Πώς να διαχειριστείτε μηχανές αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικό σύστημα Linux, Mac OS X, MacOS Sierra ή Windows.

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Yahoo! εκτός από άλλες γνωστές τοποθεσίες όπως το Amazon και το Wikipedia απευθείας από την κύρια γραμμή εργαλείων του, επιτρέποντάς σας να βρείτε εύκολα αυτό που ψάχνετε. Αυτό το σεμινάριο εξηγεί τα μέσα και τα πλεονεκτήματα των δυνατοτήτων αναζήτησης της Opera.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης. Εισαγάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων / αναζήτησης και πατήστε Enter : opera: // settings

Η διεπαφή ρυθμίσεων της Όπερας θα πρέπει να είναι πλέον ορατή στην ενεργή καρτέλα. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο περιηγητή , που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού. Στη συνέχεια, εντοπίστε την ενότητα " Αναζήτηση " στη δεξιά πλευρά του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. που περιέχει ένα αναπτυσσόμενο μενού και ένα κουμπί.

Αλλαγή προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης

Το αναπτυσσόμενο μενού σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια από τις παρακάτω επιλογές την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης της Opera, αυτή που χρησιμοποιείται όταν εισάγετε μόνο λέξεις-κλειδιά στη γραμμή διευθύνσεων / αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης: Google (προεπιλογή), Amazon, Bing, DuckDuckGo, Wikipedia και Yahoo.

Προσθήκη νέων μηχανών αναζήτησης

Το κουμπί, με την ετικέτα " Διαχείριση μηχανών αναζήτησης" , σας επιτρέπει να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες. η κύρια προσθήκη νέων, προσαρμοσμένων μηχανών αναζήτησης στην Opera. Όταν κάνετε πρώτα κλικ σε αυτό το κουμπί, θα εμφανιστεί μια διεπαφή για τις μηχανές αναζήτησης , επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Η κύρια ενότητα, Προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης , απαριθμεί τους προαναφερθέντες παρόχους, συνοδευόμενους από ένα εικονίδιο και ένα γράμμα ή μια λέξη-κλειδί. Η λέξη-κλειδί της μηχανής αναζήτησης χρησιμοποιείται από την Opera για να επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζητήσεις στο Web από τη γραμμή διεύθυνσης / αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Για παράδειγμα, αν η λέξη-κλειδί του Amazon είναι ρυθμισμένη στο z, τότε εισάγοντας την ακόλουθη σύνταξη στη γραμμή διευθύνσεων θα αναζητήσουν τον δημοφιλή ιστότοπο αγορών για iPad: z iPads .

Το Opera σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε νέες μηχανές αναζήτησης στην υπάρχουσα λίστα, η οποία μπορεί να περιέχει έως 50 καταχωρήσεις συνολικά. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέας αναζήτησης . Η φόρμα " Άλλες μηχανές αναζήτησης " θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, η οποία θα περιέχει τα ακόλουθα πεδία εισαγωγής.

Αφού ικανοποιήσετε τις καταχωρημένες τιμές, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση .