Τι είναι το Nook HD;

Η Barnes & Noble παρουσίασε το Nook HD το 2012 ως ενημέρωση για το Nook Color και απαντά στο Kindle Fire HD του Amazon και στο Nexus 7 της Google.

Το Nook HD είναι ένα tablet 7 ιντσών Android με οθόνη υψηλής ευκρίνειας, όπως και οι άλλες δύο ανταγωνιστικές συσκευές, και ξεκινά από το ίδιο σημείο τιμής $ 199. Το Nook HD αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου, η οποία είναι περίπου δύο εβδομάδες μετά από αυτό το γράψιμο.

Θα έπρεπε να βγεις και να προετοιμάσεις ένα;

Αν ήδη είστε κάτοχος και σας αρέσει ένα χρώμα Nook, αυτό είναι μια ωραία αναβάθμιση. Παίρνετε μια καλύτερη οθόνη, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και ένα ελαφρύτερο δισκίο. Εάν δεν είστε κάτοχος Nook, ή είστε νέοι σε ηλεκτρονικά βιβλία, αυτό μπορεί να είναι μια πιο σκληρή επιλογή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά.

Stuck With Barnes & amp; ευγενής

Ακριβώς όπως το Amazon Kindle Fire HD, το Nook HD είναι κλειδωμένο από όλα τα πράγματα της Google. Βλέπετε, η Google δίνει δωρεάν το λειτουργικό σύστημα Android και τις χρεώσεις για τα bits με το Google, όπως τους Χάρτες Google, την αποκλειστική εφαρμογή Gmail, το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και το Ημερολόγιο Google. Δεν μπορείτε να κάνετε λήψη αυτών των στοιχείων ξεχωριστά, επειδή είναι ψημένα στο λειτουργικό σύστημα. Έτσι τα δισκία όπως το Nook HD και το Fire HD χρησιμοποιούν ένα ξεχωριστό, ιδιόκτητο κατάστημα εφαρμογών. Στην περίπτωση του Nook, είναι το κατάστημα Nook.

Μέρος του κλειδώματος του tablet σας είναι σκόπιμο. Είστε αναγκασμένοι να μείνετε στο κατάστημα εφαρμογών του Nook και αυτό σημαίνει ότι τα βιβλία και η μουσική σας προέρχονται και από το Barnes & Noble. Δεν είστε εντελώς εκτός Google. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε την Google στο πρόγραμμα περιήγησης του tablet σας και υπάρχουν πολλές εφαρμογές που συγχρονίζονται με το Ημερολόγιο Google, ελέγχουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ακόμα και αν είναι το Gmail ) και κάνουν τα περισσότερα από τα άλλα λειτουργικά πράγματα που έχετε συνηθίσει σε ένα tablet . Το Nook έρχεται με ενσωματωμένο συγχρονισμό Gmail και Microsoft Exchange με ημερολόγιο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Απλώς δεν προέρχονται από τον αποκλειστικό κώδικα της Google.

Τι γίνεται αν έχετε ήδη αγοράσει βιβλία από διαφορετικό κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων; Τι γίνεται αν θέλετε να αγοράσετε ένα βιβλίο από έναν ανεξάρτητο πωλητή που δεν είναι συνδεδεμένο με ένα κατάστημα βιβλίων; Ο Barnes & Noble δεν είναι εξίσου περιοριστικός από άποψη μορφών ηλεκτρονικών βιβλίων. Το Amazon χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη μορφή Kindle, αλλά σχεδόν κάθε άλλο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ανάγνωσης, συμπεριλαμβανομένου του Nook, χρησιμοποιεί το ePUB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απομακρύνετε τα βιβλία σας από το Nook με μεθόδους όπως φόρτωση τους στην κάρτα SD, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς ή συγχρονισμό τους από τον υπολογιστή σας μέσω του καλωδίου USB. Το Nook είναι παραδοσιακά πολύ φιλικό σε αυτό. Τα PDF είναι επίσης αναγνώσιμα στο Nook (και στο Kindle Fire).

Αυτό που χάνετε όταν το sideload είναι η δυνατότητα να συγχρονίζετε την πρόοδό σας ανάγνωσης σε διαφορετικές συσκευές. Εάν το Nook σας είναι η κύρια συσκευή ανάγνωσης, αυτό δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Απλά θυμηθείτε πού έχετε φορτώσει τα βιβλία σας τρίτων.

