Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows

Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν από την πραγματοποίηση αλλαγών

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Μητρώου των Windows , πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές , είναι ένα πολύ έξυπνο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Οι ρυθμίσεις στο μητρώο ελέγχουν μεγάλο μέρος του τι συμβαίνει στα Windows, οπότε η λειτουργία του να λειτουργεί σωστά ανά πάσα στιγμή είναι σημαντική.

Είναι πολύ κακό Η Microsoft δεν σχεδίασε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) για να σας ζητήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν κάνετε αλλαγές - πρέπει πραγματικά να έχετε.

Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να εξαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο ολόκληρο το μητρώο ταυτόχρονα ή ακόμα και μόνο ένα συγκεκριμένο κλειδί μητρώου, εάν κάνετε μόνο αλλαγές σε μερικές τιμές ή κλειδιά.

Μόλις δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα ότι σχεδόν οποιαδήποτε αλλαγή, εφ 'όσον έγινε μέσα στο πλαίσιο του backup που κάνατε, μπορεί εύκολα να ανατραπεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του Μητρώου των Windows:

Σημείωση: Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου των Windows με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Απαιτείται χρόνος: Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρου του μητρώου των Windows ταυτόχρονα διαρκεί μόνο μερικά λεπτά, ενώ η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός συγκεκριμένου κλειδιού μητρώου μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο ανάλογα με το πόσο γρήγορα μπορείτε να το βρείτε

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του μητρώου των Windows

  1. Εκτελέστε την εντολή regedit για να ξεκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ξεκινήσετε την εντολή από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου Windows Key + R.
    1. Ανατρέξτε στο θέμα Τρόπος ανοίγματος του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια
  2. Τώρα που ο επεξεργαστής μητρώου είναι ανοιχτός, ξεκινήστε το δρόμο σας προς την περιοχή του μητρώου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.
    1. Για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας για ολόκληρο το μητρώο: Εντοπίστε τον υπολογιστή μεταβαίνοντας στην άκρη της αριστερής πλευράς του μητρώου (όπου είναι όλοι οι "φάκελοι").
    2. Για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας για ένα συγκεκριμένο κλειδί μητρώου: Βυθίστε τους φακέλους μέχρι να βρείτε το κλειδί που ακολουθείτε.
    3. Δεν είστε σίγουροι για το τι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας; Η επιλογή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για ολόκληρο το μητρώο είναι ένα ασφαλές στοίχημα. Αν ξέρετε ποια μητρώου μητρώου θα εργαστείτε, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ολόκληρης της κυψέλης είναι μια άλλη καλή επιλογή.
    4. Συμβουλή: Αν δεν δείτε αμέσως το κλειδί μητρώου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, απλώς επεκτείνετε (ανοιχτά) ή σύρτετε (κλείστε) τα πλήκτρα κάνοντας διπλό κλικ ή διπλό κλικ τους ή επιλέγοντας το μικρό > εικονίδιο. Στα Windows XP, το εικονίδιο + χρησιμοποιείται αντί για >.
  1. Μόλις εντοπιστεί, κάντε κλικ ή αγγίξτε το κλειδί μητρώου στο αριστερό παράθυρο, ώστε να τονιστεί.
  2. Από το μενού του Επεξεργαστή Μητρώου, επιλέξτε Αρχείο και, στη συνέχεια, Εξαγωγή .... Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ ή να πατήσετε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εξαγωγή .
  3. Στο παράθυρο του αρχείου μητρώου εξαγωγής που εμφανίζεται, βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο υποκατάστημα που προσδιορίζεται στο κάτω μέρος είναι στην πραγματικότητα το κλειδί μητρώου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας.
    1. Εάν πραγματοποιείτε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου, η επιλογή " Όλες " πρέπει να είναι προεπιλεγμένη για εσάς. Αν δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας για ένα συγκεκριμένο κλειδί, όπως το HKEY_CURRENT_USER \ Environment \ , θα δείτε αυτήν τη διαδρομή στην ενότητα Επιλεγμένα υποκαταστήματα .
  4. Μόλις είστε βέβαιοι ότι θα δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για αυτό που περιμένατε, επιλέξτε μια τοποθεσία για να αποθηκεύσετε το αρχείο αντιγράφου μητρώου.
    1. Συμβουλή: Συνήθως συνιστώ την επιλογή του φακέλου Επιφάνεια εργασίας ή Έγγραφα (που ονομάζεται Τα έγγραφά μου σε XP). Και οι δύο είναι εύκολο να βρεθούν αν αντιμετωπίζετε προβλήματα αργότερα και πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας για να αναιρέσετε τις αλλαγές του μητρώου σας.
  5. Στο πεδίο Όνομα αρχείου: κείμενο, εισαγάγετε ένα όνομα για το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας. Οτιδήποτε είναι καλό.
    1. Σημείωση: Αυτό το όνομα μπορεί να είναι τίποτα, επειδή είναι μόνο για σας να θυμάστε τι είναι το εξαγόμενο αρχείο μητρώου για. Αν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του μητρώου των Windows, μπορείτε να το ονομάσετε πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του αρχείου καταγραφής. Εάν το αντίγραφο ασφαλείας είναι μόνο για ένα συγκεκριμένο κλειδί, θα ονομάζαμε το αντίγραφο ασφαλείας το ίδιο όνομα με το κλειδί που σχεδιάζετε για την επεξεργασία. Η προσάρτηση της τρέχουσας ημερομηνίας στο τέλος δεν είναι κακή ιδέα.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση . Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του μητρώου, αναμένετε ότι η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα ή περισσότερο. Μία ενιαία ή μικρή συλλογή κλειδιών μητρώου πρέπει να εξάγεται αμέσως.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δημιουργηθεί ένα νέο αρχείο με την επέκταση αρχείου REG στη θέση που επιλέξατε στο Βήμα 6 και με το όνομα αρχείου που επιλέξατε στο Βήμα 7.
    1. Συνεπώς, συνεχίζοντας το παράδειγμα από μερικά βήματα πίσω, θα έχετε ένα αρχείο με όνομα Complete Registry Backup.reg .
  3. Τώρα μπορείτε να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές πρέπει να κάνετε στο μητρώο των Windows, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορείτε να τους αναιρέσετε όλους όποτε θέλετε.
    1. Συμβουλή: Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προσθήκης, αλλαγής και διαγραφής κλειδιών μητρώου και τιμών για πολλές συμβουλές σχετικά με την εύκολη και χωρίς προβλήματα επεξεργασία του μητρώου.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος επαναφοράς του μητρώου των Windows για βοήθεια σχετικά με την επαναφορά του μητρώου στο σημείο στο οποίο το υποστηρίξατε. Ας ελπίσουμε ότι οι αλλαγές σας είναι επιτυχείς και χωρίς προβλήματα, αλλά αν όχι, η επιστροφή στην κατάσταση λειτουργίας είναι αρκετά εύκολη.