Πώς να διαχειριστείτε την περιήγηση με καρτέλες στο Safari για OS X και macOS Sierra

Οι χρήστες Mac, γενικά, δεν εκτιμούν την ακαταστασία των υπολογιστών τους. Είτε πρόκειται για εφαρμογές είτε για επιφάνεια εργασίας, το OS X και το MacOS Sierra διαθέτουν μια κομψή και αποτελεσματική διασύνδεση. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού των λειτουργικών συστημάτων, το Safari.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, το Safari προσφέρει προηγμένη λειτουργικότητα περιήγησης με καρτέλες. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλαπλές ιστοσελίδες μέσα στο ίδιο παράθυρο. Η περιήγηση με καρτέλες στο Safari είναι ρυθμιζόμενη, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε πότε και πώς ανοίγει μια καρτέλα. Διάφορες σχετικές συντομεύσεις πληκτρολογίου και ποντικιού παρέχονται επίσης. Αυτό το σεμινάριο σας διδάσκει πώς να διαχειριστείτε αυτές τις καρτέλες καθώς και πώς να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο Safari στο κύριο μενού που βρίσκεται στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή με την επιλογή Προτιμήσεις . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση επιλογής αυτού του στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA

Το παράθυρο "Προτιμήσεις" του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Καρτέλες .

Η πρώτη επιλογή στις Προτιμήσεις καρτελών του Safari είναι ένα αναπτυσσόμενο μενού με τίτλο Ανοίξτε τις σελίδες στις καρτέλες αντί για τα παράθυρα . Αυτό το μενού περιέχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές.

Το παράθυρο διαλόγου Προτιμήσεις καρτελών του Safari περιέχει επίσης το ακόλουθο σύνολο πλαισίων ελέγχου, το καθένα από τα οποία συνοδεύεται από τη δική του ρύθμιση περιήγησης με καρτέλες.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου "Προτιμήσεις καρτελών" υπάρχουν μερικοί συνδυασμοί συντόμευσης πληκτρολογίου / ποντικιού. Είναι ως εξής.