Πώς να μετονομάσετε τη μεταβλητή συστήματος NLSPATH στα Windows XP

Η μεταβλητή συστήματος NLSPATH, βραχυπρόθεσμα για την Εθνική Διαδρομή Υποστήριξης Γλωσσών, είναι μια μεταβλητή περιβάλλοντος που έχει οριστεί σε ορισμένα συστήματα των Windows XP .

Αυτή η μεταβλητή είναι γνωστό ότι δημιουργεί μηνύματα λάθους όπως το λάθος ntdll.dll σε ορισμένα συστήματα, η λύση για την οποία πρέπει να μετονομάσετε τη μεταβλητή ώστε τα Windows XP να μην αναφέρονται πλέον σε αυτήν.

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να μετονομάσετε τη μεταβλητή συστήματος NLSPATH.

Πώς να μετονομάσετε τη μεταβλητή συστήματος Windows XP NLSPATH

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια στον Πίνακα
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιδόσεις και συντήρηση .
    1. Σημείωση: Εάν βλέπετε την Κλασσική προβολή του Πίνακα Ελέγχου , κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα και μεταβείτε στο Βήμα 4.
  3. Κάτω από την ενότητα εικονιδίων του Πίνακα Ελέγχου ή επιλέξτε το εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου , κάντε κλικ στο σύνδεσμο System
  4. Στο παράθυρο " Ιδιότητες συστήματος" , κάντε κλικ στην καρτέλα "Για προχωρημένους ".
  5. Κατά την προβολή της καρτέλας "Για προχωρημένους ", κάντε κλικ στο κουμπί " Μεταβλητές περιβάλλοντος " στο κάτω μέρος του παραθύρου, ακριβώς επάνω από το κουμπί " OK ".
  6. Στο παράθυρο Μεταβλητές περιβάλλοντος που εμφανίζεται, εντοπίστε την περιοχή μεταβλητών συστήματος στο κάτω μέρος του παραθύρου.
  7. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή κύλισης σε αυτήν την περιοχή κειμένου για να δείτε όλες τις καταχωρίσεις, εντοπίστε και επιλέξτε την καταχώρηση NLSPATH στη στήλη Μεταβλητή .
    1. Σημείωση: Δεν είναι όλα τα συστήματα των Windows XP καταχωρημένα σε μια μεταβλητή NLSPATH . Αν η δική σας δεν έχει, μπορείτε να διακόψετε αυτά τα βήματα και να συνεχίσετε με οποιαδήποτε άλλα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να έχετε εργαστεί.
  8. Με τη μεταβλητή NLSPATH που έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία κάτω από την περιοχή κειμένου.
  1. Στο παράθυρο " Επεξεργασία μεταβλητής συστήματος" , στο πλαίσιο κειμένου " Όνομα μεταβλητής: ", μετονομάστε το NLSPATH σε NLSPATHOLD .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο " Επεξεργασία μεταβλητού συστήματος" , και πάλι στο παράθυρο " Μεταβλητές περιβάλλοντος" και για άλλη μια φορά στο παράθυρο " Ιδιότητες συστήματος" .
  3. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας .
  4. Δοκιμάστε το σύστημά σας για να δείτε εάν η μετονομασία της μεταβλητής NLSPATH επιλύει το ζήτημά σας.