Χρήση έξυπνων playlist για βελτιστοποίηση της αποθήκευσης iPhone

01 από 08

Εισαγωγή

Tara Moore / Ταξί / Getty Images

Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2011

Το iPhone της πρώτης γενιάς ξεπέρασε μόλις 8 GB αποθήκευσης, ενώ το iPhone 4 προσφέρει μόνο 32 GB. Αυτό υποτίθεται ότι περιέχει όλα τα δεδομένα σας - συμπεριλαμβανομένης της μουσικής. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιβλιοθήκες iTunes μουσικής και βίντεο με πολύ περισσότερα από 32 GB. Έτσι, είστε αναγκασμένοι να επιλέξετε μόνο μέρος της βιβλιοθήκης του iTunes για να συμπεριλάβετε στο iPhone. Αυτό μπορεί να πάρει χρόνο και πολλά ταξινόμηση.

Ωστόσο, το iTunes μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα μια λίστα αναπαραγωγής βελτιστοποιημένη από το iPhone που θα είστε σίγουροι ότι αγαπάτε χρησιμοποιώντας τα έξυπνα playlist.

Οι έξυπνες λίστες αναπαραγωγής αποτελούν μια λειτουργία του iTunes, στο οποίο το iTunes μπορεί να δημιουργήσει προσαρμοσμένες λίστες αναπαραγωγής για εσάς από τη βιβλιοθήκη σας με βάση τα κριτήρια που εισάγετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα έξυπνο playlist που περιλαμβάνει αυτόματα κάθε τραγούδι από ένα συγκεκριμένο έτος. Ή, για τους σκοπούς μας εδώ, κάθε τραγούδι με κάποια βαθμολογία. Θα χρησιμοποιήσουμε τις έξυπνες λίστες αναπαραγωγής για να δημιουργήσετε αυτόματα μια συλλογή από τα αγαπημένα σας τραγούδια από το iPhone σας.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχετε βαθμολογήσει τα τραγούδια στη βιβλιοθήκη του iTunes - όχι όλα, αλλά αρκετά ώστε ένα αξιοπρεπές ποσοστό να έχει βαθμολογίες.

02 από 08

Δημιουργήστε ένα νέο έξυπνο playlist

Δημιουργία νέας έξυπνης λίστας αναπαραγωγής.
Για να δημιουργήσετε το Smart Playlist, μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Νέα έξυπνη λίστα αναπαραγωγής.

03 του 08

Επιλέξτε Ταξινόμηση κατά Αξιολόγηση

Επιλέξτε Ταξινόμηση κατά Αξιολόγηση.

Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο Smart Playlist. Στην πρώτη σειρά, επιλέξτε Η βαθμολογία μου από το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού. Στο δεύτερο μενού, επιλέξτε είναι ή είναι μεγαλύτερο από, ανάλογα με το πόσα τραγούδια έχετε και πόσα έχετε βαθμολογήσει . Στο πλαίσιο στο τέλος, επιλέξτε 4 ή 5 αστέρια, όποια προτιμάτε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν.

04 του 08

Ολοκληρωμένες ρυθμίσεις Smart Playlist

Ολοκληρωμένες ρυθμίσεις Smart Playlist.

Αυτό θα δημιουργήσει μια δεύτερη σειρά στο παράθυρο. Στη γραμμή αυτή, επιλέξτε μέγεθος από το πρώτο αναπτυσσόμενο μενού και "is" από το δεύτερο. Στο πλαίσιο στο τέλος της σειράς, επιλέξτε το μέγεθος του χώρου στο δίσκο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο iPhone. Δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 GB ή τα 7.000 MB. Επιλέξτε έναν μικρότερο αριθμό και θα είστε εντάξει.

Κάντε κλικ στο OK για να δημιουργήσετε τη λίστα αναπαραγωγής.

05 του 08

Ονομάστε το έξυπνο playlist

Ονομάστε το έξυπνο playlist.
Ονομάστε τη λίστα αναπαραγωγής στο δίσκο στα αριστερά. Κάντε κάτι περιγραφικό, όπως το iPhone Smart Playlist ή το iPhone Top Rated.

06 του 08

Αποδεσμεύστε το iPhone

Στη συνέχεια, για να συγχρονίσετε τη λίστα αναπαραγωγής στο iPhone σας, συνδέστε το iPhone.

Στην οθόνη διαχείρισης iPhone, κάντε κλικ στην καρτέλα "Μουσική" στην κορυφή.

07 του 08

Συγχρονίστε μόνο τον έξυπνο playlist

Ελέγξτε την επιλογή "επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής" στην κορυφή και στη συνέχεια τη λίστα αναπαραγωγής του iPhone που μόλις δημιουργήσατε κάτω από αυτήν. Μην επιλέξετε τίποτα άλλο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή" κάτω δεξιά και ξανασυνδέστε το iPhone.

08 από 08

Τελείωσες!

Τώρα, κάθε φορά που συγχρονίζετε το iPhone με το iTunes, θα συγχρονίσει μόνο το Smart Playlist σας. Και επειδή η λίστα αναπαραγωγής είναι έξυπνη, κάθε φορά που βαθμολογείτε ένα νέο τραγούδι 4 ή 5 αστέρια, αυτόματα θα προστεθεί στη λίστα αναπαραγωγής - και το iPhone σας, την επόμενη φορά που θα συγχρονίσετε.