Hacking

Το νέο Nook HD δεν είναι διαθέσιμο καθώς γράφω αυτό, αλλά ιστορικά μια από τις μεγάλες προσκρούσεις του Nook είναι ότι ήταν πολύ επικίνδυνο. Ήταν πολύ εύκολο να ριζώσει και μια ολόκληρη κοινότητα χρηστών εξελίχθηκε γύρω από την πρακτική. Hacking το tablet σας δεν είναι για το δειλό. Διακινδυνεύετε να καταστρέψετε τη συσκευή και να ακυρώσετε την εγγύηση, αλλά σε $ 200, δεν είναι ολικός καρδιακός σπασμός εάν τα πράγματα δεν λειτουργούν.

Μνήμη

Το Nook HD ξεκινάει σε 8 συναυλίες μνήμης. Αυτό μπορεί να μοιάζει με ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με τις 16 συναυλίες στο Kindle Fire HD, αλλά το Nook διαθέτει υποδοχή επέκτασης microSD. Αυτό καθιστά την αποθήκευση πιο ευέλικτη.

Οικογενειακά προφίλ και Γονικός έλεγχος

Ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα που έκανε το Nook καλύτερα από τον ανταγωνισμό είναι να κάνουν σπουδαίους γονικούς ελέγχους. Το Nexus 7 τους στερείται εντελώς, και το Kindle Fire HD αναπληρώνει τα αδύνατα χειριστήρια στην αρχική φωτιά. Οι γονικοί έλεγχοι στο Nook Color είναι απλοί στη χρήση και καλύπτουν θέματα όπως αγορές ή περιήγηση στο Web. Η Πυρκαγιά υπόσχεται να εισαγάγει πράγματα όπως οι προθεσμίες σε ορισμένες δραστηριότητες που μπορούν να δώσουν στο Nook ένα τρέξιμο για τα χρήματά του - εάν λειτουργούν όπως προβλέπεται.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για το Nook είναι πολλαπλά προφίλ. Το Fire και το Nexus 7 θέλουν να είναι αποκλειστικές συσκευές με μεμονωμένους χρήστες. Το Nook HD έχει σχεδιαστεί για χρήση από έξι διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικές βιβλιοθήκες και συλλογές μέσων. Αυτό το καθιστά πολύ εύκολο να αφήσετε το παιδί σας να δανειστεί το Nook χωρίς να έχει πει το παιδί να αναδιατάξει όλα τα βιβλία στο βιβλιοθήκη.

Χωρίς διαφημίσεις

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Amazon κατέβαλε την τιμή στο Kindle Fire HD είναι με την τοποθέτηση διαφημίσεων σε αυτό . Μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον για να τα αφαιρέσετε, αλλά η τιμή εκκίνησης υποθέτει ότι θέλετε την έκδοση "με ειδικές προσφορές" της συσκευής. Το πλέγμα δεν έχει διαφημίσεις σε αυτό.

Χωρίς λουράκι, χωρίς κάμερα

Το Nook Color είχε ένα περίεργο μικρό βρόχο στη γωνία που θα μπορούσατε να συνδέσετε έναν ιμάντα. Το Nook HD αφαιρεί αυτό το περίεργο μικρό χαρακτηριστικό με αντάλλαγμα μια πιο κομψή εμφάνιση. Καλή επιλογή. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανότατα θα προτιμούσαν να αγοράσουν μόνο μια υπόθεση από το να μεταφέρουν ένα δισκίο σε ένα λουρί.

Επίσης λείπει: μια φωτογραφική μηχανή. Σε αντίθεση με το Fire HD και το Nexus 7, το Nook δεν συνοδεύεται από κάμερα μπροστά για συνομιλία μέσω βίντεο. Εάν η κύρια χρήση της συσκευής σας είναι η ανάγνωση βιβλίων και η παρακολούθηση ταινιών, δεν θα το χάσετε. Ωστόσο, εάν κάνατε ποτέ βίντεο στο Skype, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ανησυχία.

Η κατώτατη γραμμή

Η σύστασή μου είναι να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το Nexus 7, επειδή δεν σας κλειδώνει σε ιδιόκτητο βιβλιοπωλείο και μπορείτε να έχετε όλες τις εφαρμογές Google. Ωστόσο, αν έδινα μια συσκευή σε ένα παιδί, αυτό θα ήταν ένας σοβαρός υποψήφιος μέχρι να κυκλοφορήσει το φημολογούμενο 7 ιντσών iPad mini, το οποίο μπορεί να συμβεί πριν το Nook HD χτυπήσει ακόμη και στην αγορά. Κακή Barnes & Noble. Απελευθερώνουν ένα καινοτόμο tablet και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επισκιάζονται από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά.