Μορφές E-Reader: Το διάγραμμα συμβατότητας αρχείων eBook

Με ένα ευρύ φάσμα μορφών αρχείων eBook έξω εκεί, υπολογίζοντας ποια συσκευή παίζει αυτό που μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία. Ακολουθεί μια λίστα με τους δημοφιλείς e-readers μέσα από τα χρόνια και τα ηλεκτρονικά βιβλία και τα αρχεία που είναι συμβατά με αυτά. Σημειώστε ότι αυτή η λίστα επικεντρώνεται κυρίως σε μορφές eBook και δεν περιλαμβάνει πληροφορίες αρχείων μουσικής και βίντεο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το eReader Hub μας, καθώς και για περισσότερες δυνατότητες σε αναγνώστες ηλεκτρονικών βιβλίων, όπως η συνεχώς αυξανόμενη γραμμή Kindle του Amazon.

Ανάπτω Kindle 2 & 3 Kindle 4 Kindle 2016 Αναγνώστες της Sony Hanlin V3 Hanlin V5 IREX Iliads IREX 1000 Γωνιά Alex Χρώμα Nook Kobo
ARG
AZW3 Y
AZW Y Y Y Y
BMP Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
CHM Y Y
DJVU Y Y
DNL
DOC Y *** Y *** Y Y
EPUB Y Y Y Y Y Y Y
FB2 Y Y
GIF Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y
HTML Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y
JPG Y *** Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
LBR
LIT Y Y
LRF Y
MOBI Y Y Y Y Y Y
OPF
ΠΣΠ Y
PDF Υ * 1 Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
PKG
PNG Y *** Y Y Y Y Y Y Y Y
PPT Y Y
ΛΔΚ Y Y Y Y Y Y Y
PS
RTF Y Y
TIF Y Y Y Y Y
TR2
TR3
κείμενο Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y Y
ΛΥΚΟΣ Y Y
XML

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ακρωνύμια στα αριστερά αναφέρονται σε επεκτάσεις αρχείων. Ένα αρχείο που ονομάζεται "War and Peace.txt" υποδεικνύει ότι έχετε ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο του βιβλίου War and Peace σε μορφή "TXT" ή "Plain text". Επίσης, ένα "Y" σε ένα κουτί σημαίνει ότι μια συσκευή είναι συμβατή με την αντίστοιχη μορφή αρχείου.

* Η επέκταση LRF είναι επίσης μερικές φορές γνωστή ως BBeB ή "Broad Band eBook".

* 1-Διαθέσιμο μέσω της ενημέρωσης firmware του Kindle 2.3.

** Για τους κατόχους Sony Reader: Οι Αναγνώστες της Sony υποστηρίζουν έμμεσα ορισμένα αρχεία μέσω μετατροπής. Τα αρχεία Word (δηλ. DOC) υποστηρίζονται έμμεσα μέσω του προγράμματος eBook Library της Sony, το οποίο θα μετατρέπει αυτά τα αρχεία σε RTF (ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει εγκατεστημένο το Microsoft Word).

*** Για τους ιδιοκτήτες Kindle: Οι μη προστατευμένες εκδόσεις των παρακάτω αρχείων μπορούν να σταλούν στο Amazon μέσω του Kindle e-mail account ("name" @ free.kindle.com) για μετατροπή στη μορφή Kindle: Microsoft Word (DOC), PDF , HTML, TXT, RTF, JPEG, GIF, PNG, BMP, PRC και MOBI.

Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα "συμβατά" αρχεία δεν θα εκτελούνται εάν έχουν προστασία DRM ή αντιγραφής .