Για να Root ή να μην Root ένα τηλέφωνο Android

Θα Root Android τηλέφωνο σας;

Αν έχετε πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα των τηλεφώνων Android , πιθανότατα θα επισκεφθείτε είτε φόρουμ είτε άρθρα που συζητούν τη "ρίζα" της συσκευής σας. Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να σας δείξει πώς να ρίζατε το τηλέφωνό σας ή να σας πείσω αν θα το ρίξετε ή όχι. Αυτή είναι μια αμερόληπτη περίληψη των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της ριζοβολίας ενός τηλεφώνου Android.

Σημείωση: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Τι είναι η ρίζα;

Το τηλέφωνο Android που αγαπάτε και απολαμβάνετε τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί για εμπορική και ιδιωτική χρήση. Όπως και τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, πολλές λειτουργίες έχουν απενεργοποιηθεί, είτε για μελλοντική χρήση είτε για να αποτρέψουν έναν απλό χρήστη να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο λειτουργικό σύστημα. Η ριζοβολία είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι περιορισμοί και επιτρέπεται η πλήρης πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα. Από τη στιγμή που η ρίζα της, ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου Android έχει μεγαλύτερο έλεγχο σε πολλές από τις ρυθμίσεις, τις λειτουργίες και την απόδοση του τηλεφώνου . Βασικά, η ριζοβολία σημαίνει να φτάσετε στη ρίζα του λειτουργικού συστήματος και να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε γενικές αλλαγές.

Μειονεκτήματα της ριζοβολίας του τηλεφώνου σας

Υπάρχουν δύο βασικά μειονεκτήματα στην ριζοβολία ενός τηλεφώνου Android:

Άλλα πιθανά μειονεκτήματα, αν και λιγότερο αυστηρά, αξίζουν να εξεταστούν:

Πλεονεκτήματα της ρίζας ενός τηλεφώνου Android

Η ριζοβολία του τηλεφώνου σας Android προσφέρει οφέλη που περιλαμβάνουν:

Περίληψη

Η απόφαση να ριζώσει το τηλέφωνό σας Android είναι ένα που δεν πρέπει να βιαστεί. Αν και η γοητεία του να έχει ένα ξεκλείδωτη τηλέφωνο είναι ισχυρό, έχοντας ένα τούβλο τηλέφωνο δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό.