Τι είναι το Android Jelly Bean;

Android 4.1

Λειτουργικό σύστημα Android, Android 4.1

Όλες οι σημαντικές αναβαθμίσεις του Android είχαν ονόματα κωδικών με θέμα το επιδόρπιο ακολουθούμενα αλφαβητικά. Jelly Bean ακολουθεί Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Μελόψωμο, Κηρήθρα, Σάντουιτς Παγωτού , KitKat, Lollipop και Marshmallow.

Τι πήγε ο Jelly Bean στο τραπέζι;

Βούτυρο έργου

Το βούτυρο Project δεν ήταν μια νέα εφαρμογή . Ήταν ένας νέος τρόπος για να εξομαλύνετε τα προβλήματα με τις αργές εμφανίσεις σε ορισμένα τηλέφωνα και tablet Android. το νέο Nexus 7 φώναξε οτιδήποτε (εκείνη την εποχή), επειδή είχε έναν επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα σε αυτόν και τροφοδοτούσε τα πράγματα με διπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας.

Το βούτυρο Project σχεδιάστηκε για να κάνει τα γραφικά να φαίνονται "ομαλά ως βούτυρο". Υπήρξαν μερικές αλλαγές στον τρόπο εμφάνισης των γραφικών. Το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας εφαρμογής θα πραγματοποιήσει μια δράση ζουμ στο Jelly Bean όπου πήρε μια δράση τσίμπημα στο Ice Cream Sandwich , αλλά ο μέσος χρήστης θα παρατηρήσει ακριβώς την ταχύτητα και την ομαλότητα της οθόνης. Μέρος αυτού επιτυγχάνεται με την ιεράρχηση της ισχύος επεξεργασίας κάθε φορά που αγγίζετε την οθόνη και χαμηλώνετε όταν δεν είστε.

Καλύτερες προβλέψεις πληκτρολογίου

Το Android Jelly Bean προσθέτει πιο έξυπνη πρόβλεψη κειμένου που μπορεί να μάθει από τις συνήθειες πληκτρολόγησης και αρχίζει να προβλέπει την επόμενη λέξη προτού το δακτυλογήσετε. Αυτή η λειτουργία είναι είτε αρκετά καταπληκτική ή πραγματικά ανατριχιαστική απόδειξη των δεξιοτήτων ανάγνωσης μυαλού Google.

Χρήσιμες ειδοποιήσεις

Ο Jelly Bean παρουσίασε την προειδοποιητική οθόνη "σκιά". Το Jelly Bean σάς επιτρέπει να κάνετε πράγματα όπως να απαντάτε σε μια υπενθύμιση συμβάντος ημερολογίου, με μια απάντηση σε όλους τους συμμετέχοντες που εκτελείτε αργά ή να καλέσετε αμέσως κάποιον όταν χάσετε μια κλήση. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε τις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να δείτε αν είναι ένα σημαντικό μήνυμα αντί να βλέπετε μια ειδοποίηση ότι έχετε λάβει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι ειδοποιήσεις σκιάς Jelly Bean αρχικά λειτουργούσαν μόνο με εφαρμογές Google.

Βελτιωμένες φωτογραφίες

Αντί να χρειάζεται να ξεκινήσετε μια ξεχωριστή εφαρμογή γκαλερί από την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής για να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες σας (και να περιμένετε, περιμένοντας να φορτωθεί η εφαρμογή), το Jelly Bean προσθέτει ευκολότερες δυνατότητες επεξεργασίας και ταξινόμησης. Τώρα μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να μεταβείτε γρήγορα μεταξύ της προβολής της κάμερας και της ταινίας για να περάσετε μέσα από τα footage σας.

Τα widgets είναι πιο έξυπνα

Εντάξει, τα widgets με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους είναι πολύ ωραία, αλλά είναι ακόμα πολύ εύκολο να ειπωθεί ότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος επειδή το προεπιλεγμένο μέγεθος για το γραφικό στοιχείο σας είναι πολύ μεγάλο. Ο Jelly Bean εισήγαγε τα γραφικά που συρρικνώνονται αυτόματα για να ταιριάζουν στο διαθέσιμο χώρο αν μπορούν, και όταν σύρετε γύρω από ένα widget, τα άλλα widgets κινούνται για να ξεφύγουν από το δρόμο ακριβώς όπως το κείμενο αναδιαμορφώνει γύρω από τα γραφικά σε έναν επεξεργαστή κειμένου.

Βελτιωμένες δυνατότητες προσβασιμότητας

Ο Jelly Bean εισήγαγε καλύτερους ελέγχους ανάγνωσης οθόνης και ελέγχους χειρονομιών για την προσβασιμότητα.

Android Beam

Αυτή είναι η έκδοση της εφαρμογής Bump της Google. Δύο τηλέφωνα με συνδέσεις NFC μπορούν να στείλουν μεταξύ τους εφαρμογές, βίντεο, ιστότοπους και άλλα, αγγίζοντας τα τηλέφωνα μαζί. Αυτό είναι ένα δροσερό χαρακτηριστικό, αλλά χρειάστηκε δύο τηλέφωνα NFC που τρέχουν Jelly Bean.

Google Now

Το Google Now ήταν πιθανόν το καλύτερο μέρος της εμπειρίας Jelly Bean. Θυμηθείτε πώς υποψιάζουμε όλοι ότι η Google γνωρίζει τα πάντα για εμάς; Τώρα είναι η ευκαιρία της Google να μας δείξει πόσο πολύ. Το Google Now δείχνει τον καιρό όταν φεύγετε για εργασία, το χρονοδιάγραμμα της αμαξοστοιχίας όταν στέκεστε στην πλατφόρμα του μετρό, το σκορ του παιχνιδιού που δεν το αναφέρατε ρητά ότι σας ενδιαφέρει να βλέπετε και τις συνθήκες κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό σας σπίτι από την εργασία. Αυτό είναι πολύ φοβερό, και αυτό είναι επίσης επικίνδυνα κοντά σε ανατριχιαστικό. Ας ελπίσουμε ότι η Google το κάνει αυτό τόσο απλά ότι όλα αισθάνονται χρήσιμα και όχι stalkerish.