Κατάργηση διπλότυπων από το μενού "Άνοιγμα με" ενός Mac

Επαναδημιουργήστε τη βάση δεδομένων υπηρεσιών εκκίνησης

Το μενού "Άνοιγμα με" σας επιτρέπει να ανοίγετε έγγραφα χρησιμοποιώντας διαφορετική εφαρμογή από αυτή που σχετίζεται με τον τύπο εγγράφου. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ανοίξετε μια εικόνα JPEG με το Photoshop αντί για την προεπισκόπηση της Apple. Μπορείτε εύκολα να κάνετε αυτό κάνοντας δεξί κλικ στο έγγραφο (στο παράδειγμα μας, εικόνα JPEG) και επιλέγοντας 'Άνοιγμα με' ​​από το αναδυόμενο μενού. Αυτή είναι η αγαπημένη μου μέθοδος για το γρήγορο άνοιγμα εγγράφων σε άλλες εφαρμογές.

Το μενού 'Άνοιγμα με' ​​θα εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που έχετε στο Mac σας, οι οποίες είναι σε θέση να λειτουργούν με το επιλεγμένο έγγραφο.

Ένα μειονέκτημα του μενού 'Άνοιγμα με' ​​είναι ότι, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να πάρει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς εγκαθιστάτε και αφαιρείτε εφαρμογές στον Mac σας. Μπορεί επίσης να αρχίσει να εμφανίζει διπλότυπα εφαρμογών. Για παράδειγμα, το μενού "Άνοιγμα με" εμφανίζει τέσσερις καταχωρήσεις για το Photoshop, παρόλο που διαθέτω μόνο μία έκδοση του Photoshop στον υπολογιστή μου Mac. Το μενού "Άνοιγμα με" μπορεί να γεμίσει με διπλότυπα κάθε φορά που δημιουργείτε έναν κλώνο της μονάδας εκκίνησης ή τοποθετήστε μονάδες δίσκου που περιέχουν αντίγραφα εφαρμογών. Μερικές φορές φαίνεται να συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή στους νεκρούς της νύχτας, ένας σκύλος bayed στην πανσέληνο.

Επαναφορά του μενού "Άνοιγμα με"

Η επαναφορά του μενού 'Άνοιγμα με' ​​θα αφαιρέσει από τη λίστα διπλότυπα και εφαρμογές φάντασμα (εκείνες που έχετε διαγράψει). Μπορείτε να επαναφέρετε το μενού 'Άνοιγμα με' ​​ανοίγοντας τη βάση δεδομένων Launch Services που διατηρεί ο Mac σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αναδημιουργία της βάσης δεδομένων Launch Services, συμπεριλαμβανομένων βοηθητικών προγραμμάτων τρίτου μέρους όπως το Cocktail και το Onxy.

Αν δεν είστε κύριος ενός βοηθητικού προγράμματος συστήματος που μπορεί να αναδημιουργήσει τη βάση δεδομένων Launch Services, μην ανησυχείτε. μπορείτε να εκτελέσετε τον εαυτό σας με τον Terminal.

Χρησιμοποιώντας το τερματικό για την αποκατάσταση της βάσης δεδομένων εκκίνησης

Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.

Για το OS X 10.5.x και μεταγενέστερα, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή τερματικού:

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain τοπικό σύστημα -domain-χρήστη

Για το OS X 10.3.x - 10.4.x, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή τερματικού:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/\Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister \ -kill -r -domain τοπικό -domain σύστημα -επαγγελματικός χρήστης

Τα παραπάνω είναι μία εντολή και καταχωρούνται σε μία γραμμή. Μπορείτε απλά να αντιγράψετε / επικολλήσετε την παραπάνω εντολή στο Terminal και στη συνέχεια να πατήσετε Return / Enter για να εκτελέσετε την εντολή. Εάν έχετε δυσκολία στην επιλογή της παραπάνω εντολής, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο τριπλό κλικ στο κείμενο της εντολής.

Η διαδικασία ανοικοδόμησης μπορεί να διαρκέσει ένα λεπτό ή δύο. Μόλις επιστρέψει η γραμμή εντολών του Terminal, μπορείτε να τερματίσετε το τερματικό.

Τώρα όταν χρησιμοποιείτε το μενού "Άνοιγμα με", θα πρέπει να δείτε μια λίστα εφαρμογών που περιορίζεται στις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες επί του Mac σας, χωρίς διπλότυπα ή φαντάσματα.

Αναφορά

Υπηρεσίες εκτόξευσης

lsregister man page