Πώς να χρησιμοποιήσετε το μενού Γρήγορες ρυθμίσεις στο Android

Το μενού "Γρήγορες ρυθμίσεις Android" ήταν μια ισχυρή λειτουργία του Android από το Android Jellybean . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μενού για να εκτελέσετε όλα τα είδη των χρήσιμων εργασιών χωρίς να χρειάζεται να σκάβετε στις εφαρμογές του τηλεφώνου σας. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη πού είναι αυτό και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να θέσετε γρήγορα το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης για μια πτήση ή να ελέγξετε το επίπεδο της μπαταρίας σας, αλλά γνωρίζατε επίσης ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το μενού;

Σημείωση: Οι συμβουλές και οι παρακάτω πληροφορίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

01 από 17

Αποκτήστε μια πλήρη ή συντομευμένη θήκη γρήγορων ρυθμίσεων

Αποτύπωση οθόνης

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε το μενού. Για να βρείτε το μενού "Γρήγορες ρυθμίσεις Android", σύρετε το δάχτυλό σας από την κορυφή της οθόνης σας προς τα κάτω. Εάν το τηλέφωνό σας ξεκλειδωθεί, θα δείτε ένα συντομευμένο μενού (την οθόνη προς τα αριστερά) που μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ως έχει είτε να σύρετε προς τα κάτω για να δείτε ένα αναπτυγμένο δίσκο γρήγορων ρυθμίσεων (η οθόνη στα δεξιά) για περισσότερες επιλογές.

Οι διαθέσιμες προεπιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς μεταξύ των τηλεφώνων . Επιπλέον, οι εφαρμογές που εγκαθιστάτε στο τηλέφωνό σας μπορεί επίσης να έχουν κεραμίδια Quick Settings που εμφανίζονται εδώ. Αν δεν σας αρέσει η παραγγελία ή οι επιλογές σας, μπορείτε να τις αλλάξετε. Θα φτάσουμε σε αυτό σύντομα.

02 από 17

Χρησιμοποιήστε τις Γρήγορες ρυθμίσεις όταν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο

Δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας με τον αριθμό PIN, τον κωδικό πρόσβασης, το μοτίβο ή το δακτυλικό αποτύπωμα . Εάν το Android σας είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να μεταβείτε στο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις. Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι Γρήγορες ρυθμίσεις προτού το ξεκλειδώσετε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον φακό ή να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου, αλλά εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη ρύθμιση που θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση σε δεδομένα χρήστη, θα σας ζητηθεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας πριν προχωρήσετε.

03 από 17

Επεξεργαστείτε το μενού γρήγορων ρυθμίσεων

Δεν σας αρέσουν οι επιλογές σας; Επεξεργαστείτε τα.

Για να επεξεργαστείτε το μενού γρήγορων ρυθμίσεων, πρέπει να έχετε ξεκλειδωμένο το τηλέφωνο.

  1. Σύρετε προς τα κάτω από το συντομευμένο μενού στον πλήρως αναπτυγμένο δίσκο.
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο με το μολύβι (εικόνα).
  3. Στη συνέχεια, θα δείτε το μενού Επεξεργασία
  4. Πατήστε παρατεταμένα (αγγίξτε το στοιχείο μέχρι να αισθανθείτε μια δόνηση ανατροφοδότησης) και, στη συνέχεια, σύρετε για να κάνετε αλλαγές.
  5. Σύρετε πλακάκια στο δίσκο αν θέλετε να τα δείτε και να βγαίνουν από το δίσκο αν δεν το κάνετε.
  6. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα πεδία γρήγορης ρύθμισης. Τα πρώτα έξι στοιχεία θα εμφανιστούν στο συντομευμένο μενού Γρήγορες ρυθμίσεις.

Συμβουλή : ενδέχεται να έχετε περισσότερες διαθέσιμες επιλογές από ό, τι νομίζετε. Μερικές φορές υπάρχουν περισσότερα κεραμίδια εάν μετακινηθείτε προς τα κάτω (σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα πάνω.)

