Πώς να προσαρμόσετε το Android μέσω ρυθμίσεων

Τι γίνεται με τις ρυθμίσεις στο smartphone ή το tablet που φαίνονται τόσο μυστηριώδεις; Για κάποιους, η ιδέα να μπει σε ρυθμίσεις για το Samsung Galaxy S, το Google Nexus ή το Pixel μπορεί να φαίνεται σαν ένα μαγευτικό ταξίδι που περιλαμβάνει το πέρασμα από την άκρη μιας οθόνης ή το πάτημα μιας σειράς κουμπιών στο εξωτερικό της συσκευής. Η αλήθεια είναι λίγο πιο κοσμική. Η λειτουργία "Ρυθμίσεις" στη συσκευή σας Android δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εφαρμογή.

Ενώ το εικονίδιο και η θέση μπορεί να αλλάξουν ελαφρώς από συσκευή σε συσκευή, θα μοιάζει με ταχύτητα και συνήθως βρίσκεται στην αρχική αρχική οθόνη. Ο εύκολος τρόπος για να μπείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας είναι μέσω του Συρτάρι εφαρμογής , το οποίο είναι το εικονίδιο με τις τελείες σε αυτό. Το συρτάρι εφαρμογών είναι συνήθως είτε λευκό με μαύρες κουκίδες είτε μαύρο με λευκές κουκίδες.

Αφού ανοίξετε το συρτάρι εφαρμογών, όλες οι εφαρμογές στη συσκευή σας θα αναγράφονται με αλφαβητική σειρά. Αυτό διευκολύνει την εύρεση οποιασδήποτε εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής "Ρυθμίσεις". Αν έχετε κατεβάσει έναν τόνο εφαρμογών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή. Ο κατάλογος θα μειωθεί όσο πληκτρολογείτε, επομένως ίσως χρειαστεί να πληκτρολογήσετε μόνο ένα 'S' και ίσως ένα 'E' για τις Ρυθμίσεις για να επιπλεύσετε στην κορυφή.

Αυξήστε το μέγεθος γραμματοσειράς, Ρυθμίστε την ταπετσαρία και προσαρμόστε την Προστασία οθόνης

Εάν η όρασή σας δεν είναι ακριβώς αυτό που ήταν κάποτε, θα σας ενδιαφέρει πολύ αυτό το περιβάλλον. Μπορείτε να προσαρμόσετε το προεπιλεγμένο μέγεθος γραμματοσειράς στο smartphone ή στο tablet σας ανοίγοντας Ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατώντας στην οθόνη . Η ρύθμιση Μέγεθος γραμματοσειράς βρίσκεται στη μέση των ρυθμίσεων οθόνης.

Σε μια νεότερη συσκευή, ενδέχεται να δείτε ένα δείγμα κειμένου που εμφανίζεται στην οθόνη ενώ προσαρμόζετε το προεπιλεγμένο μέγεθος. Αυτό κάνει πολύ εύκολη τη σωστή ρύθμιση. Για να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, μετακινήστε το ρυθμιστικό στο κάτω μέρος προς τα δεξιά για μεγαλύτερα ή αριστερά για μικρότερα.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την εικόνα φόντου στην αρχική οθόνη πιέζοντας το Wallpaper στις ρυθμίσεις οθόνης. Μπορείτε να επιλέξετε από τις προεπιλεγμένες ταπετσαρίες ή να περιηγηθείτε στις φωτογραφίες σας για την τέλεια εικόνα. Σε μια νεότερη συσκευή, μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε λήψη και χρήση Live Wallpaper, η οποία είναι ένα κινούμενο υπόβαθρο. Ωστόσο, το Live Wallpaper μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας, οπότε δεν συνιστάται. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την επιλογή εικόνων φόντου και τον τρόπο λήψης νέων ταπετσαριών .

