Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Clash Royale

Η σύγκρουση των Clans παίρνει το πρώτο της spin-off

Όταν έχετε ένα παιχνίδι που είναι τόσο μεγάλο όσο το Clash of Clans, έχετε την τάση να βαδίζετε ελαφρά και να εστιάζετε όλη την προσοχή σας στη συνέχιση της επιτυχίας του παιχνιδιού σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνετε το χρόνο σας αντλώντας δεκάδες νέα παιχνίδια με την ελπίδα ότι κάποιος θα κολλήσει. Αντ 'αυτού, μπορείτε να κολλήσετε με ό, τι λειτουργεί και να επικεντρωθεί στην βελτίωση του. Το 2015, η σύγκρουση των Clans είδε τα πάντα από ένα εμπορικό Superbowl με τον Liam Neeson σε μια τεράστια ενημέρωση για την πτώση (Δημαρχείο 11) και την πρώτη τους σύμβαση, Clashcon.

Πώς ακολουθείτε ένα τέτοιο τεράστιο έτος; Κτυπώντας το 2016 με το πρώτο Clash of Clans spin-off: Clash Royale.

Τι είναι το Clash Royale;

Το Clash Royale είναι ένα νέο παιχνίδι που φέρνει το θέμα, το στυλ και τους χαρακτήρες του Clash of Clans σε ένα διαφορετικό είδος. Είναι ακόμα ένα παιχνίδι στρατηγικής, αλλά αυτή τη φορά αυτό που παίζετε είναι κάτι πιο παρόμοιο με ένα MOBA που αναμιγνύεται με ένα συλλεκτικό παιχνίδι καρτών - αλλά με μια προσέγγιση μιας οθόνης που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Το πεδίο παιχνιδιού χωρίζεται σε δύο πλευρές, με κάθε ομάδα να υπερασπίζεται το δικό του κάστρο από τον αντίπαλο παίκτη. Και οι δύο παίκτες θα ξεκινήσουν επίσης με δύο επιπλέον πύργους που θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση του κάστρου τους σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στρατεύματα για να ξεκινήσει σωστή άμυνα. Το παιχνίδι κερδίζεται όταν ένας παίκτης καταστρέψει το κάστρο του αντίπαλου παίκτη ή όταν τελειώσει ο χρόνος, ο οποίος δίνει τη νίκη στον παίκτη που κατέστρεψε τα πιο αντίθετα κτίρια.

Αν τα πράγματα είναι ίσα εκείνη την εποχή, το ρολόι επεκτείνεται για το παιχνίδι «ξαφνικού θανάτου». Αν τα πράγματα είναι ακόμη στο τέλος αυτού, οι αγώνες τελειώνουν με ισοπαλία.

Πώς λειτουργεί η μάχη;

Σε αντίθεση με το Clash of Clans, όπου θα πάρετε μια σειρά από στρατεύματα σε μια μάχη για να αναπτύξετε κατά βούληση, το Clash Royale σας δίνει απεριόριστα στρατεύματα για να χρησιμοποιήσετε ότι μπορείτε να αναπτύξετε όσο έχετε αρκετό ελιξίριο για να περάσετε. Το Elixir γεμίζει γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα περίμενε καν να περιμένετε πρίν στέλνει μια άλλη ομάδα από τοξότες ή goblins στο χτύπημα.

Τα στρατεύματα που επιλέγετε προέρχονται από ένα κατάστρωμα οκτώ καρτών, αλλά θα έχετε πρόσβαση μόνο σε τέσσερις τυχαίες κάρτες τη φορά. Το κατάστρωμα είναι κάτι που μπορείτε να χτίσετε ανάμεσα σε αγώνες, επιλέγοντας τα οκτώ διαφορετικά στρατεύματα ή ξόρκια που θα θέλατε να φέρετε σε μάχη για το επόμενο παιχνίδι σας.