Ας δούμε τώρα μερικά από τα πλακάκια Quick Settings και τι κάνουν.

04 από 17

Wi-Fi

Η ρύθμιση Wi-Fi σάς δείχνει ποιο δίκτυο Wi-Fi χρησιμοποιείτε (εάν υπάρχει) και πατώντας το εικονίδιο ρυθμίσεων θα σας δείξει διαθέσιμα δίκτυα στην περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο πλήρες μενού ρυθμίσεων Wi-Fi για να προσθέσετε περισσότερα δίκτυα και να ελέγξετε τις προχωρημένες επιλογές, όπως εάν θέλετε το τηλέφωνό σας να συνδεθεί αυτόματα σε ανοιχτά δίκτυα Wi-Fi ή να παραμείνει συνδεδεμένο ακόμη και όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

05 του 17

Κυτταρικά δεδομένα

Το κουμπί "Κυτταρικά δεδομένα" σας δείχνει σε ποιο κυψελοειδές δίκτυο είστε συνδεδεμένοι (πρόκειται γενικά για τον τακτικό σας μεταφορέα) και πόσο ισχυρή είναι η σύνδεσή σας δεδομένων. Αυτό θα σας ενημερώσει επίσης αν δεν έχετε ισχυρό σήμα ή εάν βρίσκεστε σε λειτουργία περιαγωγής.

Αν πατήσετε στη ρύθμιση, θα δείτε πόσα δεδομένα έχετε χρησιμοποιήσει τον τελευταίο μήνα και θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την κεραία κυψελοειδούς δικτύου σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να απενεργοποιήσετε τα κυψελοειδή δεδομένα σας και να διατηρήσετε το Wi-Fi σας σε περίπτωση που είστε σε μια πτήση που προσφέρει πρόσβαση Wi-Fi.

06 από 17

Μπαταρία

Το πλακίδιο μπαταρίας είναι ίσως ήδη γνωστό στους περισσότερους χρήστες τηλεφώνου. Σας δείχνει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας σας και εάν η μπαταρία φορτίζεται ή όχι. Εάν την χτυπήσετε κατά τη φόρτιση, θα δείτε ένα γράφημα της πρόσφατης χρήσης της μπαταρίας σας.

Εάν πατήσετε σε αυτό ενώ το τηλέφωνό σας δεν φορτίζει, θα δείτε μια εκτίμηση για το πόσο χρόνο παραμένει στην μπαταρία σας και την επιλογή να μεταβείτε στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, η οποία μειώνει ελαφρά την οθόνη και προσπαθεί να εξοικονομεί ενέργεια.

07 από 17

Φακός

Ο φακός ενεργοποιεί το φλας στο πίσω μέρος του τηλεφώνου σας για να το χρησιμοποιήσετε ως φακό. Δεν υπάρχει καμία βαθύτερη επιλογή εδώ. Απλώς ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε το για να πάτε κάπου στο σκοτάδι. Δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για να το χρησιμοποιήσετε.

08 από 17

Εκμαγείο

Αν έχετε εγκαταστήσει ένα Chromecast και το Σπίτι Google , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κεραμίδι Cast για γρήγορη σύνδεση με μια συσκευή Chromecast. Παρόλο που θα μπορούσατε να συνδεθείτε πρώτα από την εφαρμογή (Google Play, Netflix ή Pandora), τότε η μετάδοση θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα κάνει τη πλοήγηση λίγο πιο εύκολη.

09 από 17

Αυτόματη περιστροφή

Ελέγξτε εάν το τηλέφωνό σας εμφανίζεται οριζόντια όταν το περιστρέφετε οριζόντια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως γρήγορη εναλλαγή για να αποφύγετε αυτόματη περιστροφή του τηλεφώνου όταν διαβάζετε στο κρεβάτι, για παράδειγμα. Λάβετε υπόψη ότι το αρχικό μενού Android είναι κλειδωμένο σε οριζόντια λειτουργία ανεξάρτητα από την κατάσταση αυτού του κεραμιδιού.