Ένας τακτικός τρόπος για να προσαρμόσετε τη συσκευή σας είναι με μια προφύλαξη οθόνης. Από προεπιλογή, οι περισσότερες συσκευές εμφανίζουν απλώς την ώρα, αλλά αν πιέσετε στην επιλογή Προστασία οθόνης στις ρυθμίσεις οθόνης, μπορείτε να την ορίσετε να χρησιμοποιεί μια ποικιλία φωτογραφιών είτε από ένα συγκεκριμένο άλμπουμ είτε από ολόκληρη τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας.

Βρίσκετε τον εαυτό σας να θέλετε να ρυθμίζετε τη φωτεινότητα της οθόνης σε τακτική βάση; Η προσαρμοστική φωτεινότητα είναι μια άλλη μεγάλη επιλογή στις ρυθμίσεις οθόνης. Θα ελέγξει το φωτισμό περιβάλλοντος και θα ρυθμίσει τη φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό είναι στο δωμάτιο.

Πώς να φιλτράρετε τις ειδοποιήσεις

Ειδοποιήσεις είναι εκείνα τα μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος και είναι προσπελάσιμα μεταβαίνοντας από την κορυφή της οθόνης του Android. Αν διαπιστώσετε ότι λαμβάνετε περισσότερες ειδοποιήσεις από ό, τι θέλετε, μπορείτε να φιλτράρετε κάποιες από τις ρυθμίσεις Ειδοποιήσεις.

Όταν πατήσετε Ειδοποιήσεις από το μενού Ρυθμίσεις, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές στη συσκευή σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα, αγγίξτε την εφαρμογή που θέλετε να καταργήσετε από τις Ειδοποιήσεις και επιλέξτε Αποκλεισμός όλων από τη λίστα. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να βλέπετε την ειδοποίηση αλλά δεν θέλετε να σας μιλήσει το smartphone ή το tablet σας, επιλέξτε Εμφάνιση σιωπηλά .

Η παράκαμψη Μην ενοχλεί είναι μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που μετατρέπει τη ρύθμιση Μην ενοχλήστε σε μια λίστα προτεραιότητας. Αν πατήσετε την επιλογή Παράκαμψη Μην ενοχλείτε , θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από τη συγκεκριμένη εφαρμογή, ακόμη και αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Δεν θέλετε να εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος; Μπορείτε να κρατήσετε τις ειδοποιήσεις από την οθόνη κλειδώματος αγγίζοντας το κουμπί γραναζιού στο επάνω δεξιό μέρος της οθόνης κατά την προβολή όλων των εφαρμογών στις ρυθμίσεις Ειδοποιήσεις. Πατώντας Στην οθόνη κλειδώματος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εναλλαγή μεταξύ της ενεργοποίησης ή της απενεργοποίησης των Ειδοποιήσεων που δείχνουν πότε η συσκευή σας είναι κλειδωμένη.

Πώς να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε την εγκατάσταση των εφαρμογών

Όταν καταργείτε μια εφαρμογή από την αρχική οθόνη, το Android δεν διαγράφει στην πραγματικότητα την εφαρμογή. Αφαιρεί απλά τη συντόμευση. Αν θέλετε να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή επειδή δεν την χρησιμοποιείτε πλέον ή θέλετε τον αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε να το κάνετε στις Ρυθμίσεις.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή, πατώντας Εφαρμογές από το μενού Ρυθμίσεις. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε στην εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε από τη συσκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα δείτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Αν πατήσετε αυτό, θα καταργηθεί η εφαρμογή από το smartphone ή το tablet σας.

Δυστυχώς, ορισμένες εφαρμογές που συνοδεύουν τη συσκευή σας δεν μπορούν να απεγκατασταθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα δείτε την επιλογή Disable (Απενεργοποίηση) αντί αντικατάστασης ( Uninstall) . Είναι καλή ιδέα να προχωρήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτές τις εφαρμογές μόνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιούν άλλους πόρους.

Περίεργος για τη στάση Force ; Αυτή η επιλογή κλείνει την εφαρμογή από τη μνήμη. Είναι λίγο διαφορετικό από το κλείσιμο των εφαρμογών μέσω του κανονικού διαχειριστή εργασιών. Κανονικά, σε μια εφαρμογή δίνονται ενδείξεις ότι πρόκειται να κλείσει, αλλά μερικές φορές μια κατεψυγμένη εφαρμογή μπορεί να κολλήσει σε μια κατάσταση που δεν της επιτρέπει να σταματήσει. Η εντολή Force Stop θα κλείσει τυχόν εξερχόμενη εφαρμογή χωρίς να της προειδοποιήσει. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιήσετε, αλλά εάν έχετε μια εφαρμογή που κολλάει στη μνήμη, το Force Stop θα το αντιμετωπίσει.

Πώς να ενημερώσετε την τελευταία έκδοση του Android

Είναι πάντα σημαντικό να διατηρήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα ή ενημέρωση είναι να διορθώσετε τρύπες ασφαλείας που βρέθηκαν στο σύστημα. Η ενημέρωση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εγκαταστήσετε δροσερά νέα χαρακτηριστικά στη συσκευή σας.

Μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις πατώντας στο στοιχείο Πληροφορίες για το smartphone ή Σχετικά με το tablet στο άκρο της λίστας ρυθμίσεων. Η πρώτη επιλογή είναι η αναβάθμιση συστήματος . Θα δείτε επίσης τον αριθμό μοντέλου, την έκδοση Android και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή. Εάν το λειτουργικό σύστημα δεν είναι διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση της συσκευής σας, θα εμφανιστεί ένα κουμπί αναβάθμισης.

Θυμηθείτε, όχι όλες οι συσκευές λαμβάνουν ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος ταυτόχρονα. Συχνά, ο φορέας σας (AT & T, Verizon κ.λπ.) θα πρέπει να υπογράψει μια ενημερωμένη έκδοση. Επομένως, αν ακούτε μια ενημερωμένη έκδοση, αλλά δεν εμφανίζεται ως διαθέσιμη στη συσκευή σας, ίσως θελήσετε να κάνετε επανεξέταση σε μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την ενημέρωση της συσκευής σας Android.

Λίγα περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις

Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που βρίσκεται στις ρυθμίσεις είναι η δυνατότητα να μάθετε τι εφαρμογές χρησιμοποιούν το περισσότερο χώρο στη συσκευή σας.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε στις Ρυθμίσεις; Για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα, να ενώσετε δίκτυα Wi-Fi, να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, να θέσετε το τηλέφωνό σας σε κατάσταση λειτουργίας Airplane ή να ενεργοποιήσετε το Bluetooth, υπάρχει ένα γρήγορο μενού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γρηγορότερα από το άνοιγμα των ρυθμίσεων. Μπορείτε να το προσεγγίσετε πατώντας το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε τις Ειδοποιήσεις και, στη συνέχεια, σύρετε το δάκτυλό σας προς τα κάτω για να αποκαλύψετε το γρήγορο μενού. Μάθετε περισσότερα για το γρήγορο μενού και όλα τα δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτό .

Αλλά υπάρχει ένας τόνος δροσερών χαρακτηριστικών κρυμμένων στις ρυθμίσεις. Θα βρείτε ρυθμίσεις για συγκεκριμένες συσκευές, όπως τον τρόπο αντίδρασης όταν το smartphone ή το tablet είναι συνδεδεμένο σε μια τηλεόραση για συσκευές που διαθέτουν είσοδο HDMI. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε έναν εκτυπωτή μεταβαίνοντας στην επιλογή Printing (Εκτύπωση) στις ρυθμίσεις System (Σύστημα) και επιλέγοντας Add service (Προσθήκη υπηρεσίας).

Ακολουθούν μερικά ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις του Android: