Η διαφορά μεταξύ ενός iPad 4G και WiFi

Έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα iPad , αλλά ποιο μοντέλο; 4G; Wi-Fi; Ποιά είναι η διαφορά? Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το lingo, αλλά μόλις καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ του μοντέλου "Wi-Fi" και του μοντέλου "Wi-Fi With Cellular", η απόφαση γίνεται ευκολότερη.

Διαβάστε την πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών του iPad

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε ένα iPad Wi-Fi και ένα iPad με 4G / Cellular

  1. 4G Network . Το iPad με στοιχεία Cellular σάς επιτρέπει να συνδέεστε στο δίκτυο δεδομένων του παροχέα σας (AT & T, Verizon, Sprint και T-Mobile). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Internet ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, κάτι που είναι ιδανικό για όσους ταξιδεύουν πολύ και δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε ένα δίκτυο Wi-Fi. Το κόστος 4G ποικίλλει ανάλογα με τον μεταφορέα, αλλά είναι συνήθως μια μηνιαία αμοιβή $ 5 - $ 15.
  2. GPS . Το iPad Wi-Fi χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται trilateration Wi-Fi για να καθορίσει την τοποθεσία σας. Εκτός από τη χορήγηση πρόσβασης στο Διαδίκτυο εκτός του σπιτιού, το Cellular iPad διαθέτει ένα τσιπ A-GPS για να επιτρέψει μια πιο ακριβή ανάγνωση της τρέχουσας θέσης σας.
  3. Τιμή . Το Cellular iPad κοστίζει περισσότερο από ένα iPad Wi-Fi με το ίδιο αποθηκευτικό χώρο.

Ποιο iPad πρέπει να αγοράσετε; 4G; ή Wi-Fi;

Υπάρχουν δύο μεγάλα ερωτήματα κατά την αξιολόγηση ενός iPad 4G ενάντια στο μοντέλο Wi-Fi: αξίζει η πρόσθετη τιμή και αξίζει το επιπλέον μηνιαίο τέλος στον κυψελοειδή λογαριασμό σας;

Για όσους βρίσκονται στο δρόμο πολύ μακριά από το δίκτυό τους Wi-Fi, το iPad 4G μπορεί εύκολα να αξίζει το πρόσθετο κόστος. Αλλά ακόμη και για μια οικογένεια που θα χρησιμοποιήσει κυρίως το iPad στο σπίτι, το μοντέλο 4G έχει τα πλεονεκτήματά του. Το καλύτερο πράγμα για το σχέδιο δεδομένων για το iPad είναι η δυνατότητα να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε, οπότε δεν χρειάζεται να το πληρώσετε σε μήνες που δεν θα το χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το ενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια αυτών των οικογενειακών διακοπών και να το απενεργοποιήσετε όταν επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Το προστιθέμενο GPS μπορεί επίσης να είναι υπέροχο εάν σκέφτεστε να πάρετε ένα GPS για το αυτοκίνητο. Αυτό είναι περισσότερο ένα μπόνους, όταν θεωρείτε αφιερωμένο GPS πλοήγησης μπορεί να βρεθεί για λιγότερο από $ 100, αλλά το iPad μπορεί να πάει λίγο πέρα ​​από το πρότυπο GPS. Ένα ωραίο επίδομα είναι η δυνατότητα περιήγησης στο Yelp στη μεγάλη οθόνη. Yelp μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε ένα κοντινό εστιατόριο και να πάρει σχόλια σε αυτό.

Αλλά το iPad δεν είναι ένα iPhone. Και δεν είναι ένα iPod Touch. Έτσι δεν πρόκειται να το μεταφέρετε στην τσέπη σας. Εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο φορητό υπολογιστή, η σύνδεση 4G αξίζει σίγουρα. Και αν νομίζετε ότι θα πάρετε μαζί σας για οικογενειακές διακοπές, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασκεδάσετε τα παιδιά. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, το iPad δεν θα αφήσει ποτέ το σπίτι τους, οπότε δεν θα χρειαστεί πραγματικά σύνδεση 4G.

Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα δεδομένα λόγω του iPad. Μετά από όλα, είμαστε πιο πιθανό να προβάλλουμε ταινίες στην μεγαλύτερη οθόνη του iPad παρά στο iPhone. Αυτό μπορεί να προστεθεί στο μηνιαίο λογαριασμό σας μέσω κινητού τηλεφώνου προκαλώντας την αναβάθμιση του σχεδίου σας σε ένα με μεγαλύτερο εύρος ζώνης.

Θυμηθείτε: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ως σύνδεση δεδομένων

Αν είστε στο φράχτη γι 'αυτό, το σημείο ανατροπής μπορεί να είναι το γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως ένα hotspot Wi-Fi για το iPad σας. Αυτό λειτουργεί πραγματικά αρκετά καλά και δεν θα δείτε απώλεια ταχύτητας δρομολόγησης της σύνδεσής σας μέσω του iPhone σας, εκτός και αν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να περιηγηθείτε στον ιστό ή να προβάλλετε ταινίες ταυτόχρονα.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κυψελοειδές σχέδιό σας υποστηρίζει τη σύνδεση του τηλεφώνου , που είναι η λέξη που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας σε ένα κινητό hotspot. Πολλά σχέδια αυτές τις μέρες το επιτρέπουν χωρίς επιπλέον χρέωση, επειδή χρεώνουν για το εύρος ζώνης. Εκείνοι που δεν το έχουν ως μέρος του σχεδίου σας το προσφέρουν συνήθως για ένα μικρό μηνιαίο τέλος.

Τι εάν δεν υποστηρίζεται 4G στην περιοχή μου;

Ακόμη και αν η περιοχή σας δεν υποστηρίζει 4G, θα πρέπει να υποστηρίζει 3G ή παρόμοια σύνδεση δεδομένων. Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των 4G LTE και 3G. Αν έχετε iPhone ή παρόμοιο smartphone, η ταχύτητα του Internet έξω από το σπίτι θα είναι παρόμοια σε ένα iPad.

Θυμηθείτε ότι μια πιο αργή σύνδεση μπορεί να είναι καλή όταν ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά θα έχετε την τάση να κάνετε διαφορετικά πράγματα με ένα tablet. Δοκιμάστε τη ροή βίντεο από το YouTube για να πάρετε μια ιδέα εάν η σύνδεση στην περιοχή σας είναι σε θέση να χειριστεί βαρύτερη χρήση.