Οδηγός για ασύρματα ηχεία για Home Theater

Η αναζήτηση για ασύρματα ηχεία οικιακού κινηματογράφου

Παρόλο που υπάρχει μεγάλη ποικιλία φορητών και συμπαγών ασύρματων ηχείων Bluetooth και Wi-Fi που έχουν σχεδιαστεί για προσωπική ακρόαση μουσικής, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός ερωτήσεων σχετικά με τη διαθεσιμότητα ασύρματων ηχείων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οικιακή χρήση.

Η εκτέλεση αυτών των μακρών, ανόητων καλωδίων ηχείων που απαιτούνται για τη σύνδεση ηχείων για ρύθμιση περιβάλλοντος ήχου μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές προσελκύονται από όλο και περισσότερο προωθούμενες επιλογές συστήματος οικιακού κινηματογράφου, οι οποίες τροφοδοτούν τους ασύρματοι ομιλητές ως έναν τρόπο επίλυσης αυτού του προβλήματος. Ωστόσο, μην πάρετε με τον όρο 'ασύρματα'. Αυτά τα ηχεία ενδέχεται να μην είναι τόσο ασύρματα όσο περιμένετε.

Τι ένα ηχείο χρειάζεται να δημιουργήσει ήχο

Ένα μεγάφωνο χρειάζεται δύο τύπους σημάτων για να λειτουργήσει.

Για μια πλήρη περιγραφή του τρόπου λειτουργίας των μεγαφώνων, του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να τα διατηρήσετε με ασφάλεια και των διαφορετικών τύπων που χρησιμοποιούνται τόσο για μουσική όσο και για ακρόαση ταινιών, ανατρέξτε στα Woofers, Tweeters, Crossovers: Understanding Loudspeaker Tech .

Απαιτήσεις ηχείων ασύρματου συστήματος Home Theater

Σε μια παραδοσιακά ενσύρματη ρύθμιση ομιλητών, τόσο οι παλμοί της ηχητικής λωρίδας όσο και η ισχύς που απαιτείται για τη λειτουργία του μεγαφώνου μεταφέρονται μέσω καλωδίων από έναν ενισχυτή.

Ωστόσο, σε μια εγκατάσταση ασύρματου ηχείου, ένας πομπός απαιτείται να μεταδίδει τα απαιτούμενα σήματα ήχου και ένας δέκτης πρέπει να χρησιμοποιείται για να λαμβάνει τα ασύρματα μεταδιδόμενα ηχητικά σήματα.

Σε αυτόν τον τύπο ρύθμισης, ο πομπός πρέπει να είναι φυσικά συνδεδεμένος με έξοδο προενισχυτή σε ένα δέκτη ή, στην περίπτωση που έχετε ένα πακέτο συστήματος οικιακού κινηματογράφου που ενσωματώνει έναν ενσωματωμένο ή plug-in ασύρματο πομπό. Αυτός ο πομπός στέλνει έπειτα τις πληροφορίες μουσικής / κινηματογραφικών ταινιών σε ένα ηχείο ή δευτερεύον ενισχυτή που έχει ενσωματωμένο ασύρματο δέκτη.

Ωστόσο, απαιτείται άλλη σύνδεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας - δύναμη. Επειδή η ισχύς δεν μπορεί να μεταδοθεί ασύρματα, για να παράγει το ηχητικό σήμα που μεταδίδεται ασύρματα, ώστε να μπορείτε πραγματικά να το ακούσετε, το ηχείο χρειάζεται πρόσθετη ισχύ για να λειτουργήσει.

Αυτό σημαίνει ότι το ηχείο πρέπει να συνδεθεί φυσικά με πηγή ενέργειας και ενισχυτή. Ο ενισχυτής μπορεί να είναι ενσωματωμένος στο περίβλημα του ηχείου ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ηχεία συνδέονται φυσικά με καλώδιο ηχείου σε έναν εξωτερικό ενισχυτή που τροφοδοτείται από μπαταρίες ή είναι συνδεδεμένος στην πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος. Προφανώς, η επιλογή της μπαταρίας περιορίζει σοβαρά τη δυνατότητα ενός ασύρματου ηχείου να παράγει επαρκή ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όταν το ασύρματο δεν είναι πραγματικά ασύρματο

Ένας τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται τα αποκαλούμενα ασύρματα ηχεία σε ορισμένα συστήματα Home-Theatre-in-a-Box που τα ασύρματα surround ηχεία διαθέτουν ξεχωριστή μονάδα ενισχυτή για τα ηχεία surround.

Με άλλα λόγια, η κύρια μονάδα λήψης διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή που συνδέεται φυσικά με τα αριστερά, τα κεντρικά και τα δεξιό μπροστινά ηχεία, αλλά διαθέτει πομπό που στέλνει τα ηχητικά σήματα surround σε άλλη μονάδα ενισχυτή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του δωμάτιο. Τα περιφερειακά ηχεία συνδέονται στη συνέχεια με καλώδιο στη δεύτερη μονάδα ενισχυτή στο πίσω μέρος του δωματίου. Με άλλα λόγια, δεν έχετε εξαλείψει οποιαδήποτε καλώδια, μόλις μετεγκαταστάσατε όπου πηγαίνουν. Φυσικά, ο δεύτερος ενισχυτής χρειάζεται ακόμα να συνδεθεί σε μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος, οπότε έχετε προσθέσει πραγματικά αυτό.

Έτσι, σε μια ασύρματη ρύθμιση ηχείων, ίσως έχετε εξαλείψει τα μεγάλα καλώδια που συνήθως πηγαίνουν από την πηγή σήματος, όπως ένα δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεται να συνδέσετε το λεγόμενο ασύρματο ηχείο με τη δική του πηγή τροφοδοσίας, και στις περισσότερες περιπτώσεις μια δεύτερη ενότητα ενισχυτή, για να παράγει πραγματικά ήχο. Αυτό μπορεί επίσης να περιορίσει την τοποθέτηση των ηχείων καθώς η απόσταση από μια διαθέσιμη πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος γίνεται μια μεγάλη ανησυχία. Ίσως χρειαστείτε ένα αρκετά μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας εναλλασσόμενου ρεύματος, αν δεν βρίσκεται κοντά μια βολική πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος.

Ένα παράδειγμα συστήματος οικιακού κινηματογράφου που περιλαμβάνει ασύρματα ηχεία surround (καθώς και ένα ενσωματωμένο Blu-ray Disc Player) είναι το Samsung HT-J5500W το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 2015 αλλά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο.

Άλλα παραδείγματα συστημάτων home-the-a-box (μείον ένα ενσωματωμένο Blu-ray Disc player) που παρέχουν την επιλογή για ασύρματα ηχεία surround είναι τα Bose Lifestyle 600 και 650.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν συστήματα όπως το Vizio SB4551-D5 και το Nakamichi Shockwafe Pro που είναι συσκευασμένα με μια μπάρα ήχου για τα μπροστινά κανάλια, ένα ασύρματο υπογούφερ για τα μπάσα και τη λήψη των περιφερειακών ηχητικών σημάτων. Το υπογούφερ στέλνει τότε τα ηχητικά σήματα surround σε δύο ηχεία περιβάλλοντος ήχου μέσω συνδέσεων καλωδίων φυσικού ηχείου.

Η επιλογή Sonos για ασύρματα ηχεία surround

Μια επιλογή για ασύρματα ηχεία surround που κάνει τα πράγματα λίγο πιο πρακτικά, είναι η επιλογή που προσφέρει το Sonos PLAYBAR System. Το PLAYBAR είναι ένα ηχείο τριών καναλιών με αυτονομία. Ωστόσο, η Sonos προσφέρει μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν ένα προαιρετικό ασύρματο υπογούφερ, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν σε ένα πλήρες ηχοσύστημα 5.1 καναλιών με συγχρονισμό με δύο ανεξάρτητα ενισχυμένα Sonos Play: 1 ή PLAY: 3 ασύρματα Ηχεία. Αυτά τα ηχεία μπορούν να κάνουν διπλή λειτουργία ως ασύρματα ηχεία surround για το PLAYBAR ή Playbase ή ως ανεξάρτητα ηχεία ασύρματης ροής για streaming μουσικής.

