Πώς μπορώ να διαγράψω εφαρμογές από τη συσκευή μου Android;

Κατάργηση ανεπιθύμητων εφαρμογών Android

Εάν η συσκευή σας Android (τηλέφωνο ή tablet) αρχίζει να γεμίζει με πάρα πολλές εφαρμογές, καλό είναι να ελέγξετε τι έχετε εγκαταστήσει και να το διαγράψετε λίγο. Δείτε πώς απεγκαθιστάτε αυτές τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει.

Πώς να διαγράψετε τις εφαρμογές του συστήματος

Πρώτον, μια προειδοποίηση. Εάν θέλετε να διαγράψετε μια εφαρμογή που αποστέλλεται μαζί με το τηλέφωνό σας, έχετε ως επί το πλείστον την τύχη. Ντροπαλός για τη λήψη δραστικών μέτρων και την εξάρθρωση του τηλεφώνου σας , οι εφαρμογές του συστήματος πρέπει να μείνουν. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές συνδέονται με τις εσωτερικές λειτουργίες του τηλεφώνου σας και η διαγραφή τους ενδέχεται να προκαλέσει σπάσιμο άλλων εφαρμογών. Οι εφαρμογές του συστήματος περιλαμβάνουν πράγματα όπως το Gmail, τους Χάρτες Google, το Chrome ή το πρόγραμμα περιήγησης και την Αναζήτηση Google . Μερικοί κατασκευαστές όπως η Samsung και η Sony βάζουν τις δικές τους εφαρμογές συστήματος στα τηλέφωνα και τα tablet τους εκτός από τις εφαρμογές Google και μερικοί, όπως το Amazon Kindle , αφαιρούν εντελώς όλες τις εφαρμογές Google και περιλαμβάνουν διαφορετικό σύνολο εφαρμογών συστήματος.

Διαγραφή εφαρμογών στο βασικό Android

Εάν έχετε μια τυπική έκδοση του Android, τα βήματα για τη διαγραφή / απεγκατάσταση μιας εφαρμογής είναι αρκετά απλά. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες παραλλαγές για ορισμένες ποικιλίες τηλεφώνων, όπως αυτές της Samsung, της Sony ή της LG, αλλά αυτό φαίνεται να λειτουργεί στις περισσότερες από αυτές.

Για παλαιότερες εκδόσεις του Android πριν από το Sandwich Ice Cream:

  1. Αγγίξτε το κουμπί Μενού (είτε ένα σκληρό είτε ένα απαλό κουμπί)
  2. Πατήστε Ρυθμίσεις : Εφαρμογές: Διαχείριση εφαρμογών
  3. Αγγίξτε την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε
  4. Πατήστε Απεγκατάσταση

Εάν δεν υπάρχει κουμπί απεγκατάστασης, είναι μια εφαρμογή συστήματος και δεν μπορείτε να την διαγράψετε.

Για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του Android:

Μπορείτε είτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις: Εφαρμογές και να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω βήματα είτε:

Για εκδόσεις μετά από Jelly Bean :

  1. Ανοίξτε τη θήκη της εφαρμογής.
  2. Πατήστε παρατεταμένα την εφαρμογή (κρατήστε το δάκτυλό σας μέχρι να αισθανθείτε μια δόνηση ανατροφοδότησης και παρατηρήστε ότι η οθόνη έχει αλλάξει).
  3. Μεταφέρετε την εφαρμογή στην Αρχική οθόνη.
  4. Συνεχίστε να σύρετε στην επάνω αριστερή γωνία, όπου θα δείτε ένα δοχείο απορριμμάτων και τη λέξη " Κατάργηση εγκατάστασης" .
  5. Αφήστε το δάχτυλό σας πάνω από το κουμπί Απεγκατάσταση .
  6. Αν βλέπετε μόνο μια περιοχή με την ετικέτα " Εφαρμογές πληροφοριών" στο επάνω μέρος της οθόνης, δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτήν την εφαρμογή.

Για μερικές συσκευές Samsung

Αυτό δεν ισχύει για όλες τις συσκευές Samsung, αλλά αν οι παραπάνω οδηγίες δεν λειτουργούν, δοκιμάστε:

  1. Πατήστε στο κουμπί Πρόσφατες εφαρμογές και , στη συνέχεια, στη Διαχείριση εργασιών.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα Λήψη και εντοπίστε την εφαρμοστέα εφαρμογή.
  3. Πατήστε το κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης δίπλα στην εφαρμογή.
  4. Πατήστε OK .

Και πάλι, αν δεν προσφέρει ένα κουμπί απεγκατάστασης, πιθανώς δεν μπορείτε να το διαγράψετε.

Για την πυρκαγιά Kindle

Η Amazon επέλεξε να πάει με μια παλαιότερη έκδοση του Android και να την προσαρμόσει σε κομμάτια, έτσι οι οδηγίες τους είναι διαφορετικές και οι παραπάνω μέθοδοι δεν θα λειτουργήσουν. Μπορείτε να διαχειριστείτε το Kindle από τον λογαριασμό σας στο Amazon στον Ιστό, αλλά εδώ διαγράφετε τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη ίδια τη συσκευή:

  1. Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και πατήστε στην καρτέλα Εφαρμογές .
  2. Πατήστε στην καρτέλα Συσκευή (αυτό σας δείχνει μόνο εφαρμογές στο Kindle σε αντίθεση με όλες τις εφαρμογές που θα μπορούσατε ενδεχομένως να αποθηκεύσετε στο Kindle. Πολύ παρόμοιο με αυτό που κάνουν με τα βιβλία και άλλα ψηφιακά αντικείμενα.)
  3. Πατήστε παρατεταμένα την εφαρμογή που παραβιάζει (κρατήστε το δάχτυλό σας μέχρι να αισθανθείτε μια δόνηση ανατροφοδότησης και παρατηρήστε ότι η οθόνη έχει αλλάξει).
  4. Πατήστε Κατάργηση από τη συσκευή .

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν είστε κλειδωμένοι στο Amazon App Store όταν εγκαθιστάτε εφαρμογές , έτσι διατηρώντας την πρόσβαση στις εφαρμογές Kindle που έχετε εγκαταστήσει μέσω του Amazon (ακριβώς όπως βιβλία ή ταινίες που μπορείτε να κάνετε λήψη ενώ χρησιμοποιείτε αυτά και να απεγκαταστήσετε όταν χρειάζεστε περισσότερο χώρο χωρίς να χάσετε μόνιμη πρόσβαση), δεν έχετε απαραιτήτως την ίδια πρόσβαση σε εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτου μέρους ή έχουν τοποθετηθεί πλευρικά στη συσκευή σας.

Αγορές εφαρμογών και Cloud

Αυτό φέρνει ένα καλό σημείο. Σχεδόν όλα τα καταστήματα εφαρμογών Android θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε την άδειά σας για να επανεγκαταστήσετε μια εφαρμογή που αγοράσατε. Επομένως, αν απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή που αγοράσατε από το Google Play , για παράδειγμα, μπορείτε να την κατεβάσετε ξανά, αν αλλάξετε γνώμη αργότερα. Το Amazon θα σας επιτρέψει να διαγράψετε σκόπιμα την πρόσβασή σας σε μια αγορά που έχετε αγοράσει για πάντα, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό μέσω του λογαριασμού σας στο Amazon στον Ιστό, και θα πρέπει να είστε αρκετά σαφής όταν το κάνετε αυτό. Πρόκειται για μια πιο ενεργό πράξη από την απλή απεγκατάστασή της από μια συσκευή. Αυτό μπορεί να έρθει χρήσιμο εάν θεωρήσετε μια εφαρμογή δυσάρεστη και ποτέ δεν θέλετε να την δείτε ξανά, για παράδειγμα.

Spammy Apps Κάνοντας περισσότερες εφαρμογές

Περιστασιακά μπορείτε να τρέξετε σε μια εφαρμογή που κάνει άλλες εφαρμογές, ώστε να βρεθείτε να διαγράφετε εφαρμογές που δεν θυμάστε ποτέ να εγκαταστήσετε. Όχι, δεν φαντάζεστε πράγματα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την αποφυγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας Android , αλλά αν μπορείτε να βρείτε την εφαρμοστέα εφαρμογή, μπορείτε γενικά να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα. Ευτυχώς, τα καταστήματα εφαρμογών φαίνεται να υποχωρούν σε τέτοιου είδους ενοχλήσεις.