Εμπλοκές συνεργασίας σε οργανωτικές μονάδες

Οι κρυμμένες συμπεριφορές και συμπεριφορές μπορούν να περιορίσουν τη συνεργασία

Πιστεύετε ότι συνεργαζόμαστε όταν είναι απαραίτητο ή επιθυμητό να συνεργαστούμε; Στο βιβλίο του Morten T. Hansen, Collaboration , επισημαίνει τέσσερα συγκεκριμένα εμπόδια που μπορεί να εμποδίσουν ακόμη και τη συνεργασία να συμβεί σε όλες τις οργανωτικές μονάδες για να βελτιώσει τα αποτελέσματα.

Έχοντας ερευνήσει εκτενώς το θέμα της συνεργασίας , συμπεριλαμβανομένων των διαφορών μεταξύ καλής και κακής συνεργασίας, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ο Hansen έχει γίνει μια πολύ γνωστή αρχή στον τομέα της διαχείρισης και είναι επί του παρόντος καθηγητής στο UC Berkeley School of Information.

Όσο η προοπτική συνεργασίας θα επιτύχει μεγαλύτερα αποτελέσματα, τότε γιατί να μην συνεργαστούμε; Μία από τις βασικές παραδοχές, και συχνά παραβλέπεται, είναι αν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι. Η κατανόηση των εμποδίων που έχει ανακαλύψει ο Hansen στην έρευνά του, συμπεριλαμβανομένων των συναφών μεταβλητών συμπεριφορών και συμπεριφορών, μπορεί να σας δώσει τροφή για σκέψη. Το πιο σημαντικό, ο προσδιορισμός των φραγμών συνεργασίας μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για εσάς ή την ομάδα σας να κάνετε πρόοδο.

Μη-ερεθισμένο-εδώ εμπόδιο: Δεν είναι πρόθυμοι να φτάσουν σε άλλους

Το εμπόδιο που δεν εφευρέθηκε - εδώ πιθανότατα προέρχεται από περιορισμούς κινητοποίησης, όταν οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να προσεγγίσουν άλλους. Όταν μετράει, τι συμβαίνει; Όπως επισημαίνει ο Hansen σχετικά με αυτό το εμπόδιο, η επικοινωνία συνήθως παραμένει εντός της ομάδας και οι άνθρωποι προστατεύουν τα συμφέροντα. Έχετε αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση; Η υπερηφάνεια μπορεί να μην έχει το δρόμο.

Τα κενά κατάστασης και η αυτοδυναμία είναι άλλες συμπεριφορές που εμπίπτουν σε αυτό το είδος φραγμού. Οι άνθρωποι, που έχουν μια στάση αυτοπεποίθησης, θα αισθανθούν ότι πρέπει να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα, αντί να βγούμε έξω από την ομάδα. Μερικές φορές ο φόβος μπορεί να μας κρατήσει πίσω απλώς από το φόβο να γίνει αντιληπτός ως αδύναμος. Η έκφραση "δεν ξέρω" είναι μια ισχυρή δήλωση - οπότε μην επιτρέψετε σε άλλους να σας βοηθήσουν να βρείτε απαντήσεις.

Συγκράτηση φραγμού: Δεν είναι πρόθυμη να παράσχει βοήθεια

Η αποθάρρυνση των φραγμών αναφέρεται σε άτομα που ενδέχεται να συγκρατήσουν ή να μην συνεργαστούν για διάφορους λόγους. Οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των τμημάτων σχετικά με την απόδοση ή την κατοχή των αποτελεσμάτων θα περιορίσουν τη συνεργασία. Σε μια κατάσταση όπου ένας συνεργάτης θα μπορούσε να έχει κάνει τη διαφορά, αλλά είπε, "Λοιπόν, δεν ζητήσατε" - είναι σαφώς ένα παράδειγμα αποθεματοποίησης.

Επιπλέον, οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα χάσουν δύναμη αν μοιράζονται πληροφορίες ή αν η αντίληψη είναι η συνεργασία παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Οι αγώνες δύναμης στις οργανώσεις θα επιμείνουν μέχρι η ηγεσία να εμπνεύσει εμπιστοσύνη.

Όταν ανταμείβετε τους ανθρώπους μόνο για τη δουλειά τους και όχι για να βοηθήσετε άλλους, αυτό θα τροφοδοτήσει την αποθήκη. Για να ξεπεραστεί η συσσώρευση, τα ομαδικά αθλήματα, όπως το μπάσκετ, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για να δείξουν τη σημασία της αναγνώρισης των παικτών για τις "βοήθειές τους" και όχι μόνο για τους βαθμούς που σημείωσαν άμεσα.

Φράγμα αναζήτησης: Δεν είναι σε θέση να βρει αυτό που ψάχνετε

Το εμπόδιο αναζήτησης υπάρχει όταν οι λύσεις που ενσωματώνουν οι οργανισμοί και οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να βρουν τις πληροφορίες ή τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν. Επιπλέον, πάρα πολλές πληροφορίες μπορούν επίσης να παρεμποδίσουν την αναζήτηση σε μια επιχείρηση. Σε τέτοιες μεγάλες εταιρείες όπου οι πόροι κατανέμονται μεταξύ των τμημάτων και των τμημάτων και των γεωγραφικών περιοχών, η αναζήτηση είναι επίσης ένα πρόβλημα λόγω της έλλειψης επαρκών δικτύων για τη σύνδεση των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Hansen και άλλες μελέτες που έγιναν, οι άνθρωποι προτιμούν να είναι πιο κοντά με φυσική έννοια. Ωστόσο, η νοοτροπία αλλάζει καθώς οι συνεργατικές επιχειρηματικές στρατηγικές και τεχνολογίες για τη σύνδεση των χρηστών σε απευθείας σύνδεση σε γεωγραφικά σύνορα βελτιώνουν την ανακάλυψη πληροφοριών και πόρων.

Οι άνθρωποι συνηθίζουν να εργάζονται σε έναν εικονικό κόσμο πολλαπλών συνδεδεμένων συσκευών και εργαλεία συνεργασίας με βάση το πρόγραμμα περιήγησης για να εργάζονται οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι χρειάζονται επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο, είτε αυτοπροσώπως, είτε χρησιμοποιώντας συστήματα επικοινωνίας φωνής και βίντεο τα οποία μπορούν να κάνουν τις φυσικές συνδέσεις το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Μεταφορικό εμπόδιο: Δεν είναι σε θέση να συνεργαστεί με ανθρώπους που δεν γνωρίζετε καλά

Το εμπόδιο μεταφοράς συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να δουλεύουν μαζί. Για παράδειγμα, οι τόμοι γνώσεων σε βιβλιοθήκες ή στον κώδικα υπολογιστών, συχνά αποκαλούμενος σιωπηρή γνώση ή ακόμα και «τεχνογνωσία» προϊόντων ή υπηρεσιών που απαιτεί πείρα στον κύριο, μπορεί να είναι δύσκολο να μεταδοθούν σε άλλους.

Σε ορισμένες ιδιαίτερες καταστάσεις, οι άνθρωποι εργάζονται καλύτερα μεταξύ τους, συμπεριλαμβανομένων μουσικών, επιστημόνων και αθλητικών ομάδων. Τα κοινά στοιχεία μεταξύ συνεργατικών πολιτισμών και ομάδων που τείνουν να έχουν στενές σχέσεις εργασίας είναι η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η φιλία.