρών καμπάνων κλπ.), Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε για περιεχόμενα που έχουν τοποθετηθεί πριν από την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογούφερ ή buzz .

Παρόλο που ένα ηχείο οποιουδήποτε μεγέθους (ακόμη και το φορητό είδος Bluetooth) μπορεί να έχει θύρα για τον ήχο του καναλιού, αυτό το χαρακτηριστικό τείνει να είναι πιο αποτελεσματικό με μεγαλύτερα γραφεία. Είναι δύσκολο να εκτιμήσεις τα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να κυκλοφορήσει η μάζα του αέρα και να κινηθεί μέσα και έξω από το περίβλημα ενός ηχείου. Καθώς ο κώνος ηχείων δονείται, τα ηχητικά κύματα εκπέμπονται από μπροστά (το άκρο της επιχείρησης για ακρόαση) και το πίσω. Τα ηχεία με ανακλαστή μπάσα συντονίζονται προσεκτικά (περισσότερο από εκείνα που είναι εξοπλισμένα με παθητικά θερμαντικά σώματα) έτσι ώστε τα κύματα που προέρχονται από το πίσω μέρος του κώνου να προβάλλονται μέσω της θυρίδας στην ίδια φάση με τα κύματα που παράγονται από το μπροστινό μέρος του κώνου.

Τα ηχεία αναστολής μπάσων αλλάζουν την καμπύλη των συχνοτήτων χαμηλού τέλους. η ανταπόκριση τείνει να εξαπλωθεί με κάποια πρόσθετη γροθιά, που είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι ομιλητές μπορούν να απολαύσουν μεγαλύτερη επέκταση στην περιοχή χαμηλού μπάσου με υποκειμενικά περισσότερη «δύναμη». Ένα σωστά σχεδιασμένο και συντονισμένο ηχείο αναστολέων μπάσων δεν θα παρουσιάσει σχεδόν τυχαίο θόρυβο από την θύρα, καθώς η ροή του αέρα αυξάνεται - μέσα σε συγκεκριμένα όρια όγκου ανάλογα με τον όγκο του ντουλαπιού και την τοποθεσία, το σχήμα, το μήκος και τη διάμετρο της θύρας. Εντούτοις, σε σχέση με το σφραγισμένο περίβλημα, μερικά ηχεία με ανακλαστήρα μπάσων (ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο) μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορα, ακριβή ή χωρίς παραμόρφωση, όταν οδηγούνται πέρα ​​από το "γλυκό σημείο" της απόδοσης.