Τι είναι μια συσκευή Android;

Οι συσκευές Android είναι τελικά πιο προσαρμόσιμες - και πιο προσιτές

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας που διατηρείται από την Google και είναι η απάντηση όλων των άλλων στα δημοφιλή τηλέφωνα iOS της Apple. Χρησιμοποιείται σε μια σειρά smartphones και tablet συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάζονται από την Google, Samsung, LG, Sony, HPC, Huawei, Xiaomi, Acer και Motorola. Όλοι οι κυριότεροι φορείς κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν τηλέφωνα και tablet με Android.

Ξεκίνησε το 2003, το Android ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένας δεύτερος ξάδερφος στο iOS , αλλά στα επόμενα χρόνια, έχει ξεπεράσει την Apple για να γίνει το πιο δημοφιλές κινητό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για το γρήγορο ρυθμό υιοθέτησής του, ένα από τα οποία είναι η τιμή: Μπορείτε να αγοράσετε ένα τηλέφωνο Android για μόλις 50 δολάρια εάν δεν χρειάζεστε όλα τα υφή χαρακτηριστικά κάποια από τα high-end Android προσφορά τηλεφώνων (αν και πολλά ανταγωνίζονται το iPhone σε τιμή).

Πέρα από τα οφέλη μιας χαμηλότερης τιμής, τα τηλέφωνα και τα tablet που τρέχουν το Android είναι τελικά προσαρμόσιμα - σε αντίθεση με τον αστερισμό των προϊόντων της Apple, στα οποία το υλικό / λογισμικό είναι πλήρως ενσωματωμένο και ελέγχεται αυστηρά, το Android είναι ανοιχτό. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν σχεδόν οτιδήποτε για να προσαρμόσουν τις συσκευές τους, εντός ορισμένων ορίων του κατασκευαστή.

Βασικές λειτουργίες των συσκευών Android

Όλα τα τηλέφωνα Android μοιράζονται μερικές κοινές λειτουργίες. Είναι όλα smartphones, που σημαίνει ότι μπορούν να συνδεθούν με Wi-Fi, να έχουν οθόνη αφής , να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά εφαρμογών για κινητά και να μπορούν να προσαρμοστούν. Οι ομοιότητες σταματούν εκεί, όμως, επειδή οποιοσδήποτε κατασκευαστής μπορεί να παράγει μια συσκευή με τη δική του "γεύση" του Android, σφραγίζοντας την εμφάνιση και την αίσθηση της πάνω από τα βασικά του λειτουργικού συστήματος.

Εφαρμογές Android

Όλα τα τηλέφωνα Android υποστηρίζουν εφαρμογές Android, διαθέσιμες μέσω του Google Play Store. Από τον Ιούνιο του 2016 εκτιμήθηκε ότι υπήρχαν 2,2 εκατομμύρια εφαρμογές, σε σύγκριση με 2 εκατομμύρια εφαρμογές στο App Store της Apple. Πολλοί σχεδιαστές εφαρμογών κυκλοφορούν τόσο εκδόσεις iOS όσο και Android για τις εφαρμογές τους, καθώς και οι δύο τύποι τηλεφώνων ανήκουν τόσο συχνά.

Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν όχι μόνο τις προφανείς εφαρμογές smartphone που όλοι περιμένουμε - όπως μουσική, βίντεο, βοηθητικά προγράμματα, βιβλία και ειδήσεις - αλλά και εκείνες που προσαρμόζουν τις ιδέες ενός τηλεφώνου Android, αλλάζοντας την ίδια τη διεπαφή. Μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση μιας συσκευής Android, αν θέλετε.

Android Versions & amp; Ενημερώσεις

Η Google κυκλοφορεί νέες εκδόσεις του Android περίπου κάθε χρόνο. Κάθε έκδοση είναι ονομαστικώς ονομάζεται μετά από μια καραμέλα, μαζί με τον αριθμό της. Οι πρώτες εκδόσεις, για παράδειγμα, περιελάμβαναν Android 1.5 Cupcake, 1.6 Donut και 2.1 Eclair. Το Android 3.2 Honeycomb ήταν η πρώτη έκδοση του Android που σχεδιάστηκε για δισκία και με το 4.0 Ice Cream Sandwich, όλα τα συστήματα Android έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν είτε σε τηλέφωνα είτε σε tablet.

Από το 2018, η πιο πρόσφατη πλήρης κυκλοφορία είναι το Android 8.0 Oreo. Εάν είστε κάτοχος συσκευής Android, θα σας ειδοποιεί όταν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση όλων των συσκευών στην πιο πρόσφατη έκδοση: αυτό εξαρτάται από τις δυνατότητες υλικού και επεξεργασίας της συσκευής σας, καθώς και από τον κατασκευαστή. Για παράδειγμα, η Google παρέχει ενημερώσεις πρώτα στη δική της γραμμή τηλεφώνων και tablet tablet Pixel . Οι ιδιοκτήτες των τηλεφώνων που κατασκευάζονται από άλλους κατασκευαστές πρέπει απλώς να περιμένουν τη σειρά τους. Οι ενημερώσεις είναι πάντα δωρεάν και εγκαθίστανται μέσω του Διαδικτύου.