Εάν πατήσετε πατημένο το πλήκτρο Auto-rotate, θα μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων οθόνης για προχωρημένες επιλογές.

10 από 17

Bluetooth

Μετακινήστε ή ανοίξτε την κεραία Bluetooth του τηλεφώνου σας, πατώντας σε αυτό το κεραμίδι. Μπορείτε να πατήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να αντιστοιχίσετε περισσότερες συσκευές Bluetooth.

11 από 17

Λειτουργία πτήσης

Η λειτουργία του αεροπλάνου απενεργοποιεί το Wi-Fi και τα κυψελοειδή δεδομένα του τηλεφώνου σας. Πατήστε αυτό το κεραμίδι για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία του αεροπλάνου ή να πατήσετε παρατεταμένα το κεραμίδι για να δείτε το μενού Ρυθμίσεις ασύρματου και δικτύου.

Συμβουλή: Η λειτουργία του αεροπλάνου δεν είναι μόνο για αεροπλάνα. Εναλλαγή αυτή για την τελική δεν διαταράσσουν την εξοικονόμηση μπαταρία σας.

12 από 17

Μην ενοχλείτε

Το πλαίσιο Μην ενοχλείτε το πλαίσιο σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας. Πατήστε σε αυτήν την καρτέλα και θα γυρίσετε και τα δύο Μην ενοχλείτε και εισάγετε ένα μενού που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να είστε ανενόχλητοι. Τραβήξτε το αν αυτό ήταν λάθος.

Η συνολική σιωπή δεν αφήνει τίποτα μέσα, ενώ η προτεραιότητα κρύβει μόνο τις περισσότερες από τις ενοχλητικές ενόχλησεις όπως οι ειδοποιήσεις ότι υπάρχει μια νέα πώληση στα βιβλία.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε πόσο χρόνο θέλετε να παραμείνετε ανενόχλητοι. Ρυθμίστε ένα χρόνο ή κρατήστε το στη λειτουργία Μην ενοχλείτε μέχρι να την απενεργοποιήσετε ξανά.

13 από 17

Τοποθεσία

Η τοποθεσία ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί το GPS του τηλεφώνου σας.

14 από 17

Hotspot

Το Hotspot σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως σημείο πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας για να μοιράζεστε την υπηρεσία δεδομένων σας με άλλες συσκευές, όπως το φορητό υπολογιστή σας. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως tethering . Μερικοί μεταφορείς σας χρεώνουν για αυτό το χαρακτηριστικό, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε με προσοχή.

15 από 17

Αναστρέψτε τα χρώματα

Αυτό το κεραμίδι αντιστρέφει όλα τα χρώματα στην οθόνη σας και σε όλες τις εφαρμογές. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν η αναστροφή των χρωμάτων σας διευκολύνει να δείτε την οθόνη.

16 από 17

Εξοικονόμηση δεδομένων

Η υπηρεσία Εξοικονόμηση Δεδομένων επιχειρεί να εξοικονομήσει τη χρήση δεδομένων, απενεργοποιώντας πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν συνδέσεις δεδομένων φόντου. Χρησιμοποιήστε αυτό εάν έχετε ένα περιορισμένο εύρος ζώνης σχέδιο κυψελοειδών δεδομένων. Πατήστε για να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε.

17 από 17

Πλησίον

Το κοντινό πλακάκι προστέθηκε από το Android 7.1.1 (Nougat) αν και δεν προστέθηκε στον προεπιλεγμένο δίσκο γρήγορων ρυθμίσεων. Σας επιτρέπει να μοιράζεστε πληροφορίες μεταξύ μιας εφαρμογής σε δύο κοντινά τηλέφωνα - ουσιαστικά μια λειτουργία κοινής χρήσης. Χρειάζεστε μια εφαρμογή που εκμεταλλεύεται τη λειτουργία του Nearby για να λειτουργήσει αυτό το κεραμίδι. Παραδείγματα εφαρμογών περιλαμβάνουν Trello και Pocket Casts.