Τα στρατεύματα μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην επισημασμένη περιοχή μόλις επιλεγεί. Αρχικά, αυτό περιορίζεται στην πλευρά σας από το πεδίο παιχνιδιού, αλλά αυτό θα αυξηθεί καθώς καταστρέφετε τους πύργους του εχθρού. Τα ξόρκια αναπτύσσονται σαν στρατεύματα, αλλά μπορούν να στοχεύσουν οπουδήποτε στο χάρτη που θέλετε - συμπεριλαμβανομένου του κάστρου του εχθρού.

Είπατε κάτι για τις κάρτες;

Τα στρατεύματα αντιπροσωπεύονται από κάρτες και όχι μόνο για αισθητικούς λόγους. Οι κάρτες είναι κάτι που όλοι έχουμε έρθει να αναγνωρίσουμε ως συλλεκτικά, καθώς αυτός είναι ο σκοπός τους και στο Clash Royale. Θα ξεκλειδώσετε νέα στρατεύματα αποκτώντας νέες κάρτες - είτε ανοίγοντας θησαυροί θησαυρών κερδισμένοι από τη νίκη των μάχες είτε με τη χρήση νομίσματος στο κατάστημα του παιχνιδιού.

Η απόκτηση νέων καρτών ή καρτών ορθογραφίας θα κάνει τα στρατεύματα και τα ξόρκια διαθέσιμα για παιχνίδι, ενώ η λήψη διπλών θα σας επιτρέψει να ανεβάσετε τα υπάρχοντα στρατεύματά σας. Το τελευταίο φαίνεται να είναι εξίσου σημαντικό όσο (αν όχι περισσότερο από) το πρώτο.

Η διαχείριση της τράπουλας των καρτών σας, ή "building-deck", παραμένει εξαιρετικά απλή εδώ. Όταν θέλετε να κάνετε εναλλαγή σε μια νέα κάρτα, απλώς πατήστε και, στη συνέχεια, πατήστε την κάρτα που θέλετε να αντικαταστήσετε.

Πώς θέλω να ξοδεύω χρήματα;

Όπως το Clash of Clans, το νόμισμα πριμοδότησης στο Clash Royale είναι πολύτιμοι λίθοι και το μαλακό νόμισμα είναι νομίσματα. Τα κέρματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αγοράσουν μια μικρή επιλογή από συγκεκριμένες κάρτες από το κατάστημα και απαιτούνται όταν θέλετε να ανεβάσετε τα στρατεύματά σας και τα ξόρκια. Το Premium νόμισμα χρησιμοποιείται για την αγορά θησαυρών από το κατάστημα και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ξεκλειδώματος των καλαθιών.

Αυτό είναι όπου τα πράγματα γίνονται λίγο κολλώδη.

Για κάθε νίκη στο Clash Royale, θα κερδίσετε ένα στήθος θησαυρού. Αυτά έρχονται σε ποικίλα σχήματα και μεγέθη, ανάλογα με την κατάστασή σας, με λαμπερά κιβώτια που απονέμουν περισσότερες κάρτες. Κάθε στήθος παίρνει ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να ξεκλειδώσετε (νωρίς στο παιχνίδι, τουλάχιστον, το πιο κοινό είναι το ασημένιο στήθος που διαρκεί τρεις ώρες), και πρέπει να τοποθετηθεί σε μια ανοιχτή υποδοχή "στήθος" στην κύρια οθόνη.

Υπάρχουν μόνο τέσσερις θυλάδες στο στήθος.

Αυτό σημαίνει ότι, μετά από μόλις τέσσερις νίκες, μπορείτε είτε να περιμένετε λίγες ώρες για να ανοίξετε τα κιβώτια, να ξοδέψετε το ασφάλιστρο ή να συνεχίσετε να παίζετε χωρίς να μπορείτε να διεκδικήσετε τα ντουλάπια που κερδίζετε στη διαδικασία.

Πού μπορώ να παίξω το Clash Royale;

Αν έχετε iPhone ή iPad, θα μπορείτε να κάνετε λήψη του Clash Royale από το App Store τώρα.