Οι λύσεις DTS Play-Fi και Denon HEOS Wireless Surround Speaker

Μια άλλη προσέγγιση για ασύρματα ηχεία surround παρέχεται από το PlayStation DTS . Παρόμοια με τη Sonos, το Play-Fi παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες με άδεια χρήσης να ενσωματώνουν επιλογές ασύρματου ηχείου surround ήχου σε σύστημα soundbar χρησιμοποιώντας συμβατά ασύρματα ηχεία. Ο έλεγχος παρέχεται μέσω συμβατών smartphone.

Μια ηχητική λυχνία με ηχοσύστημα με ηχείο ασύρματου ήχου surround Play-Fi είναι το Polk Audio SB-1 Plus.

Εκτός από το σύστημα Play-Fi, η Denon έχει προσθέσει μια ασύρματη επιλογή ηχείου surround sound στο ασύρματο ηχοσύστημα multiroom της HEOS . Ένας ανεξάρτητος δέκτης home theater της Denon για να συμπεριλάβει τη δυνατότητα χρήσης ενσύρματων ή ασύρματων ηχείων surround είναι το HEOS AVR.

Ασύρματα υπογούφερ

Μια πιο πρακτική εφαρμογή της ασύρματης τεχνολογίας ηχείων που κερδίζει πολλή δημοτικότητα, είναι σε έναν αυξανόμενο αριθμό των ηχείων subwoofer. Ο λόγος που τα ασύρματα υπογούφερ έχουν πολύ νόημα είναι ότι αυτοί είναι ήδη αυτο-τροφοδοτημένοι ήδη και έτσι έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή και την απαιτούμενη σύνδεση με εναλλασσόμενο ρεύμα. Η προσθήκη ενός ασύρματου δέκτη σε ένα υπογούφερ δεν απαιτεί σημαντικό κόστος ανασχεδιασμού.

Τα υπογούφερ βρίσκονται μερικές φορές μακριά από τον δέκτη που χρειάζονται για να λάβουν το σήμα ήχου, ενσωματώνοντας ένα ασύρματο πομπό για το subwoofer είτε ενσωματωμένο είτε προστιθέμενο σε δέκτη Home Theater ή Preamp και ένας ασύρματος δέκτης στο subwoofer είναι μια πολύ πρακτική ιδέα. Ο Δέκτης μεταδίδει τα ασύμμετρα χαμηλής συχνότητας στο ασύρματο υπογούφερ και έπειτα ο ενσωματωμένος ενισχυτής του υπογούφερ παράγει την απαιτούμενη ισχύ για να ακούσετε τον ήχο.

Αυτό γίνεται πολύ δημοφιλές στα συστήματα soundbar, όπου υπάρχουν μόνο δύο στοιχεία: η κύρια γραμμή ήχου και ένα ξεχωριστό υπογούφερ. Παρόλο που η ασύρματη διάταξη subwoofer εξαλείφει το μακρύ καλώδιο που συνήθως απαιτείται και επιτρέπει πιο ευέλικτη τοποθέτηση του υπογούφερ, τόσο η ηχητική μπάρα όσο και το υπογούφερ πρέπει ακόμα να συνδεθούν σε μια πρίζα ή στην πρίζα AC. Ωστόσο, είναι πολύ πιο βολικό να βρείτε μια πρίζα για ένα ηχείο (το τροφοδοτημένο subwoofer) από δύο, πέντε ή επτά ηχεία που αποτελούν μια τυπική ρύθμιση συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Ένα παράδειγμα ασύρματου υπογούφερ είναι το MartinLogan Dynamo 700 .

Ο συντελεστής WiSA

Παρόλο που η ασύρματη τεχνολογία έχει υιοθετηθεί από κοινού τόσο από τη βιομηχανία CE όσο και από τους καταναλωτές για σύνδεση στο διαδίκτυο και streaming audio / video στο περιβάλλον home theater, η δυσκολία της ποιότητας των προϊόντων και των προτύπων μετάδοσης έχουν παρεμποδίσει την εφαρμογή ασύρματης τεχνολογίας ηχείων, σοβαρή χρήση οικιακού κινηματογράφου.

Για να αντιμετωπίσει την ασύρματη εφαρμογή στο περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου, το Wireless Speaker and Audio Associatio n (WiSA) δημιουργήθηκε το 2011 για να αναπτύξει και να συντονίσει τα πρότυπα, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση πωλήσεων και την προώθηση ασύρματων οικιακών ακουστικών προϊόντων όπως ηχεία, δέκτες A / V , και συσκευές πηγής.

Υποστηριζόμενα από διάφορους σημαντικούς ομιλητές (Bang & Olufsen, Polk, Klipsch), ηχητικό στοιχείο (Pioneer, Sharp) και κατασκευαστές chip (Silicon Image, Summit Semiconductor) με μη συμπιεσμένο ήχο, Hi-res Audio και surround surround, καθώς και με την ανάπτυξη και εμπορία προϊόντων ήχου και ηχείων από τους τελικούς χρήστες που είναι συμβατά μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών, διευκολύνοντας έτσι τους καταναλωτές να αγοράζουν και να χρησιμοποιούν ασύρματα προϊόντα και ηχεία κατάλληλα για εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της WiSA, πολλές επιλογές ασύρματων ηχείων για εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου έχουν τεθεί στη διάθεση των καταναλωτών με περισσότερους τρόπους.

Να μερικά παραδείγματα.

Η επιλογή Damson

Παρόλο που τα προϊόντα που βασίζονται σε WISA παρέχουν μια βιώσιμη επιλογή ρύθμισης ηχείων ασύρματου home theatre, μια άλλη επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το ασύρματο σύστημα ηχείων Damson S-Series. Αυτό που καθιστά το σύστημα Damson μοναδικό είναι ότι ο δομοστοιχειωτός σχεδιασμός του όχι μόνο το διευρύνει, αλλά υποστηρίζει και παραδοσιακό στερεοφωνικό, surround και ασύρματο ήχο πολλαπλών δωματίων, αλλά ενσωματώνει και αποκωδικοποίηση Dolby Atmos (εκτός από Dolby Digital και TrueHD ) - Ένα πρώτο σε ένα ασύρματο σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου. Η Damson χρησιμοποιεί την ασύρματη πλατφόρμα JetStreamNet για τα ηχεία και η κύρια μονάδα παρέχει συνδεσιμότητα για συσκευές συμβατής πηγής.

Η κατώτατη γραμμή

Όταν εξετάζετε ασύρματα ηχεία για εγκατάσταση στο home theatre, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το γεγονός ότι το "ασύρματο" δεν σημαίνει πάντοτε πραγματικά ασύρματο είναι σίγουρα ένα ζήτημα, αλλά, ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου σας και τη θέση των πρίζων εναλλασσόμενου ρεύματος, κάποια επιλογή ασύρματου ηχείου μπορεί να είναι απολύτως βιώσιμη και επιθυμητή για τη ρύθμιση σας. Απλά θυμηθείτε ποια ηχεία απαιτούν για να παράγουν ήχο όταν ψωνίζετε για επιλογές ασύρματων ηχείων.

Για περισσότερα σχετικά με τα ασύρματα ηχεία και την ασύρματη συνδεσιμότητα home theatre, διαβάστε Τι είναι το Wireless Home Theater;

Για πληροφορίες σχετικά με ασύρματα ηχεία και τεχνολογία, για προσωπικές εφαρμογές οικιακού (εσωτερικού / εξωτερικού) ή για ακουστικά πολλών δωματίων, που περιλαμβάνουν Bluetooth, WiFi και άλλες πλατφόρμες ασύρματης μετάδοσης, ανατρέξτε στην ενότητα Εισαγωγή στα ασύρματα ηχεία και ποια ασύρματη τεχνολογία είναι σωστό για σας; .